Renkovci 57, 9224 Turnišče, Slovenija
Gozdarska dvigala so namenjena izključno za manipulacijo lesa z uporabo grabeža.
Hidravlična dvigala Tajfun Liv so izdelana iz jekla STRENX, ki zagotavlja moč in trdnost ter omogoča nižjo skupno težo.
 
 

 

Grabeži Tajfun LIV
Grabeži Tajfun LIV so plod lastnega razvoja in proizvodnje. Izjemna moč in vzdržljivost v kombinaciji s hitrim, tekočim in učinkovitim delovanjem so tiste lastnosti, zaradi katerih so Tajfun LIV-ovi grabeži prava izbira pri nalaganju in razlaganju hlodovine.
• Ohišje in čeljusti so narejeni iz vrhunskega, močnega jekla
• Optimalna oblika čeljusti grabeža
• Visoko kakovostno varjeni spoji
• Kakovostne bronaste puše z možnostjo podmazovanja
• Dobro blaženje v končnem položaju cilindra grabeža
 
 
Za upravljanje dvigala LIV lahko izbirate med tremi vrstami krmiljenja:
- Mehansko krmiljenje z dvema križnima ročicama ali s štirimi linearnimi ročicami in dvema pedaloma (Danfoss).
- Elektro-proporcionalno krmiljenje z daljincem Scanreco.
- Elektro-proporcionalno krmiljenje z ergonomično oblikovanimi joysticki Danfoss, ki so odlično zatesnjeni in odporni na vremenske vplive. S pomočjo vmesnika si uporabniki lahko sami prilagodijo nastavitve delovanja posameznih funkcij dvigala. Možne so tri personalizirane nastavitve.
 
Opcijsko se lahko odločite za izvedbo s prostorno in udobno kabino, ki zagotavlja izjemno vidljivost.
 
Standardna oprama kabine:
• Prednja in stranska vrata z možnostjo zaklepanja.
• Drsna okna na obeh straneh.
• 4 močne LED luči.
• Notranja osvetlitev.
• Brisalec vetrobranskega stekla.
• Senčnik (roll-up) za sprednja vrata.
• Radio z MP3 playerjem in USB priklopom.
• Držalo za steklenico/skodelico.
• Vtičnica (12 V).
• Zvočna izolacija.
 
Opcijska oprema:
• Webasto dizelski ogrevalni sistem z ventilatorjem, z daljinskim upravljanjem.
• Klimatska naprava, nameščena na strehi, s stopenjsko ventilacijo.
• Zagon/zaustavitev motorja tovornjaka in RPM +/- nadzor iz kabine.
• Hidravlično blaženje Hultdins je na voljo za funkciji obračanja in dvigovanja. Zagotavlja tekoče in udobno delo, minimizira vibracije in preprečuje prekomerno naraščanje tlaka v hidravličnem sistemu.
 
LIV ZK
 
Dvigalo LIV 130ZK je prvo Z dvigalo na tržišču, ki zaradi mehanizma »linkF« omogoča več moči ter dviganje v iztegnjenem položaju, optimalnejši naklad/razklad hlodovine na/iz gozdarskega tovornjaka. Nova izvedba ročičnega mehanizma omogoča doseg dvigala do 10.5 m. Na ročičnem mehanizmu so vgrajene nove dvojne LED luči za 40% večjo svetilnost pri delu. Na razpolago je enojni ali dvojni izteg teleskopske roke. Hidravlične cevi so v ročičnem mehanizmu vodene znotraj in s tem zaščitene pred poškodbami. Dvigalo je opremljeno s podstavkom, ki omogoča vgradnjo sistema stabilizacije z enojnim ali dvojnim iztegom. Tudi tu so hidravlične cevi vodene znotraj rok in zaščitene pred poškodbami. 
 
Nova rešitev »linkF system« omogoča, da ima dvigalo v iztegnjenem položaju bistveno več moči kot običajna Z dvigala. Inovativni zglobni mehanizem med rokama poskrbi za 20% več dvižne moči v iztegnjenem položaju ročičnega mehanizma, kar omogoča lažje in hitrejše nakladanje in razkladanje tovora in poveča storilnost dela. V izvedbi z dvema teleskopoma dvigalo pokriva kar 10,5 m veliko delovno območje.
Dvigalo je standardno opremljeno z Load Sensing sistemom z variabilno črpalko. Izgube moči v hidravličnem sistemu so pri uporabi variabilne črpalke bistveno manjše kot pri črpalki s konstanto iztisnino. Poraba goriva med delovanjem dvigala na kamionu je lahko od 20% do 50% manjša.
 
 

 

LIV Z
 
Prečno zložljiva dvigala LIV Z v transportnem položaju na tovornjaku zavzamejo manj vgradnega prostora in imajo izvrstne delovne lastnosti.
Dvigala nosilnosti 60 kNm so razvita za nakladanje drobnega metrskega lesa.
Kljub temu, da so bila dvigala idejno zasnovana za natovarjanje lažjega lesa, se vedno bolj uporabljajo tudi za delo s kosovnimi in razsutimi tovori.
 
 

 

LIV K

 

Dvigala LIV K  odlikuje zelo dobra kinematika. To so dvigala, ki se med transportom zlagajo vzdolžno na tovor ali v nakladalni prostor. Od drugih vzdolžno zložljivih dvigal se ločijo po vzvodovju med dvigalno in nihajno roko. Le-ta jim omogoča dodatno povečanje dvigalnega momenta v iztegnjenem položaju. Dvigala lahko zaradi različnih dolžin ročičnega mehanizma v kombinaciji z enojnim ali dvojnim teleskopom zadostijo različnim zahtevam uporabnikov.
Razen modela L120K dvigala razpolagajo z novo generacijo ročičnih mehanizmov z notranjimi cevmi in dvojnim iztegom stabilizatorjev vse do 5.1 m, kar omogoča najboljšo stabilnost med ponudniki na trgu. To so vsestranska dvigala za nakladanje različnih dimenzij hlodovine ter kosovnega in razsutega tovora. Izdelujemo jih v nosilnosti od 77 do 160 kNm in so primerna za vgradnjo na tovornjake, kakor tudi za stabilno vgradnjo.
 
Izbirate lahko med devetimi modeli žerjavov LIV K, glede na vaše potrebe in želje:
LIV 80K, LIV 100K, LIV 120K, LIV 130K, LIV 150K, LIV 170K, LIV 230K, LIV 270K in LIV 300K.
 

 

Imate vprašanje ali ne najdete željene informacije? Kontaktirajte nas!