Renkovci 57, 9224 Turnišče, Slovenija
TERRADISC T - z delovno širino od 8 do 10 m. Modeli TERRADISC T se prevažajo na namenskem transportnem podvozju. Ta ščiti hidravliko traktorja in zmanjšuje zbijanje tal na robu.
 
Izbirate lahko med dvema modeloma vlečenih krožnih bran TERRADISC T:
- 8001 T 
- 10001 T
 

 

 

Zanesljivost in prilagodljivost
•  Zanesljivo prodiranje v tla tudi v suhih razmerah.
•  Vključevanje ostankov žetve brez zastojev.
•  Popolna priprava sejalnega polja.
•  Nastavljiva delovna globina od 5 cm do 15 cm.
 
Učinkovitost
•  Modeli PÖTTINGER TERRADISC zagotavljajo veliko delovno širino na terenu.
•  Nizki stroški obrabljenih delov zahvaljujoč trdnim diskom s premerom 580 mm in debelino 5 mm.
•  Velika zmogljivost zahvaljujoč visoki delovni hitrosti.
 
Priročnost
•  Različne možnosti nastavitve.
•  Nizko vzdrževanje – zatesnjeni ležaji brez vzdrževanja.
•  Priročno upravljanje - funkcionalnost ISOBUS zahvaljujoč nadzornemu terminalu EXPERT.
•  Šasija podvozja zagotavlja tekoče delovanje in kompaktne transportne mere.
•  Popravek tlaka za delovna območja in zadnji valj lahko nastavite tako v standardni izvedbi krmilnih enot kot v sistemih ISOBUS.
•  Serijska je pri modelih TERRADISC 8001 T in 10000 T nastavitev naklona in s tem bočna vleka stroja prek centralnega valja. To zagotavlja učinkovito delo brez prekrivanja.
 
Odlični rezultati dela
•  Idealna prilagoditev tlom s + 6 ° / -3 ° kotom prilagajanja.
•  Enotna globina obdelave.
•  Zanesljivo vključevanje velikih količin organskih snovi zahvaljujoč sistemu TWIN ARM.
•  Najboljše gibanje in mešanje tal.
•  Optimalna konsolidacija.
•  Popoln izkoristek vlečne moči traktorja, s čimer prihranite tudi pri gorivu.
 
Popolni delovni rezultat
Tudi na suhih tleh je zagotovljeno popolno vlečenje brez stranskih odmikov. Tudi pri velikih količinah ostankov slame in zastirke TERRADISC zagotavlja pravilno vključitev ostankov žetve.
To zagotavljata agresiven kot diskov in razporeditev preizkušenega sistema TWIN ARM. Velika teža brane TERRADISC zagotavlja tudi zanesljivo uporabo krožne brane. Za popoln oprijem tal so opcijsko na voljo hidravlična jockey kolesa (dvojno jockey kolo 340 / 55-10).
 
Nemoteno delovanje
Šasija podvozja zagotavlja udobno upravljanje in vožnjo v cestnem prometu in med obratovanjem. Sistem hidravličnega blaženja zagotavlja nemoten delovanje in podpirajo zanesljiv prodor v vseh talnih pogojih. Poleg hidravličnega blaženja sistema zagotavljajo gladko delovanje tudi tlačna kolesa. Te so del serijske opreme pri TERRADISC 10001 T.
 
Zaščita tal
•  Izbirate lahko med naslednjimi zadnjimi valji: enojni letvasti valj, rezalni obročasti valj, valj TANDEM CONOROLL in gumijasti paker valj.
•  Na koncu brane ima TERRADISC T zadnji valj, zato se teža porazdeli po celotni delovni širini.
•  Vlečeni TERRADISC so zato zelo nežni do tal, tudi do ozar.
 
Zagotovljena zanesljivost
Želeni delovni uspeh je zagotovljen le s kakovostno tehnologijo in smiselno razporeditvijo delovnih orodij.
•  S sistemom TWIN ARM je med diski in nosilnimi kraki dovolj prostora. Zagotovljeno vam bo delo brez zamašitve, tudi z veliko ostanki organskih pridelkov.
•  Nastavitev delovne globine od 5 do 15 cm, po potrebi. Te nastavimo z nastavitvijo jockey koles in zadnjih valjev.
•  Hidravlična prednapetost delovnih površin zagotavlja enakomeren pritisk na tla, ne glede na delovni položaj. To pomeni, da lahko prilagodljiva delovna območja sledijo konturam tal s konstantno delovno globino.
•  Sprednja deska je na voljo kot možnost poravnave zemlje pred diski. To daje boljše rezultate na oranih njivah.
 
Visoka zmogljivost
TERRADISC 8001 T in TERRADISC 10001 T s svojo visoko delovno hitrostjo navdušujeta s svojo veliko pokritostjo. Za to skrbijo močna zasnova in velika vlečna kolesa krožne brane.
 
Učinkovita delovna širina
Delo brez stranskih vlekov
Krožne brane TERRADISC dolžine 8 in 10 m zagotavljajo ravno delovanje stroja, ne da bi ga vleklo vstran. To omogoča delo brez prekrivanja, s čimer prihranite čas, vlečno moč in gorivo.
Če brana ne sledi traktorju po sredini, lahko naklon brane prilagodite tako, da natančno sledi traktorju. To lahko nastavite z dvojno delujočim regulacijskim ventilom ali neposredno na terminalu, če je nameščena oprema Profiline.
 
Učinkovito delovanje
V sistem vzporednih prehodov vnesite delovno širino krožne brane TERRADISC. Natančno centrirana brana omogoča uporabo celotne efektivne delovne širine brez prekrivanja ali vrzeli.
 
Brezhiben cestni prevoz
Krožne TERRADISC T so opremljene z namenskim podvozjem. Podvozje je nameščeno neposredno na glavni okvir in podprto na naslonu glave. To zagotavlja zelo dobro težišče zložene brane z dobrim prenosom teže na traktor. Široko podvozje s pnevmatikami 560 / 45-22,5 gladko potuje po cesti. Transportna širina je 3 m, transportna višina pa manj kot 4m. Poleg tega TERRADISC 8001 T in 10001 T navdušujeta s svojo veliko oddaljenostjo od tal.
 
Varnost prevoza
Kot dodatna oprema so na voljo zračne ali hidravlične zavore. Te zagotavljajo varnost do največje dovoljene hitrosti vožnje. Z ročno zavoro so izpolnjene vse zakonske zahteve.
 
Pritrditev stroja
Krožne brane TERRADISC T so standardno pritrjena z vrtljivim vlečnim ušesom - vlečno uho za 50 mm zatiče. Vlečno uho lahko nastavite na matriki vlečne odprtine - za različne geometrije pritrditve.
Opcijsko so na voljo ušesa vlečnega droga za zatiče s premerom 30, 40 in 70 mm.
Vlečna krogla je zamenljiva, kar pomeni, da je brane mogoče pritrditi na traktorje z različnimi premeri zatičev.
Nosilna noga je hidravlično nastavljiva. To vam olajša pritrditev in odklop bran.
 
Priročno upravljanje
Standardna izvedbena različica
Nastavitve za različne funkcije se izvedejo standardno s preklopno ročico na krmilu. Za to potrebujete samo 3 dvojno delujoče krmilne enote.
 
Oprema Profiline za ISOBUS
Krmilni terminal Expert 75 je sodoben sistem ISOBUS in je na voljo je kot dodatna oprema. Omogoča nadzorovanje vseh nastavitev s sedeža traktorja. Sistem za zaznavanje obremenitve zagotavlja popolno prilagoditev tlom in zaščito hidravličnih komponent vašega traktorja.
 
Prednosti sistema Profiline
•  Vsi cilindri so opremljeni s senzorji položaja, tako da so na zaslonu vidni parametri, kot sta tlak prednapetosti ali natančna delovna globina.
•  Hektar števec in števec delovnih ur s pomnilnikom omogoča natančno dokumentiranje vseh opravil.
 
TWIN ARM sistem
Dve masivni kovani podporni roki sta privarjeni na zelo širok vpenjalni nosilec. To pomeni, da diski vedno ohranijo svoj položaj in nastavitev. Tudi na težkih tleh se ne morete premikati postrani.
 
Pametna delovna orodja
Robustni, nazobčani diski iz posebno toplotno obdelanega jekla imajo premer 580 mm. Z osmimi diski na meter delovne širine je razdalja med vrstami le 12,5 cm. Optimizirano medsebojno delovanje oprijema tal in kota vpetja zagotavlja varen prodor v tla. Agresivna razporeditev delovnih orodij zagotavlja dobro zmešano mešanico zemlje in slame.
 
Za daljšo življenjsko dobo
Močni robustni diski iz posebnega toplotno obdelanega jekla imajo optimalen premer. Premer diska 580 mm in debelina 5 mm zagotavljata dolgo življenjsko dobo.
 
Prostor med diski
Želeni delovni rezultati so zagotovljen s kakovostno tehnologijo in optimalno razporeditvijo delovnih orodij.
•  Veliko prostora med diski in nosilnimi kraki.
•  Nosilne roke so pod kotom obrnjene v smeri vrtenja, s čimer se prepreči ulov kamenja ali ostankov pridelka.
•  Veliko prostora med diski in vpenjalnimi okvirji pomeni, da lahko skozi njega zlahka preidejo velike količine organskih snovi.
 
Zanesljiv in trpežen
Visoke delovne hitrosti in delovne globine od 5 do 15 cm pomenijo, da morajo ležaji diskov prenesti velike obremenitve. PÖTTINGER zato uporablja visoko kakovostne ležaje za dolgo življenjsko dobo. To vam zagotavlja nemoteno delo tudi v najtežjih pogojih obratovanja.
 
Robustno in zanesljivo
Posebni dvoredni kroglični ležaji so bili prevzeti iz industrije gradbenih strojev. Trdnost in zanesljivost sta torej zagotovljeni. Udarne obremenitve so popolnoma absorbirane.
•  Zatesnjeni dvoredni kroglični ležaji so popolnoma brez vzdrževanja.
•  Tesnilo kasete popolnoma tesno zapira kroglične ležaje.
•  Kovinski pokrov dodatno ščiti tesnilo kasete od zunaj.
•  Ležaji so pritrjeni na nosilec diska z vijakom.
•  Matice so zaščitene z pokrovi.
 
NONSTOP zaščita pred kamni
40 mm debeli gumijasti elementi zagotavljajo sistem za zaščito pred kamnom NONSTOP, ki ga ni potrebno vzdrževati in je bil preizkušen že vrsto let. Vpenjalni nosilci so nameščene na kvadratnem profilu z močnimi stenami. Štirje gumijasti elementi na širokem vpenjalnim nosilcem in odsekom škatle zagotavljajo diskom visoko prodorno moč.
 
Nastavljivi zunanji diski
Globino zunanjih diskov lahko nastavite na levi in desni strani. To pomeni, da je vedno mogoče doseči popoln prehod.
 
Priročno upravljanje
Z opcijskim sistemom Profiline lahko upravljajte s strojem TERRADISC 8 ali 10 z sedeža traktorja. Profiline se upravlja in nastavlja s pomočjo nadzornega sistema ISOBUS. Ta je popolnoma hidravlična, z njo lahko upravljate preko priključka Expert 75 ali na monitorju v traktorju.
•  Hidravlična nastavitev globine - spreminjanje delovne globine od 5 do 15 cm.
•  Sistem za zaznavanje obremenitve omogoča popolno sledenje tlem in zagotavlja dolgo življenjsko dobo hidravličnih komponent vašega traktorja.
•  Zlaganje krožne brane s pritiskom na gumb.
 
Praktična podpora
Zahvaljujoč posebej razviti povezavi za pritrdilne nosilce, na katere so nameščeni izravnalni zobci (na voljo kot dodatna oprema), se globina samodejno prilagodi ob spremembi delovne globine. Ločena prilagoditev ni potrebna.
Vlečna kolesa zagotavljajo ohranjanje enakomerne delovne globine v vseh pogojih. Delovna globina se prilagodi z vrtljivimi sponkami.
 
Robne deske
Za enakomerno površinsko obdelavo so na obeh straneh serijsko nameščene nastavljive deske. Te zagotavlja lep vmesnik med prehodi.
 
Zadnji valj
Široka paleta zadnjih valjev
Glede na vrsto tal PÖTTINGER ponuja široko paleto zadnjih valjev za popolne rezultate dela z želeno grudasto strukturo.
Za celotno paleto valjev je značilna natančna izdelava in robustna konstrukcija. Preprosto, centralno nastavljanje vseh strgal.
Izbirate lahko med naslednjimi:
- Enojni letvasti valj (najbolj primeren za suha, nelepljiva tla)
- Rezalni paker valj (najbolj primeren za vlažna in kamnita tla)
- Gumijasti paker valj (zelo primeren za spreminjajoča se stanja tal)
- Valj TANDEM CONTROLL (primeren za lahka in kamnita tla)
 
DODATNA OPREMA:
- Sprednja deska
- Sprednja deska poravna zemljo pred diski. Njena robustnost omogoča, da se zdrobijo tudi velike grude. Zanesljiv pretok tudi pri večjih količinah rastlinskih ostankov.
- Delovno globino sprednje deske nastavite s krmilno enoto. Hidravlično nastavljiva jockey kolesa so predpogoj za sprednjo ploščo. Ti zagotavljajo najboljšo prilagoditev tlom.
 
Izravnalna brana
Vzmeteni izravnalni zobci usmerjajo pretok zemlje pod brano, drobijo mešanico zemlje in slame ter jo poravnajo. Brana s 14 mm debelimi tangencialno ukrivljenimi zobci se nastavlja tudi prek vzmetenja zadnjega valja.
•  Osnovno nastavitev višine in nagiba je enostavno izvesti z zatičem.
•  Položaj izravnalnih zobcev se prilagaja ob spremembi delovne globine. Globlje kot je nastavitev, lažji je pretok materiala nazaj.
 

 

 

 

 

 

Imate vprašanje ali ne najdete željene informacije? Kontaktirajte nas!