Renkovci 57, 9224 Turnišče, Slovenija
Čelno kosilnice EUROCAT CLASSIC zagotavljajo nemoteno in stroškovno učinkovito košnjo. Serija EUROCAT CLASSIC je idealna kombinacija majhne teže in najvišje trdnosti. Te kosilnice lahko varno uporabljate v vseh razmerah.
Bobnaste kosilnice EUROCAT so še posebej učinkovite pri obilnih in poleženih travnah.
 

 

 

 

PREDNOSTI KOSILNICE
Najboljša kakovost krme
Visoko donosna živina potrebuje visokokakovostno krmo. Prežvekovalci so pri krmi zelo izbirčni. Najraje imajo krmo, ki je čista in okusna. Temelj visokokakovostne krme je tehnologija čiste košnje.
Z bobnastimi kosilnicami EUROCAT podjetja Pöttinger boste zaradi edinstvenega sledenja terenu in odlične kakovosti košnje poskrbeli za čisto krmo.
Tehnologijo FLOATING CUT, razvita s strani podjetja Pöttinger že v osemdesetih letih, optimalno zmanjšuje težo kosilnic. Sredinsko ali stransko vzmetenje z maksimalnim sledenjem tlom, močne vzmeti ali razbremenilni cilindri in inteligentna kinematika pomagajo zagotoviti kakovostno spravilo krme.
 
Vsestranskost
EUROCAT - kosilnica za vse vaše potrebe
Ne glede na to, ali se kosi na ravnem terenu ali na poljih z velikim številom krtov, sta absolutna zanesljivost in najboljša kakovost krme najpomembnejša v vseh razmerah.
Štirje enako veliki kosilni bobni so zaščitni znak kosilnic EUROCAT. Zagotavljajo čist in urejen vzorec košnje, odličen pretok pridelka in manjšo verjetnost zamašitve tudi pri košnji sploščenega pridelka.
Različni sistemi za nastavitev višine košnje zagotavlja prilagodljivost za različne načine košnje. Odvisno od tega, kako pogosto menjate načine košnje, lahko pri naših sprednjih kosilnicah višino košnje prilagodite s pomočjo distančnih obročkov ali priročnega centralnega sistema za nastavitev višine košnje.         
 

 

Trajnost
Kosilnice, ki izpolnjujejo najvišja pričakovanja
Bobnaste kosilnice EUROCAT so vaši zanesljivi partnerji pri spravilu krme.
Kosilni boben PÖTTINGER je srce vsake kosilnice EUROCAT. Je popolna kombinacija najboljših kakovosti dela in izjemne vzdržljivosti. Robustna konstrukcija in pogonski sklop, ki že vrsto let dokazuje svojo kakovost, zagotavljata popolno zanesljivost skozi vrsto let.
Celotna kosilnica je izdelana izključno iz visokokakovostnih sestavnih delov. Visokokakovostni katodni temeljni premaz in prašno lakiranje zagotavljata elastičnost in trajnost.
 

 

Udobje
Preprosto vzdrževanje
Pri podjetju Pöttinger dejejo velik pomen udobnemu upravljanju in preprostemu vzdrževanju. Njihovi inženirji so poskrbeli, da lahko kosilnico z minimalnim naporom ohranjate v odličnem stanju. Dolgi intervali mazanja in lahka dostopnost do mazalnih mest vam omogoča, da učinkovito izkoristite pogosto zelo kratko obdobje žetve.
Dostop do bobnov kosilnice je enostaven zahvaljujoč zložljivi zaščiti / zaščitni ponjavi. Tako lahko rezila hitro in enostavno zamenjate.
 

 

Hitra menjava rezil
Sistem hitre menjave nožev PÖTTINGER omogoča enostavno in preprosto menjavo nožev kosilnic. S ključem za rezila samo pritisnite vzmetno sponko, odstranite staro rezilo in vstavite novo.

Priročna škatla za rezila na vzglavju zagotavlja prostor za nadomestna rezila. Orodje za menjavo je vedno na kosilnici.
Rezilo je varno pritrjeno z vzmetno sponko. Zatič rezila je privit na disk kosilnice. Po potrebi ga je mogoče stroškovno učinkovito zamenjati.
 
Stroškovna učinkovitost
Majhna teža je bila glavna prednostna naloga pri oblikovanju serije sprednjih kosilnic CLASSIC. Zaradi kompaktne konstrukcije glave in uporabe lahkih stisnjenih sestavnih delov je primerna za uporabo z majhnimi traktorji. S tem prihranite gorivo.
 

 

SENSOSAFE
Čas prve košnje sovpada s časom, ko se srnjad in druge male živali naselijo v travnike.  Zaradi naravnega refleksa mladički ne bežijo pred nevarnostjo, zaradi česar je še toliko težje opaziti živali v travi. V podjetju Pöttinger so zato sprejeli izziv in razvili avtomatiziran sistem pomoči za identifikacijo živali.
 
Dvignjene kosilnice
Senzorska palica nameščena pred kosilnico, pomaga prepoznati divje živali pa tudi druge ovire v posevku. Ta prepreči, da bi jih kosilnica ujela in prepreči, da bi kontaminirali krmo in tvegali, da bi govedo zbolelo.
 

 

TEHNOLOGIJA
 
KOSILNI BOBEN
Štirje enako veliki kosilni bobni zagotavljajo najboljše delovne rezultate v vseh razmerah.
 
Čist rez
Vsi štirje bobni imajo enak obseg loka rezila. To zagotavlja čist in enakomeren vzorec rezanja.
 
Velik prehod
Veliki bobni kosilnice na sredini omogočajo ogromno prostora. Oba notranja bobna pa imata manjši premer, kar zagotavlja še več prostora oz. boljši prehod.
 
Popolno sledenje tlom
Vsak kosilni boben je v stiku s tlemi z enako površino. Ta enakomerna porazdelitev kontaktnega tlaka zagotavlja popolno sledenje terenu.
 

 

UGLAJEN TEK
Dve pogonski gredi in kotni menjalnik zagotavljajo zanesljiv prenos moči. Pri čelnih kosilnicah trije klinasti jermeni v pogonskem sklopu ščitijo pred preobremenitvijo. Prosti tek je vgrajen v vhodni menjalnik. Na Pöttingerovih zadnjih kosilnicah je kot zaščita pred preobremenitvijo uporabljena torna sklopka. Prosti tek je se nahaja v stranski pogonski gredi.
Moč se prenaša s šestkotne gredi v nosilcu zobnika prek gladko delujočih stožčastih zobnikov na kosilni boben kosilnice. Stožčasti zobniki in šesterokotna gred so potopljeni v oljno kopel. To minimalno obrabo in dolgo življenjsko dobo.
 
Robustna konstitucija
Robustno oblikovan zobniški prenos ima velik prečni presek in je zasnovan za obvladovanje najzahtevnejših razmer. Kosilni bobni so na zunanji strani privijačeni na zobniški nosilec, zato jih je mogoče enostavno razstaviti.
Natančni ležaji v trpežnem litem ohišju, ki je natančno obdelano v CNC obdelovalnem centru, so zasnovani za delo v najzahtevnejših razmerah.
 
Prosto vrteči drsni diski
Drsni diski so dvodelni in privijačeni, zato je njihova zamenjava preprosta in cenovno ugodna. Nameščeni so na dveh ležajih, zato se lahko prosto vrtijo. S tem ne le zmanjšate obrabo, temveč tudi zaščitite travo rušo.
 

 

Nastavitev višine reza

PLUS - Brezstopenjska nastavitev višine odkosa

Brezstopenjska nastavitev višine košnje PLUS vam zagotavlja največje udobje. Višino rezanja vseh bobnov lahko nastavite centralno - od 40 mm do 65 mm.

Osrednja nastavitvena os v vsakem kosilnem bobnu se z vrtenjem navojnega vijaka dvigne ali spusti. Na to os so pritrjeni prosto vrteči se drsni diski.

Sama nastavitvena os se ne vrti. Zato se drsni diski med dvigovanjem kosilnice ne vrtijo. To zagotavlja nemoteno delovanje. Celoten mehanizem za nastavitev je trajno mazan in zaščiten pred korozijo. Gumijast ščitnik preprečuje vdor umazanije in vlage. Tako je tudi po več letih delovanja zagotovljeno nemoteno delovanje nastavitvenega mehanizma.

Brezstopenjska nastavitev višine košnje PLUS je za čelne kosilnice EUROCAT na voljo kot opcija.
 
Razdelilni obročki
Pri bobenskih kosilnicah EUROCAT brez sistema za centralno nastavitev višine košnje se za nastavitev različnih višin košnje uporabljajo distančni obročki (med drsnimi diski in pestom diskov).
Kot opcija sta na voljo tudi dva 6 mm debela distančna obročka na kosilni boben. To omogoča višino rezanja 38 mm / 44 mm / 50 mm.
 

 

Plošče z visokim rezom
Pri vseh kosilnicah EUROCAT lahko uporabite tudi visoko rezalne plošče, s katerimi lahko dosežete višji rez za dodatnih 20 mm.
Pri kosilnicah z brezstopenjsko nastavitvijo višine košnje PLUS je mogoča višina košnje do 85 mm.
 
Možnosti opreme
Prilagojena oprema
Za kosilnice EUROCAT je na voljo široka paleta dodatne opreme. Kosilnico lahko sestavite tako, da bo izpolnjevala vse vaše želje in delovne zahteve.
 
Odbojni diski
Veliko dimenzionirani diski za odlaganje zgrabka razporedijo krmo v lahek in zračen odsek.
Vse čelne kosilnice EUROCAT brez kondicionerja so serijsko opremljene z diski za oblikovanje zgrabka. Na voljo so tudi kot dodatna oprema za zadnje kosilnice EUROCAT.
Diski za oblikovanje zgrabka so nastavljivi na obeh straneh kosilnice. Tako lahko prilagodite širino zgrabka svojim potrebam.
 

 

Dodatni diski za oblikovanje zgrabka
Za posebno ozko odlaganje pokosa lahko namestite dodatne diske za oblikovanje zgrabka.
 

 

Transportni jermeni in transportne palice
Za optimizacijo transportnega učinka pri zelo težki krmi so na ohišje bobna notranjih dveh kosilnih plošč serijsko nameščene lopatice. Na bobnih kosilnice so nameščene tudi transportne palice.
 

 

Nosilni okvir
Kratka glava
Značilnost kosilnice EUROCAT CLASSIC je kratka glava. Težišče se lahko premakne zelo blizu traktorja, kar omogoča uporabo tudi z lahkimi traktorji. Odlična vidljivost je zagotovljena tudi pri vožnji po strminah.
Da bi preprečili preoster kot nagiba kardanske gredi, je menjalnik mogoče namestiti v dveh položajih, odvisno od velikosti traktorja.
 

 

Sledenje tlem
Odlično prilagajanje neravninam
Kroglični zglobi v priključnih ročicah kosilne enote zagotavljajo večdimenzionalno in nemoteno svobodo gibanja.
 
Razpon nihanja +/- 8°
Območje nihala +/- 8 stopinj omogoča, da kosilnica natančno drsi po vseh neravnih tleh. Stabilizacijske vzmeti integrirane v okvirju kosilnice med transportom kosilnico fiksirajo.
Teleskopski zgornji členi zagotavljajo sledenje terenu na vzdolžni osi.
 

 

Odzivna vzmetena razbremenitev
Dve močni napenjalni vzmeti med glavo kosilnice in priklopom traktorja zagotavljata enakomeren pritisk na tla po celotni širini kosilnice.
Optimalni kontaktni tlak lahko hitro in enostavno nastavite z dolžino verige. Najbolje je, če ta znaša približno 150 kg. Ker to pomeni:
- Odlično pokošena in čista krma
- Minimalna obraba in poraba energije
- Odlično krmiljenje traktorja, zlasti na strmih tleh.
 

 

Transport
Stranski ščitniki so izdelani iz trdnega, stabilnega stisnjenega jeklenega dela, in so med vožnjo zloženi navzgor. Opcijsko je na voljo tudi hidravlično zlaganje, kar vam prinaša še več udobja.
Nastavljive stabilizacijske vzmeti v glavi kosilnice poskrbijo za njeno centriranje, kar omogoča nemoteno vožnjo po cesti.
Opcijsko so na voljo tudi opozorilne znake in cestne luči.
 

 

SENSOSAFE
Dvignjene kosilnice
Senzorska palica nameščena pred kosilnico, pomaga prepoznati divje živali pa tudi druge ovire v posevku. Ta prepreči, da bi jih kosilnica ujela in prepreči, da bi kontaminirali krmo in tvegali, da bi govedo zbolelo.
SENSOSAFE 300
Sensosafe 300 je bil razvit za kosilnice do približno 3 metrov. Senzorska palica je nameščena na montažni okvir in uporablja hidravliko traktorja. Če senzorji kaj zaznajo, hidravlika kosilnice samodejno dvigne kosilnico, hkrati pa voznik v kabini traktorja prejme signal, da lahko ustavi traktor.
Ko se uporablja s sprednjo kosilnico, sistem skenira naslednji prehod. SENSOSAFE se lahko namesti na hidravliko spredaj ali zadaj.
 
SENSOSAFE 300 je neodvisen od proizvajalca in se lahko uporablja z vašo obstoječo kosilnico.

 

 

 

Imate vprašanje ali ne najdete željene informacije? Kontaktirajte nas!