Renkovci 57, 9224 Turnišče, Slovenija
Sejalnice serije MS 8200 so primerna za tiste uporabnike, ki za svoje delo potrebujejo hitro in enostavno spreminjanje razdalje med setvenimi vrstami.
 
MS 8200

Sejalnica MS 8200 omogoča setev različnih koltur: koruze, soje, buče, oljne ogrščice, sončnice..

Sistem EASY-SET (patentiran s strani podjetja MaterMacc), ki je neposredno nameščen na glavni orodni palici, omogoča premikanje sejalnih enot tako, da jih preprosto premaknete po vodilu na potrebno razdaljo med vrstami, brez uporabe dodatnega orodja.
Sejalne enote so opremljene z ročico za pozicioniranje, ki omogoča te premike.
 
 
Lastnosti sejalnice:
- Sejalna enota MS8000-RS
- Gumijasta zagrinjalna kolesa v obliki črke V
- Trdna orodna palica/vrsta Easy-Set za hitro spreminjanje razmika med vrsticami (ročno)
- Nova litoželezna opora za kolesa s sistemom Quick-Set
- 3-točkovni priklop
- Kardanska gred s 540 vrt/min
- Kardanska gred s prostim kolesom 1 " 3/8 Z6-Z6
- Vakuumski merilnik
- Samodejni hidravlični označevalec vrst z diski
- Centralizirani menjalnik s 21 prestavami
- En komplet semenskih plošč
- Pregradna stena zalogovnika za majhna semena in naprava za spuščanje
- Zbiralnik za praznjenje semen
- Ročica za prestavljanje semenskih enot
- Sprednji pogonski kolesi: 2 kolesi 20x8.00-10 (200 mm)
 

 

 

MS 8200 SUPER
Za natančno vakuumsko sejalnico MS 8200 SUPER je značilna dvojna trdna orodna palica EASY-SET, majhna teža ter visoka robustnost.
Ta različica je primerna za obdelana ali napol obdelana tla. Kljub svojim dimenzijam (9 m delovne širine) lahko to sejalnico brez težav upravljamo s traktorji srednje moči. Sejalnica je na voljo z 12 ali 18 vrstami.
Ta model je lahko opremljen z integriranim transportnim podvozjem, s katerim je mogoče sejalnico brez težav premikati (transportna širina 3,20 m) in ki ga je mogoče razstaviti, za nemoteno delo s sejalnico.
 

 

Lastnosti sejalnice:
- Sejalna enota MS8000-RS
- Gumijasta zagrinjalna kolesa v obliki črke V
- Dvojna trdna orodna palica/vrsta Easy-Set za hitro spreminjanje razmika med vrsticami
- Nova litoželezna opora za kolesa s sistemom Quick-Set
- 3-točkovni priklop s 1. in 2. nihajno točko
- Kardanska gred s 540 vrt/min
- Kardanska gred s prostim kolesom 1 " 3/8 Z6-Z6
- Vakuumski merilnik
- Samodejni hidravlični označevalec vrst z diski
- Dvojni menjalnik s 21 prestavami
- Dvojni pogon
- En komplet semenskih plošč
- Merilec nivoja semen in naprava za spuščanje
- Zbiralnik za praznjenje semen
- Ročica za prestavljanje semenskih enot
- Sprednja pogonska kolesa: 4 kolesa 23x10.50-12 (230 mm)
 

 

 

NOVI SEJALNI ELEMENT "EVO" 
Nova sejalna enota MS 8000 EVO lahko deluje s hitrostjo do 12 km/h ter zagotavlja visoko stopnjo natančnosti (ISO 7256).
Učinkovitost tega novega vakuumskega sejalnega elementa za natančno setev je prav tako občutno višja kot pri uveljavljenem modelu MS 8000 RS, saj se kakovost in natančnost setve bistveno povečat pri vseh delovnih hitrostih.
Te izboljšave so rezultat skrbnega preoblikovanja, ki vključuje tako telo sejalnega elementa kot tudi distribucijo semena.
 
V novem razdelilniku semen MagicSem PLUS je bilo na novo zasnovanih več elementov, vključno s sejalnimi ploščami (ki so zdaj opremljene z vgrajenim mešalnikom za seme) in cevjo za spuščanje. Prav tako je bilo preoblikovano telo sejalne enote, tako da zlahka prenese večje delovne hitrosti.
Preoblikovan je profil diskov za odpiranje brazde, novi ležaji pa zdaj nudijo večjo zaščito pred kontaminacijo, kar zagotavlja bolj gladko gibanje in daljšo življenjsko dobo
 
Nova strgala na obeh straneh vsakega diska so zdaj oblečena z tungsten premazom, ki zagotavlja do štirikrat večjo odpornost proti obrabi, kar zagotavlja boljši stik z diskom in optimalno čiščenje dlje časa, tudi na peščenih tleh.
 
Za modele sejalnic opremljene s sejalnimi elementi "EVO" so serijsko dobavljiva globinska kolesa z naperami, ki jih podpirajo nove litoželezne roke z vgrajeno podporo za strgala, visoko zmogljivimi ležaji in nastavljivo nastavitvijo koles. Zahvaljujoč sistemu za hitro nastavitev je mogoče položaj strgala enostavno, hitro in natančno prilagoditi. Liti elementi zagotavljajo večjo robustnost, da se lahko brez skrbi spopadajo z delom pri hitrosti do 12 km/h, medtem ko novi ležaji, ki čim bolj omejujejo vdor prahu, zagotavljajo gladko gibanje koles brez zdrsa.
Nova nakladalna vzmet zdaj omogoča pritiska na tla do 135 kg, kar zagotavlja boljšo stabilnost pri visokih delovnih hitrostih.
 
Cilj podjetja MaterMacc je izpolniti resnične potrebe končnih uporabnikov: natančnost setve in homogen vznik na vseh vrstah tal.
Z novim sejalnim elementom MS 8000 EVO smo pri hitrosti 12 km/h dosegli 97-odstotno natančnost in kakovost.

 

 

 

Imate vprašanje ali ne najdete željene informacije? Kontaktirajte nas!