Renkovci 57, 9224 Turnišče, Slovenija
Nošene sejalnice VITASEM lahko uporabljate samostojno ali v kombinaciji z priključki za obdelavo tal. Zaradi zelo majhne višine polnjenja je sejalnico enostavno polniti.
 
 Izbirate lahko med petimi modeli sejalnic VITASEM: 
- VITASEM 252 / VITASEM 252 CLASSIC
- VITASEM 302 / VITASEM 302 CLASSIC
- VITASEM 402
 

 

VITASEM sejalnice
Velika kolesa poganjajo sejalno gred in zmanjšujejo pritisk sejalnice na tla. Strgala za kolesa so del standardne opreme.
•  Tritočkovni priklop z robustnimi pritrdilnimi ušesi in dvema položajema zgornje povezave omogoča hitro pritrditev na traktor. 
•  Nosilec glave je povezan z lijakom za seme, kar daje sejalnici največjo stabilnost.
 
Dodatna oprema:
•  Rahljalni zobci traktorskih tirov.
•  Nihajna kompenzacija za spodnje povezave, če se uporablja samostojno.
•  Rahljalni zobci za sejalna kolesa: lahko nastavite kot in prodor zobcev.
•  Zobci se lahko zložijo za cestni prevoz.
 
VITASEM CLASSIC
•  Zaboj za seme je na sejalnicah VITASEM CLASSIC nižji za 6 cm.
•  Z manjšim zabojem za seme in polavtomatskimi označevalci sledi- različica z manjšo težo za manjše traktorje.
 
Zaboj za seme
Držalo integrirano v lijak za seme - sredinska stena in pregradna plošča za največjo stabilnost. Pregradna plošča v notranjosti preprečujejo, da bi se zrna med vožnjo po pobočjih premikala na eno stran. Indikator nivoja semena je del serijske opreme. Opcijsko pa lahko izberete LED osvetlitev rezervoarja za seme.
 
Trden pokrov z gumijastim tesnilom in plinsko tlačno vzmetjo
Dva kota odpiranja z omejevalnikom (85 ° ali 103 ° za polnjenje z velikimi vrečami). Zasnova pokrova zaboja za seme je edinstvena v kmetijskem inženirstvu in izvira iz avtomobilske industrije. Pokrov ni varjen, so pa držalo in ojačitve pritrjene tako, da niso vidni zvarni šivi.
 
Mešalna gred
Z VITASEM zasnovo so stene posode tako strme, da lahko vsako zrno priteče v sejalne enote brez mešalne gredi.
•  Vrtljiva mešalna gred na voljo opcijsko, za vrste semen, ki se nagibajo k premostitvi.
•  Nihajna mešalna gred je še posebej učinkovita za semena, pri katerih obstaja nevarnost ločevanja ali slabega odnašanja (semena trave).
•  Vklopi ali izklopite ga lahko z enim samim gibom.
 
Pretok semen
Semena padajo v zemljo od spodaj neposredno iz zalogovnika za semena. To zagotavlja enakomerno pretok semen tudi pri delu navzgor in navzdol po pobočjih.
 
Popolno praznjenje
Široke odprtine v obliki lijaka nad vsakim dozirnim kolesom zagotavljajo natančno dovajanje do zadnjega semena, kar zagotavlja minimalne ostanke in najmanjše količine polnjenja. Širok kot odpiranja spodnje lopute zagotavlja popolno praznjenje dozirnih površin.
 
Široka nakladalna plošča
Stranski dostop z leve strani z zložljivo stopnico in ograjo vzdolž zaboja za seme. Varovalna ograja je nameščena neposredno na lijak za seme in ne na pokrov zaboja za seme, kar zagotavlja večjo varnost. Široka opora za vreče s semeni z držajem na semenskem lijaku in velika odprtina za polnjenje omogočata enostavno polnjenje.
 
Multi setveni sistem
Popolnost – zrno po zrno
Edinstveni sistem za doziranje semena je zaščitni znak sejalnic VITASEM.
V enem semenskem ohišju sta združeni dve popolnoma neodvisni dozirni enoti. Dozirna kolesa so nameščena na skupni dozirni gredi. Prednost je v tem, da ni treba posebej zaklepati med finimi in običajnimi dozirnimi kolesi.
Centralna nastavitev spodnjih loput. Vzmetne, individualno nastavljive spodnje lopute se lahko izognejo tujkom. Integrirana pregrada v spodnji loputi preprečuje prelivanje semena. Dvignjena pregrada preprečuje, da bi se fino seme prelilo na običajno semensko kolo, kar zagotavlja največjo natančnost setve.
•  Sejalna kolesa so primerna za vse običajne vrste semen.
•  Večnamenski sejalni sistem deluje natančno z vsemi semeni - popoln odmerek od 0,7 kg do 400 kg/ha.
•  Dve neodvisni dozirni kolesi v ohišju omogočata, da lahko doziranje v nekaj minutah spremenite iz običajnega v fino setev.
•  Prednost te inovativne rešitve je v znatnem izboljšanju natančnosti setve drobnih semen in enostavnosti spremembe načina setve.
 
3 v 1
Običajno seme, fino seme
Dozirni drsnik za hiter preklop med drobnim semenom in normalnim semenom omogoča enostavno preklapljanje med drobnim semenom in običajnim doziranjem semena s potiskanjem ali izvlekom dozirnih drsnikov. Sistem zagotavlja preprosto in hitro spremembo odmerjanja. Optimizirana oblika dozirnega čepa zagotavlja maksimalno zaščito semen. Pri setvi oljne repice z majhnim številom semen na kvadratni meter, je za optimalno porazdelitev rastlin zaslužno edinstveno drobno semensko kolo z žagastim profilom.
 
Načelo natančne setve (npr. za mak, detelja)
Edinstveno na mehanskih sejalnicah: Za sajenje drobnih semen se smer vrtenja sejalne gredi spremeni s preprostim preklopom zobnikov na stranski pogonski enoti. Majhne vdolbine na zadnji strani zarez sejalnega kolesa vzamejo samo eno zrno in ga spustijo nad glavo v lijak za seme. Izredno nizka gostota semen pod 1 kg / ha.
 
Premišljen sistem lemežev
Zagotovljena najboljša priprava
Na donos žetve vpliva natančna postavitev semen. Ne glede na to, ali imate lahka, težka, suha ali vlažna tla - optimalna postavitev semena je ključnega pomena za zadovoljivo letino.
•  Centralna nastavitev tlaka lemeža z orientacijsko skalo.
•  Sistem enakega tlaka rezila za enak pritisk lemeža na sprednji in zadnji del.
•  Popolna brazda za seme - natančno vodenje po globini.
 
Enakomerni razmik med vrsticami
Sejalni vzvod je pritrjen na sejalno tirnico z uporabo velikih vpenjalnih spon. Široki nosilci rok lemeža so opremljeni z zamenljivimi pušami. Sposobnost vožnje po tujkih z gibanjem do 18 cm navzgor. Nagib lemeža (odmik) 30 cm zagotavlja, da lahko preide velika količina semena, brez zamešitve. Globino semena nadzorujemo s pritiskom lemeža tudi brez stiskalnih koles.                                                                                                                                                                                                              
 
PÖTTINGER sistem lemeža z diski za najboljšo kaljivost semen
Poševni lemeži so univerzalno uporabni in so primerni tudi za mulčenje ali kadar je velika količina organskih snovi. Lemež z diski odpre tla, liti del pa iz odlagalnega območja za seme odstrani rastlinske ostanke ter tako ustvari čisto brazdo za seme. S tem je zagotovljen tudi enakomeren vznik semen.
 
Optimizirane oblike lemežev
Različne oblike lemežev z razmikom med lemeži (odmik lemeža) do 30 cm zagotavljajo zadosten prehod za setev brez zamašitve tudi v primeru večjih grud in žetvenih ostankov.  
 
Diskasti lemeži
Diskasti enojni lemeži, premera 320 mm, so opremljeni z dvojnimi kotnimi krogličnimi ležaji in posebnim tesnilom. Vrtljiva strgala so nastavljiva in nameščeni zadaj, da ne zmanjšajo bočne zračnosti. Z lahkoto razbije tudi velike grude.
 
Vlečni lemeži
Vlečni lemeži so primerni za razmere v tleh, kjer je malo organskih snovi. Zaščitna loputa samodejno zapre vsak lemež, če se stroj premakne nazaj. Vzmetni lemež se lahko za zanesljivo zaščito ob pritisku zloži nazaj.
 
Valji za usmerjanje globine
Opcijsko so na voljo vodilni valji z dimenzijami  250 x 40 mm za omejevanje globine in ponovno utrjevanje. Preprosta nastavitev globine s pomočjo zatiča. S pomočjo kavlja jih je mogoče hitro pritrditi ali odstraniti.
•  Enakomerna globina polaganja semen tudi na spreminjajočih se tleh.
•  Pritisne zemljo navzdol, tako da popolnoma prekrije seme. Zanesljiva kalivost tudi v suhih razmerah.
 
Velik dovodni lijak
•  Velik dovodni lijak za prehod v semensko cev (zlasti za piro).
•  Zgibi na dovodnih lijakih zagotavljajo največjo fleksibilnost semenskih cevi in zagotavljajo popoln transport semen med dozirnim kolesom in lemežem.
 
Semenske cevi - najboljša kakovost materiala
Teleskopske sejalne cevi so narejene iz nerjavečega jekla v zgornjem delu in sintetične mase spodaj - minimalno trenje. Ta kombinacija opazno zmanjša statični naboj na semenu.
 
Popolna setev
Oblike brane
10 mm debeli roglji so opremljeni s spiralno vzmetjo za idealno prilagajanje tlom. Blaženje poteka preko gumijastih nastavkov, ki ne zahtevajo vzdrževanja. Zaščita za vzvratno vožnjo preprečuje poškodbe.
•  Nastavitev osrednjega naklona zob.
•  Preproste funkcije prilagajanja globine in tlaka.
•  Zložljivi zunanji zobci za cestni prevoz (transportna širina 3,0 in 4,0 m).
•  Za uporabo tlačnih valjev niso potrebni dodatni adapterji.
 
Enoredna semenska brana
•  Roglji so razporejeni med semenskimi vrstami.
•  Ukrivljeni pari rogljev na robu odpravljajo morebitne grebene.
•  Okrivljeni roglji delujejo brez težav tudi v tleh z veliko količino organskih snovi.
 
Popolna brana
•  Zasnova za intenzivno izravnavo.
•  Roglji z odmičnim kotom pometajo celotno površino.
•  Zrna semena so zanesljivo prekrita, tudi če so postavljena v plitvo režo. Tako je doseženo enakomerno vznikanje pri vsakem semenu.
 
Brezstopenjski menjalnik
•  Velik premer kolesa ima veliko površino stika s tlemi, s čimer se zmanjšuje drsenje. Opcijsko je na voljo hidravlični dvižni sistem.
•  Brezstopenjski menjalnik v oljni kopeli deluje nemoteno tudi pri nizki hitrosti za enakomeren pretok semen.
•  Hitra in natančna nastavitev pogonske hitrosti s premikanjem prestavne ročice na fini lestvici.
•  Zmanjšanje vrtljajev ročice pri obračanju (-50%).
 
Enostavna nastavitev
Vse nastavitve lahko izvedete na levi ali na zadnji strani sejalnice. Nastavitvene tipke so lahko dostopne in ergonomsko razporejene.
 
Centralna nastavitev tlaka lemeža
Tlak lemeža se prilagodi centralno na levi strani sejalnice (z orientacijsko lestvico). Natančna nastavitev napetosti vzmeti zagotavlja enak pritisk lemeža na sprednji in zadnji del.
•  Z VITASEM sejalnico je možena nastavitev tlaka lemeža do 25 kg.
•  Na voljo je tudi hidravlična nastavitev tlaka lemeža.
 
Označevalci sledi
•  Premer 400 mm za dobro vidno, osrednjo oznako.
•  Hidravlično delovanje s preklopnim ventilom, mehansko transportno zaklepanje.
•  Strižni vijak kot zaščita pred preobremenitvijo.
•  Na voljo so kot dodatna oprema.
 
Kalibracijski preskus
Od preskusa kalibracije, dela s sejalnico do praznjenja ostankov semen – optimiziran vsak korak.
•  Kalibracijski preizkus s prostim tekom v pogonu – izklop na stojalu.
•  Kalibracijska sistem s prilagoditvijo količine nanosa.
•  Dostopna lestev in talno kolo sta nameščena na levi strani stroja.
 
Električna nastavitev pretoka semena
Z električnim sistemom za nastavitev količine semena lahko spremenite količino s sedeža traktorja, ne da bi se ustavili.
 
Enostavnost uporabe
Nadzorna plošča COMPASS
Elektronska krmilna enota COMPASS olajša upravljanje sejalnice in zagotavlja dosledno spremljanje. Odlikuje jo sodoben večvrstni grafični zaslon z dvignjeno in osvetljeno tipkovnico.
•  Samodejno krmiljenje voznih poti, z zaustavitvijo.
•  Kazalnik hitrosti.
•  Delni in skupni hektarski števec.
•  Na voljo kot dodatna oprema: dodatna dozirna gred in indikator nivoja ter električna nastavitev pretoka semena.
•  Opcijsko je na voljo terminal CCI ISOBUS - ta nadzorna plošča omogoča profesionalno upravljanje vseh naprav ISOBUS različnih proizvajalcev. Možna je tudi funkcija SEED COMPLETE.

 

 

 

 

 

 

Imate vprašanje ali ne najdete željene informacije? Kontaktirajte nas!