Renkovci 57, 9224 Turnišče, Slovenija
Najboljša prilagoditev za vsak teren.
Pomembno je, da je vzorec košnje čist in urejen ter da je krma za vaše živali najboljša. Čelne kosilnice EUROCAT ALPHA MOTION izpolnjujejo vse zahteve.
Manjše parcele z grbinami ali velike površine, na katerih želite stopiti na plin: v vsakem primeru boste za seboj pustili čisto pokošen posevek in tako postavili temelje za kakovostno krmo.
Modeli EUROCAT ALPHA MOTION so na voljo z delovno širino 3,05 m.
 

 

 

 

 

 

 

PREDNOSTI KOSILNICE
 
Najboljša kakovost krme je osnova za uspeh
Visoko donosna živina potrebuje visokokakovostno krmo. Prežvekovalci so pri krmi zelo izbirčni. Najraje imajo krmo, ki je čista in okusna. Temelj visokokakovostne krme je tehnologija čiste košnje.
Z bobnastimi kosilnicami EUROCAT podjetja Pöttinger boste zaradi edinstvenega sledenja terenu in odlične kakovosti košnje poskrbeli za čisto krmo.
Tehnologijo FLOATING CUT, razvita s strani podjetja Pöttinger že v osemdesetih letih, optimalno zmanjšuje težo kosilnic. Sredinsko ali stransko vzmetenje z maksimalnim sledenjem tlom, močne vzmeti ali razbremenilni cilindri in inteligentna kinematika pomagajo zagotoviti kakovostno spravilo krme.
 
Vsestranskost
EUROCAT - kosilnica za vse vaše potrebe
Ne glede na to, ali se kosi na ravnem terenu ali na poljih z velikim številom krtov, sta absolutna zanesljivost in najboljša kakovost krme najpomembnejša v vseh razmerah.
Štirje enako veliki kosilni bobni so zaščitni znak kosilnic EUROCAT. Zagotavljajo čist in urejen vzorec košnje, odličen pretok pridelka in manjšo verjetnost zamašitve tudi pri košnji sploščenega pridelka.
Različni sistemi za nastavitev višine košnje zagotavlja prilagodljivost za različne načine košnje. Odvisno od tega, kako pogosto menjate načine košnje, lahko pri naših sprednjih kosilnicah višino košnje prilagodite s pomočjo distančnih obročkov ali priročnega centralnega sistema za nastavitev višine košnje.
 

 

Trajnost
Kosilnice, ki izpolnjujejo najvišja pričakovanja
Bobnaste kosilnice EUROCAT so vaši zanesljivi partnerji pri spravilu krme.
Kosilni boben PÖTTINGER je srce vsake kosilnice EUROCAT. Je popolna kombinacija najboljših kakovosti dela in izjemne vzdržljivosti. Robustna konstrukcija in pogonski sklop, ki že vrsto let dokazuje svojo kakovost, zagotavljata popolno zanesljivost skozi vrsto let.
Celotna kosilnica je izdelana izključno iz visokokakovostnih sestavnih delov. Visokokakovostni katodni temeljni premaz in prašno lakiranje zagotavljata elastičnost in trajnost.
 

 

Udobje
Preprosto vzdrževanje
Pri podjetju Pöttinger dejejo velik pomen udobnemu upravljanju in preprostemu vzdrževanju. Njihovi inženirji so poskrbeli, da lahko kosilnico z minimalnim naporom ohranjate v odličnem stanju. Dolgi intervali mazanja in lahka dostopnost do mazalnih mest vam omogoča, da učinkovito izkoristite pogosto zelo kratko obdobje žetve.
Dostop do bobnov kosilnice je enostaven zahvaljujoč zložljivi zaščiti / zaščitni ponjavi. Tako lahko rezila hitro in enostavno zamenjate.

 

Hitra menjava rezil
Sistem hitre menjave nožev PÖTTINGER omogoča enostavno in preprosto menjavo nožev kosilnic. S ključem za rezila samo pritisnite vzmetno sponko, odstranite staro rezilo in vstavite novo.
 
Priročna škatla za rezila na vzglavju zagotavlja prostor za nadomestna rezila. Orodje za menjavo je vedno na kosilnici.
Rezilo je varno pritrjeno z vzmetno sponko. Zatič rezila je privit na disk kosilnice. Po potrebi ga je mogoče stroškovno učinkovito zamenjati.
 
 

 

Čista priprava
Zakaj uporabljati gnetilnik?
Da bi ohranili čim višjo energijsko vrednost pridelka, je potrebno hitro in nežno sušenje.
Pri košnji s gnetilnikom prihranite predvsem eno: čas. V kosilnico vgrajeni prsti ali valj upogibajo ali drobijo pridelek ter ustvarijo široko in rahlo krmno preprogo, kar je najboljši predpogoj za hitro sušenje.
 
Najboljša kakovost silaže
Uporaba gnetilnika olajša sproščanje celičnega soka v silosu. To povzroči hitrejše zmanjšanje vrednosti pH. To pomeni, da silaža hitreje doseže stabilno stanje.
 
Ena kosilnica - dve možnosti košnje
Podjetje Pöttinger vam omogoča največjo prilagodljivost. Z kompletom za hitro menjavo lahko enostavno odstranite gnetilnik. Glede na delovne razmere lahko uporabite gnetilnik s prsti, če pa želite popolnoma odpraviti učinek gnetenja pa lahko namestite zaščitno zaveso. To je popolna vsestranskost.
Kako hitro namestiti drug gnetilnik?
- Odstranite klinasti jermen
- Namestite ohišje gnetilnika
- Odvijte pritrdilne element gnetilnika
- Odstranite gnetilnik
- Namestite zaščitno zaveso
 

 

SENSOSAFE
Čas prve košnje sovpada s časom, ko se srnjad in druge male živali naselijo v travnike.  Zaradi naravnega refleksa mladički ne bežijo pred nevarnostjo, zaradi česar je še toliko težje opaziti živali v travi. V podjetju Pöttinger so zato sprejeli izziv in razvili avtomatiziran sistem pomoči za identifikacijo živali.
 
Dvignjene kosilnice
Senzorska palica nameščena pred kosilnico, pomaga prepoznati divje živali pa tudi druge ovire v posevku. Ta prepreči, da bi jih kosilnica ujela in prepreči, da bi kontaminirali krmo in tvegali, da bi govedo zbolelo.
 

 
TEHNOLOGIJA
 
KOSILNI BOBEN
Štirje enako veliki kosilni bobni zagotavljajo najboljše delovne rezultate v vseh razmerah.
 
Čist rez
Vsi štirje bobni imajo enak obseg loka rezila. To zagotavlja čist in enakomeren vzorec rezanja.
 
Velik prehod
Veliki bobni kosilnice na sredini omogočajo ogromno prostora. Oba notranja bobna pa imata manjši premer, kar zagotavlja še več prostora oz. boljši prehod.
 
Popolno sledenje tlom
Vsak kosilni boben je v stiku s tlemi z enako površino. Ta enakomerna porazdelitev kontaktnega tlaka zagotavlja popolno sledenje terenu.
 

 

UGLAJEN TEK
Dve pogonski gredi in kotni menjalnik zagotavljajo zanesljiv prenos moči. Pri čelnih kosilnicah trije klinasti jermeni v pogonskem sklopu ščitijo pred preobremenitvijo. Prosti tek je vgrajen v vhodni menjalnik. Na Pöttingerovih zadnjih kosilnicah je kot zaščita pred preobremenitvijo uporabljena torna sklopka. Prosti tek je se nahaja v stranski pogonski gredi.
Moč se prenaša s šestkotne gredi v nosilcu zobnika prek gladko delujočih stožčastih zobnikov na kosilni boben kosilnice. Stožčasti zobniki in šesterokotna gred so potopljeni v oljno kopel. To minimalno obrabo in dolgo življenjsko dobo.
 
Robustna konstitucija
Robustno oblikovan zobniški prenos ima velik prečni presek in je zasnovan za obvladovanje najzahtevnejših razmer. Kosilni bobni so na zunanji strani privijačeni na zobniški nosilec, zato jih je mogoče enostavno razstaviti.
Natančni ležaji v trpežnem litem ohišju, ki je natančno obdelano v CNC obdelovalnem centru, so zasnovani za delo v najzahtevnejših razmerah.
 

 

Prosto vrteči drsni diski
Drsni diski so dvodelni in privijačeni, zato je njihova zamenjava preprosta in cenovno ugodna. Nameščeni so na dveh ležajih, zato se lahko prosto vrtijo. S tem ne le zmanjšate obrabo, temveč tudi zaščitite travo rušo.
 
Nastavitev višine reza

PLUS - Brezstopenjska nastavitev višine odkosa

Brezstopenjska nastavitev višine košnje PLUS vam zagotavlja največje udobje. Višino rezanja vseh bobnov lahko nastavite centralno - od 40 mm do 65 mm.

Osrednja nastavitvena os v vsakem kosilnem bobnu se z vrtenjem navojnega vijaka dvigne ali spusti. Na to os so pritrjeni prosto vrteči se drsni diski.

Sama nastavitvena os se ne vrti. Zato se drsni diski med dvigovanjem kosilnice ne vrtijo. To zagotavlja nemoteno delovanje. Celoten mehanizem za nastavitev je trajno mazan in zaščiten pred korozijo. Gumijast ščitnik preprečuje vdor umazanije in vlage. Tako je tudi po več letih delovanja zagotovljeno nemoteno delovanje nastavitvenega mehanizma.

Brezstopenjska nastavitev višine košnje PLUS je za čelne kosilnice EUROCAT na voljo kot opcija.
 
Razdelilni obročki
Pri bobenskih kosilnicah EUROCAT brez sistema za centralno nastavitev višine košnje se za nastavitev različnih višin košnje uporabljajo distančni obročki (med drsnimi diski in pestom diskov).
Kot opcija sta na voljo tudi dva 6 mm debela distančna obročka na kosilni boben. To omogoča višino rezanja 38 mm / 44 mm / 50 mm.
 

 

Plošče z visokim rezom
Pri vseh kosilnicah EUROCAT lahko uporabite tudi visoko rezalne plošče, s katerimi lahko dosežete višji rez za dodatnih 20 mm.
Pri kosilnicah z brezstopenjsko nastavitvijo višine košnje PLUS je mogoča višina košnje do 85 mm.
 
Možnosti opreme
Prilagojena oprema
Za kosilnice EUROCAT je na voljo široka paleta dodatne opreme. Kosilnico lahko sestavite tako, da bo izpolnjevala vse vaše želje in delovne zahteve.
 
Odbojni diski
Veliko dimenzionirani diski za odlaganje zgrabka razporedijo krmo v lahek in zračen odsek.
Vse čelne kosilnice EUROCAT brez gnetilnika so serijsko opremljene z diski za oblikovanje zgrabka. Na voljo so tudi kot dodatna oprema za zadnje kosilnice EUROCAT.
Diski za oblikovanje zgrabka so nastavljivi na obeh straneh kosilnice. Tako lahko prilagodite širino zgrabka svojim potrebam.
 

 

Dodatni diski za oblikovanje zgrabka
Za posebno ozko odlaganje pokosa lahko namestite dodatne diske za oblikovanje zgrabka.
 

 

Transportni jermeni in transportne palice
Za optimizacijo transportnega učinka pri zelo težki krmi so na ohišje bobna notranjih dveh kosilnih plošč serijsko nameščene lopatice. Na bobnih kosilnice so nameščene tudi transportne palice.
 
NOSILNI OKVIR
Kosilnica EUROCAT ALPHA MOTION je na voljo z dvema različnima nosilcema, ALPHA MOTION MASTER in ALPHA MOTION PRO. Pri obeh modelih je težišče v vseh delovnih položajih blizu traktorja, kar omogoča gladko košenje.
Pri obeh modelih je mogoče stranske zaščite hidravlično zložiti s sedeža traktorja. Z opcijskim paketom hidravlične cevi in senzorjev lahko sprednje kosilnice ALPHA MOTION udobno upravljate z elektronskim krmilnim terminalom za kosilnice NOVACAT.
 

 

Vedno pravilno vpetje
Modela MASTER in PRO imata na desni strani nosilca nameščen indikator pravilne namestitve. Ta je dobro viden z voznikovega sedeža.
Pravilna postavitev sprednjega priključka zagotavlja popolno sledenje terenu in enakomeren pritisk na tla na celotni delovni razdalji.
 
Velik odmik od tal
Visok odmik od tal do 350 mm pri obračanju na rtih in v transportnem položaju zagotavlja, da lahko vozite po travnih rušah, ne da bi jih poškodovali in olajša transport kosilnice po neravnih tleh. 
Pri vožnji po cesti lahko kosilnico dvignete še višje s pomočjo sprednjega traktorskega priključka. Od naslednji uporabi kosilnice van indikator na nosilcu pomaga najti pravo višinsko razdaljo za sprednji priključek. 
 

 

Ozka glava
Z voznikovega sedeža imate popoln pregled nad območjem košnje. Zaradi ozke in naprej nagnjene oblike glave je ta popolnoma ujema s pokrovom motorja vašega traktorja.
 

 

ALPHA MOTION MASTER
Čelna kosilnica EUROCAT ALPHA MOTION MASTER navdušuje z izjemno kompaktno zasnovo in tritočkovnim priključkom. Traktorju je za 34 cm bližje kot kosilnica ALPHA MOTION PRO. To pomeni, da je na zadnji osi traktorja večja teža, kar izboljša vodljivost. Poleg tega je kosilnica lažja in jo je mogoče brez težav uporabljati z lažjimi traktorji, s čimer prihranite gorivo.
Uporaba getilinika s tem modelom ni mogoča.
 

 

ALPHA MOTION PRO
Čelna kosilnica EUROCAT ALPHA MOTION PRO ponuja največje udobje pri upravljanju in vrhunsko sledenje terenu.
 - Tritočkovni priključek zagotavlja enostavno pritrditev na traktorje vseh velikosti.
 - Sprednja zaščita se zloži z enim samim vzvodom in omogoča optimalen dostop do kosilnega grebena za čiščenje in menjavo rezila.
 - Pokrov glave je mogoče enostavno odstraniti. To omogoča enostavno nastavitev razbremenilnih vzmeti.
 - Centralno mazanje na okvirju kosilnice olajša vzdrževanje.
 

 

Modele NOVACAT ALPHA MOTION PRO lahko uporabljate brez gnetilnika, z odbojnimi diski ali v kombinaciji z gnetilnikom ED.
 

 

SLEDENJE TLEM
Vrhunska glava
Aktivni podporni okvir in povezovalne palice vodijo kosilni greben čez vsako valovitost. Ta enota se odziva hitro kot strela: kosilni greben se dvigne in lebdi nad vsako grbino ter zdrsne v vsako globino. Kosilnica se premika praktično v navpični ravnini, s čim zagotavlja kratke potisne razdalje na kardanski gredi in močno zmanjšuje dinamične obremenitve.
 
Velike vzmetene vzmeti/Velikodušno odmerjene vzmeti vzmetenja
Dve veliki reliefni vzmeti sta vgrajeni v glavo. Ti se hitro odzovejo na vsako neravnino na tleh, kar pomeni, da lega kosilnice ostane enaka na celotni delovni razdalji kosilnice. To zagotavlja enakomeren pritisk na tla in na najboljši možni način ščiti vašo zemljo. Vse hitrosti vožnje so mogoč, brez da bi bilo potrebno kosilni greben dvignil.
 
Odlična nastavitev naklona
EUROCAT ALPHA MOTION PRO: -9° / +12°
EUROCAT ALFA MOTION MASTER: -7° / +13°
 

 

Prečno gibanje
ALPHA MOTION pomeni tridimenzionalno sledenje terenu z izjemno svobodo gibanja. Kroglični zgibi na krmilu omogočajo edinstveno prečno nihanje +/-16°.
 

 

ED GNETILNIK S PRSTI
Hitro in enakomerno sušenje
Prsti v obliki črke V iz kaljenega jekla zadenejo stebla v posevku in zagotavljajo neprekinjen dotok krme.
Okrogli pokrov gnetilnika in nastavljive vodilne lopatice omogočajo odlaganje enakomernega in ohlapnega odkosa.
Z nastavitvijo razdalje med prsti in nasprotno loputo lahko prilagodite intenzivnost gnetenja.
Nastavljiva vrata za pokos lahko prilagodite za odlaganje odkosa v zgrabke ali za širok raztros, odvisno od individualnih zahtev.
 
Dolga življenjska doba
Prsti so elastično nameščeni na gumijastih blokih, ki so zasnovani tako, da se upogibajo in se ob trku z ovirami zložijo nazaj.
Moč se iz menjalnika kosilnega grebena na rotor prenaša s klinastimi jermeni z vzmetenim zategovalnikom jermena.
Robusten pogon s klinastim jermenom zagotavlja majhno težo in gladko delovanje pogonskega sistema.
Mesto za mazanje se nahaja na zunanji strani, kar omogoča enostaven dostop.
Dobavljiv za: EUROCAT 311 ALPHA MOTION PRO
 

 

SENSOSAFE
Dvignjene kosilnice
Senzorska palica nameščena pred kosilnico, pomaga prepoznati divje živali pa tudi druge ovire v posevku. Ta prepreči, da bi jih kosilnica ujela in prepreči, da bi kontaminirali krmo in tvegali, da bi govedo zbolelo.
 
SENSOSAFE 300
Sensosafe 300 je bil razvit za kosilnice do približno 3 metrov. Senzorska palica je nameščena na montažni okvir in uporablja hidravliko traktorja. Če senzorji kaj zaznajo, hidravlika kosilnice samodejno dvigne kosilnico, hkrati pa voznik v kabini traktorja prejme signal, da lahko ustavi traktor.
Ko se uporablja s sprednjo kosilnico, sistem skenira naslednji prehod. SENSOSAFE se lahko namesti na hidravliko spredaj ali zadaj.

 

 

 

Imate vprašanje ali ne najdete željene informacije? Kontaktirajte nas!