Renkovci 57, 9224 Turnišče, Slovenija
Pri novi seriji zložljivih vrtavkastih bran LION 103 C je bila posebna pozornost namenjena kompaktnosti bran in optimalni razporeditvi teže. Zložljive brane so zasnovane tako, da so še bolj prijazne do strank - popoln pregled nad celotnim strojem poenostavi nadzor in upravljanje.
 
Zložljivi modeli LION C omogočajo popolno pritrditev na traktor s premično spodnjo povezavo:
•  Kompaktne oblike, zložljivi okvirji so nameščeni neposredno na nosilec rotorja.
•  Brano lahko parkirate v pokončnem položaju, da prihranite največ prostora.
•  Izbirno spremljanje temperature in hidravlično prilagajanje globine (v kombinaciji s PÖTTINGER AEROSEM A modeli s sprednjim zalogovnikom) omogoča večjo zanesljivost in priročnost.

 

Izbirate lahko med dvema modeloma zložljivih vrtavkastih bran LION C: 
- LION 403 C
- LION 503 C
 

 

Nov razred izvedbe
Z novo zložljivo serijo bran LION 103 C, PÖTTINGER širi svojo paleto vrtavkastih bran do traktorjev s 320 KM.
 
Tehnične in agronomske zahteve
Glavna prednostna naloga pri pripravi gredic je ustvariti optimalne pogoje za kalivost in rast, da se zagotovi hitro in enakomerno vznikanje semen. Z LION 103 C je PÖTTINGER ta cilj dosegel z uporabo 4 vrtavk na meter delovne širine in dimenzijami zobcev 15 x 330 mm.
 
Kompaktna oblika
Kratke konstrukcije zagotavlja dober pregled tudi pri velikih delovnih širinah. Ta je omogočeno z namestitvijo zložljivih valjev v nosilec povezave.
Z dodatnimi spremembami nastavitvenih možnosti ima stroj sedaj popolno postavitev.
 
Osrednji menjalnik
Vhodna hitrost kardanske gredi s traktorja preide na zunanja menjalnika, ne da bi se spremenilo prestavno razmerje. To zagotavlja, da moč, ki se prenaša na zunanje menjalnike, prispe brez izgube navora. Zaradi tega se poveča operativna zanesljivost.
 
Vsestranskost
Serija vrtavkastih bran LION 103 C v kombinaciji z novim AEROSEM ADD ponuja najvišjo stopnjo vsestranskosti.
Sistem sklopke za pritrditev sejalne palice na vrtavkasto brano omogoča namestitev v nekaj minutah s preprosto rešitvijo zaskočne kljuke z zaklepom. To bistveno širi področje uporabe, saj ga je mogoče veliko lažje in hitreje pritrditi in odstraniti v primerjavi z vsemi primerljivimi stroji.
Vse možnosti nastavitve, kot sta delovna globina in nastavitev izravnalne deske, so enostavne za upravljanje s strani. Na ta način je mogoče brane v nekaj minutah prilagoditi različnim talnim pogojem.
 
Prilagodljivost za vse pogoje
PÖTTINGER vam ponuja brane za vsako vrsto tal in vse velikosti delovanja. Prilagajanje nastavitev različnim obratovalnim pogojem mora biti hitro in enostavno. Vrtavkaste brane LION so prava izbira za vas.
 
Največja zmogljivost v kombinaciji s prilagodljivostjo uporabe
LION 103 C je prepričljiv tako v samostojni kot v kombinirani uporabi. V kombinaciji z AEROSEM ADD postane kratka konstrukcija bran še pomembnejša. Zahvaljujoč hitri pritrditvi in odstranitvi semenske palice je LION v kratkem času pripravljen za samostojno uporabo.
 
Kompaktna oblika
Krajši, močnejši in kompaktnejši: cilji novega razvoja LION so bili jasno opredeljen. Vse te lastnosti so lahko uresničili z zasnovo integriranega zložljivega okvirja.
 
Integriran zložljivi okvir
V seriji LION 103 C je nosilec rotorskega nosilca vrtavk popolnoma preoblikovan. Zložljivi okvir, vgrajen v nosilec vrtavk, ima za 35 cm krajšo zasnovo v primerjavi z modeli iz prejšnje serije in njenimi najbližjimi konkurenti na trgu. Tako je mogoče težo, vključno z zadnjim valjem brane, premakniti bližje zadnji osi traktorja. Težišče bližje traktorju pomeni boljšo obremenitev sprednje osi.
Povečan razmik med ležaji na rotorskem nosilcu hkrati izboljša vzdržljivost robustnega zložljivega okvirja.
 
Prilagoditev delovne globine
Delovna globina se nastavi za vsak odsek okvirja z uporabo nihajnih sponk brez uporabe orodja. Prilagoditev je zelo enostavna in je dostopna s strani vsakega zložljivega dela. Pravilen položaj dosežemo s premikanjem integrirane potisne palice z lestvico, ki je lahko berljiva.
 
Nastavitev izravnalne letve
8-delna perforirana mreža s priloženim ključem z ragljo se uporablja za fino nastavitev položaja pregradne letve. Ko se spremeni delovna globina rotacijske brane, se udarna palica samodejno nastavi.
Priloženi matrični ključ z 8 luknjami in zaskočni ključ se uporabljata za natančno nastavitev položaja izravnalne letve. To pomeni, da se ob spremembi delovne globine brane avtomatsko prilagodi tudi izravnalna letev.
 
Integriran zložljivi valj
Modeli LION 103 ponujajo popoln pregled celotnih bran, zahvaljujoč integriranim zložljivim valjem, ki se nahajajo pod glavo. V delovnem položaju se cilindri popolnoma umaknejo in se tako zaščitijo pred prahom in umazanijo.
 
Parkirni položaj
Parkiranje v razstavljenem stanju je možno brez dodatnih opor, saj ni osrednjih zobcev.
Brane lahko parkirate tudi ko so zložene. V kombinaciji s sejalnico je priporočljivo, da stroj parkirate narazen (preprosto odstranite roke lemeža).
 
Rotorski menjalnik
Dolga življenjska doba je zagotovljena le z natančno izdelavo in stabilnimi povezavami. Pri PÖTTINGER-ju je ta visokokakovosten dizajn samoumeven.
•  Debelostensko zobniško korito iz drobnozrnatega jekla – gladek tek in izjemno odporen na torzijo.
•  Veliki zobniki neposredno nad ležajem za varno pritrditev na gredi rotorja.
•  Ohišje ležaja je privarjeno na osrednji nosilec in dno ohišja. Natančne razmik osi med vrtavkami.
•  Neposreden prenos moči z menjalnika na zobnike.
•  Stožčasti valjčni ležaji z robustnim enodelnim ohišjem ležaja.
 
Integrirani nosilci vrtavk
Nosilec vrtavk je v celoti integriran v rotorski nosilec, kar bistveno izboljša obratovalno varnost, prav tako pa zagotavlja intenzivno rahljanje in enakomeren nagib.
•  15 ali 18 mm debeli kaljeni zobci, so na sredini pritrjeni samo z dvema vijakoma, kar omogoča enostavno menjavo.
•  Zaklopni vijaki in zatiči so zaščiteni pred umazanijo in samodejno sprostitvijo.
•  Spodnji ležaji so nameščeni čim bližje nosilcu zobcev.
•  Zgornji in spodnji ležaj sta med seboj čim bolj narazen, da se zmanjšata obremenitev in napetost.
•  Kamni se ne morejo ujeti med ohišje in nosilce zobcev.
•  Ostanki žetve se ne ovijajo okoli zobcev.
 
Popolna interakcija med zobci in zadnjo poravnalno letvijo
Zadnja poravnalna letev je del serijske opreme in se samodejno prilagaja glede na delovno globino zadnjega valja.
 
Največja trdnost
Zobnik z visoko trdnostjo zagotavlja izjemno stabilnost menjalniku.
Trajnost zahvaljujoč: zobnikom velikih dimenzij, rotorske gredi s premerom 60 mm, robustnih stožčastih valjčnih ležajih in velikega razmika med ležaji.
 
Natančnost v vseh podrobnostih
•  Ohišja ležajev so trajno privarjena na središčnico in osnovo ohišja in nato obdelana v CNC obdelovalnem središču.
•  Rezultat tega so natančne sredinske razdalje od rotorja do rotorja: jamstvo za izjemno tekoče delovanje in dolgo življenjsko dobo.
 
Zobci DURASTAR: prevlečeni in preverjeni
Zobci vrtavkastih bran LION poskrbijo za stalno in trajnostno obdelavo tal ter so zato idealni za uporabo za mulčno setev. Tudi pri visokih obremenitvah zobci zagotavljajo enakomerno drobljenje.
•  Do 60% daljša življenjska doba zaradi posebnega premaza.
•  Zobci debeline 15 mm ali 18 mm z rezalnimi robovi na obeh straneh.
•  Visoka obstojnost oblike.
•  Konstantna kakovost dela.
 
Najboljši delovni rezultat
Polovice bran se lahko optimalno prilagodijo konturi tal zahvaljujoč navpičnemu pomiku do 20 cm. Sistem tlačnega akumulatorja zagotavlja ustrezen kontaktni tlak, ki je enakomerno porazdeljen po celotni širini bran. Optimalna priprava sejalnega polja je zagotovljena tudi v najtežjih pogojih.
 
Popolna zanesljivost
Vrtavkaste brane LION zagotavljajo izjemno tekoče delovanje in visoko trdnost. Robustni stroji zanesljivo delujejo tudi pri najtežjih neprekinjenih obremenitvah in najtežjih tleh.
 
Preverjena tehnologija
Stožčasti valjčni ležaji na vrtavkastih branah PÖTTINGER že več kot 25 let dokazujejo svojo stabilnost in zanesljivost. Dandanes se ta tehnologija pogosto uporablja v vseh vozilih: tovornjakih, avtomobilih in v gradbeni industriji.
 
Cestni prevoz
S transportno širino le 2,55 m je varnost zagotovljena tudi v cestnem prometu. To naredite z izbiro nastavitve transporta na skali delovne globine.
 
Ojačani izravnalni zobci
Opremljeni z zaščito pred preobremenitvijo do 180 kg in karbidnimi konicami, novi izravnalni zobci zagotavljajo najboljše delovne rezultate.
•  Delovno globino lahko prilagodite enostavno z nastavitvijo zatičev.
•  Na traktorski tir so na voljo do 3 vzmetni izravnalni zobci.
 
Zadnji valj
Široka izbira valjev za vsa vrte tal
Ne glede na to, ali vrtavkaste brane uporabljate v srednje ali visoko vlažnih tleh, v lahkih ali težkih razmerah, vam PÖTTINGER ponuja valjčne rešitve po vaši meri.
Strgala lahko nastavite z vrtenjem strgalne cevi. Za čiščenje jih je mogoče preprosto zasukati. Premazane strgalne plošče so reverzibilne, kar omogoča daljšo življenjsko dobo.
Izbirate lahko med naslednjimi valji:
- Prizmasti paker valj (primeren za vse pogoje tal)
- Zobati paker valj (najbolj primeren za suha, nekamnita tla)
- Rezalni paker valj (najbolj primeren za vlažna in kamnita tla)
 

 

 

 

 

 

Imate vprašanje ali ne najdete željene informacije? Kontaktirajte nas!