Renkovci 57, 9224 Turnišče, Slovenija
Popolno sledenje terenu z majhnim pritiskom na tla - to je značilnost zadnjih kosilnic EUROCAT s sredinskim vpetjem.
Zadnje kosilnice EUROCAT so na voljo z delovno širino 2,7 m / 3,05 m. Na kosilnico EUROCAT 272 lahko po potrebi namestite gnetilnik ED.
 

 

 

 

PREDNOSTI KOSILNICE
 
Najboljša kakovost krme je osnova za uspeh
Visoko donosna živina potrebuje visokokakovostno krmo. Prežvekovalci so pri krmi zelo izbirčni. Najraje imajo krmo, ki je čista in okusna. Temelj visokokakovostne krme je tehnologija čiste košnje.
Z diskastimi kosilnicami NOVADISC in NOVACAT podjetja Pöttinger boste zaradi edinstvenega sledenja terenu in odlične kakovosti košnje poskrbeli za čisto krmo.
Tehnologijo FLOATING CUT, razvita s strani podjetja Pöttinger že v osemdesetih letih, optimalno zmanjšuje težo kosilnic. Sredinsko ali stransko vzmetenje z maksimalnim sledenjem tlom, močne vzmeti ali razbremenilni cilindri in inteligentna kinematika pomagajo zagotoviti kakovostno spravilo krme.

 

Vsestranskost
EUROCAT - kosilnica za vse vaše potrebe
Ne glede na to, ali se kosi na ravnem terenu ali na poljih z velikim številom krtov, sta absolutna zanesljivost in najboljša kakovost krme najpomembnejša v vseh razmerah.
Štirje enako veliki kosilni bobni so zaščitni znak kosilnic EUROCAT. Zagotavljajo čist in urejen vzorec košnje, odličen pretok pridelka in manjšo verjetnost zamašitve tudi pri košnji sploščenega pridelka.
Različni sistemi za nastavitev višine košnje zagotavlja prilagodljivost za različne načine košnje. Odvisno od tega, kako pogosto menjate načine košnje, lahko pri naših sprednjih kosilnicah višino košnje prilagodite s pomočjo distančnih obročkov ali priročnega centralnega sistema za nastavitev višine košnje.
 

 

Trajnost
Kosilnice, ki izpolnjujejo najvišja pričakovanja
Bobnaste kosilnice EUROCAT so vaši zanesljivi partnerji pri spravilu krme.
Kosilni boben PÖTTINGER je srce vsake kosilnice EUROCAT. Je popolna kombinacija najboljših kakovosti dela in izjemne vzdržljivosti. Robustna konstrukcija in pogonski sklop, ki že vrsto let dokazuje svojo kakovost, zagotavljata popolno zanesljivost skozi vrsto let.
Celotna kosilnica je izdelana izključno iz visokokakovostnih sestavnih delov. Visokokakovostni katodni temeljni premaz in prašno lakiranje zagotavljata elastičnost in trajnost.
 

 

Udobje
Preprosto vzdrževanje
Pri podjetju Pöttinger dejejo velik pomen udobnemu upravljanju in preprostemu vzdrževanju. Njihovi inženirji so poskrbeli, da lahko kosilnico z minimalnim naporom ohranjate v odličnem stanju. Dolgi intervali mazanja in lahka dostopnost do mazalnih mest vam omogoča, da učinkovito izkoristite pogosto zelo kratko obdobje žetve.
Dostop do bobnov kosilnice je enostaven zahvaljujoč zložljivi zaščiti / zaščitni ponjavi. Tako lahko rezila hitro in enostavno zamenjate.

 

Hitra menjava rezil
Sistem hitre menjave nožev PÖTTINGER omogoča enostavno in preprosto menjavo nožev kosilnic. S ključem za rezila samo pritisnite vzmetno sponko, odstranite staro rezilo in vstavite novo.
Priročna škatla za rezila na vzglavju zagotavlja prostor za nadomestna rezila. Orodje za menjavo je vedno na kosilnici.
Rezilo je varno pritrjeno z vzmetno sponko. Zatič rezila je privit na disk kosilnice. Po potrebi ga je mogoče stroškovno učinkovito zamenjati.
 

 

Čista priprava
Zakaj uporabljati gnetilnik?
Da bi ohranili čim višjo energijsko vrednost pridelka, je potrebno hitro in nežno sušenje.
Pri košnji s gnetilnikom prihranite predvsem eno: čas. V kosilnico vgrajeni prsti ali valj upogibajo ali drobijo pridelek ter ustvarijo široko in rahlo krmno preprogo, kar je najboljši predpogoj za hitro sušenje.
 
Najboljša kakovost silaže
Uporaba gnetilnika olajša sproščanje celičnega soka v silosu. To povzroči hitrejše zmanjšanje vrednosti pH. To pomeni, da silaža hitreje doseže stabilno stanje.
 
Ena kosilnica - dve možnosti košnje
Podjetje Pöttinger vam omogoča največjo prilagodljivost. Z kompletom za hitro menjavo lahko enostavno odstranite gnetilnik. Glede na delovne razmere lahko uporabite gnetilnik s prsti, če pa želite popolnoma odpraviti učinek gnetenja pa lahko namestite zaščitno zaveso. To je popolna vsestranskost.
Kako hitro namestiti drug gnetilnik?
- Odstranite klinasti jermen
- Namestite ohišje gnetilnika
- Odvijte pritrdilne element gnetilnika
- Odstranite gnetilnik
- Namestite zaščitno zaveso
 

 

SENSOSAFE
Čas prve košnje sovpada s časom, ko se srnjad in druge male živali naselijo v travnike.  Zaradi naravnega refleksa mladički ne bežijo pred nevarnostjo, zaradi česar je še toliko težje opaziti živali v travi. V podjetju Pöttinger so zato sprejeli izziv in razvili avtomatiziran sistem pomoči za identifikacijo živali.
 
Dvignjene kosilnice
Senzorska palica nameščena pred kosilnico, pomaga prepoznati divje živali pa tudi druge ovire v posevku. Ta prepreči, da bi jih kosilnica ujela in prepreči, da bi kontaminirali krmo in tvegali, da bi govedo zbolelo.
 

 

TEHNOLOGIJA
 
KOSILNI BOBEN
Štirje enako veliki kosilni bobni zagotavljajo najboljše delovne rezultate v vseh razmerah.
 
Čist rez
Vsi štirje bobni imajo enak obseg loka rezila. To zagotavlja čist in enakomeren vzorec rezanja.
 
Velik prehod
Veliki bobni kosilnice na sredini omogočajo ogromno prostora. Oba notranja bobna pa imata manjši premer, kar zagotavlja še več prostora oz. boljši prehod.
 
Popolno sledenje tlom
Vsak kosilni boben je v stiku s tlemi z enako površino. Ta enakomerna porazdelitev kontaktnega tlaka zagotavlja popolno sledenje terenu.
 

 

UGLAJEN TEK
Dve pogonski gredi in kotni menjalnik zagotavljajo zanesljiv prenos moči. Pri čelnih kosilnicah trije klinasti jermeni v pogonskem sklopu ščitijo pred preobremenitvijo. Prosti tek je vgrajen v vhodni menjalnik. Na Pöttingerovih zadnjih kosilnicah je kot zaščita pred preobremenitvijo uporabljena torna sklopka. Prosti tek je se nahaja v stranski pogonski gredi.
Moč se prenaša s šestkotne gredi v nosilcu zobnika prek gladko delujočih stožčastih zobnikov na kosilni boben kosilnice. Stožčasti zobniki in šesterokotna gred so potopljeni v oljno kopel. To minimalno obrabo in dolgo življenjsko dobo.
 

 

Robustna konstitucija
Robustno oblikovan zobniški prenos ima velik prečni presek in je zasnovan za obvladovanje najzahtevnejših razmer. Kosilni bobni so na zunanji strani privijačeni na zobniški nosilec, zato jih je mogoče enostavno razstaviti.
Natančni ležaji v trpežnem litem ohišju, ki je natančno obdelano v CNC obdelovalnem centru, so zasnovani za delo v najzahtevnejših razmerah.
 

 

Prosto vrteči drsni diski
Drsni diski so dvodelni in privijačeni, zato je njihova zamenjava preprosta in cenovno ugodna. Nameščeni so na dveh ležajih, zato se lahko prosto vrtijo. S tem ne le zmanjšate obrabo, temveč tudi zaščitite travo rušo.
 

 

Nastavitev višine reza
Razdelilni obročki
Pri bobenskih kosilnicah EUROCAT brez sistema za centralno nastavitev višine košnje se za nastavitev različnih višin košnje uporabljajo distančni obročki (med drsnimi diski in pestom diskov).
Kot opcija sta na voljo tudi dva 6 mm debela distančna obročka na kosilni boben. To omogoča višino rezanja 38 mm / 44 mm / 50 mm.
 

 

Plošče z visokim rezom
Pri vseh kosilnicah EUROCAT lahko uporabite tudi visoko rezalne plošče, s katerimi lahko dosežete višji rez za dodatnih 20 mm.
Pri kosilnicah z brezstopenjsko nastavitvijo višine košnje PLUS je mogoča višina košnje do 85 mm.
 

 

Možnosti opreme
Prilagojena oprema
Za kosilnice EUROCAT je na voljo široka paleta dodatne opreme. Kosilnico lahko sestavite tako, da bo izpolnjevala vse vaše želje in delovne zahteve.
 
Odbojni diski
Veliko dimenzionirani diski za odlaganje zgrabka razporedijo krmo v lahek in zračen odsek.
Vse čelne kosilnice EUROCAT brez gnetilnika so serijsko opremljene z diski za oblikovanje zgrabka. Na voljo so tudi kot dodatna oprema za zadnje kosilnice EUROCAT.
Diski za oblikovanje zgrabka so nastavljivi na obeh straneh kosilnice. Tako lahko prilagodite širino zgrabka svojim potrebam.
 

 

Dodatni diski za oblikovanje zgrabka
Za posebno ozko odlaganje pokosa lahko namestite dodatne diske za oblikovanje zgrabka.
 

 

Transportni jermeni in transportne palice
Za optimizacijo transportnega učinka pri zelo težki krmi so na ohišje bobna notranjih dveh kosilnih plošč serijsko nameščene lopatice. Na bobnih kosilnice so nameščene tudi transportne palice.
 

 

SREDINSKO VPETJE S HIDRAVLIČNO RAZBREMENITVEJO TEŽE
Veliko območje nihanja +/- 22,5° omogoča enostavno košnjo na neravnih tleh in pobočjih.
 

 

Učinkovita razbremenitev
Hidravlična razbremenitev zagotavlja enakomeren pritisk na tla po celotni širini košnje. Pritisk kosilnih bobnov na tla je mogoče brezstopenjsko prilagajati glede na stanje tal in nameščene naprave za urejanje ali oblikovanje zgrabka. Pritisk na tla lahko preprosto preverite na manometru.
 

 

Največja oddaljenost od tal
Velika oddaljenost od tal (50cm na odsekih obračanja) zagotavlja, da lahko vozite rtih, ne da bi jih poškodovali, in olajša manevriranje okrog ovir, kot je npr. mejni stebrički.
 

 

Stabilizacijski cilinder
Med dvigovanjem kosilnico stabilizira stabilizacijski valj/cilinder. To prepričuje, da bi se kosilnica zibala, kar olajša vožnjo po grbinah/poljanah in zagotavlja večjo stabilnost med prevozom. 
 

 

Plavajoči rez - Floating cut
Pri zadnjih kosilnicah NOVACAT s sredinskim vpetjem so kosilni bobni enakomerno razbremenjen po celotni širini košnje. Kosilnica drsi  po vseh obrisih tal. Pokošen pridelek ostane čist, zaradi manjše porabe energije pa prihranite tudi gorivo.
 

 

Vpetje
Spremenljivo vpetje
Bočne kosilnice lahko s pomočjo nastavljivih pritrdilnih sornikov hitro in enostavno namestite na traktor. Tako v celoti izkoristite celotno širino košnje. Praktično držalo kardanske gredi olajša pripenjanje.
 

 

Hidravlični sprednji vlečni drog
Hidravlična sprednja roka vlečnega mehanizma zagotavlja enostavno vpetje, ne da bi morali prilagajati vzvode vlečnega mehanizma na traktorju. Prav tako imate koristi od ustrezne razbremenitve in optimalne oddaljenosti od tal na rtu.
 

 

 

Naprava za zaščito pred trkom
Če kosilnica naleti na oviro, se lahko kosilna enota pomakne nazaj za 15°. Tako je vaša kosilnica zanesljivo zaščitena pred resnimi poškodbami. Sila sprožitve naprave za zaščito je nastavljiva. Kot dodatna oprema je na voljo tudi hidravlična varnostna naprava za preprečevanje trka.
 

 

Transport
Praktičen transportni položaj
Praktičen transportni položaj dosežete z nagibom kosilnice za 115°. Tako je transportna višina čim nižja. Težišče je na sredini traktorja, zato je pogled nazaj neoviran prek obeh zunanjih ogledal. Optimalna razporeditev težišča zagotavlja udobno vožnjo.

 

Parkiranje/Shranjevanje na majhnem prostoru
Z dodatnimi parkirnimi stojali je kosilnice mogoče parkirati na majhnem prostoru.
 

 

ED GNETILNIK S PRSTI
Hitro in enakomerno sušenje
Prsti na gnetilniku EASY DRY v obliki črke V iz kaljenega jekla zadenejo stebla v posevku in zagotavljajo neprekinjen dotok krme.
Okrogli pokrov gnetilnika in nastavljive vodilne lopatice omogočajo odlaganje enakomernega in ohlapnega odkosa.
Z nastavitvijo razdalje med prsti in nasprotno loputo lahko prilagodite intenzivnost gnetenja.
Nastavljiva vrata za pokos lahko prilagodite za odlaganje odkosa v zgrabke ali za širok raztros, odvisno od individualnih zahtev.
Robusten pogon s klinastim jermenom zagotavlja majhno težo in gladko delovanje pogonskega sistema.
 

 

SENSOSAFE
Dvignjene kosilnice
Senzorska palica nameščena pred kosilnico, pomaga prepoznati divje živali pa tudi druge ovire v posevku. Ta prepreči, da bi jih kosilnica ujela in prepreči, da bi kontaminirali krmo in tvegali, da bi govedo zbolelo.
SENSOSAFE 300
Sensosafe 300 je bil razvit za kosilnice do približno 3 metrov. Senzorska palica je nameščena na montažni okvir in uporablja hidravliko traktorja. Če senzorji kaj zaznajo, hidravlika kosilnice samodejno dvigne kosilnico, hkrati pa voznik v kabini traktorja prejme signal, da lahko ustavi traktor.
Pri uporabi z zadnjo kosilnico je sistem SENSOSAFE nameščena na prednjo hidravliko. Tako ima voznik dovolj časa da ustavi ali dvigne kosilnico.
 
SENSOSAFE 300 je neodvisen od proizvajalca in se lahko uporablja z vašo obstoječo kosilnico.

 

 

 

Imate vprašanje ali ne najdete željene informacije? Kontaktirajte nas!