Renkovci 57, 9224 Turnišče, Slovenija
Košnja strmih, gorskih pobočij zahteva spretno upravljanje s strojem in traktorjem. ČELNE KOSILNICE DISC F ALP s težiščem blizu traktorja in odlično preglednostjo omogočajo varno delo na najzahtevnejših terenih ter zagotavljajo čist in enakomeren rez. Imajo priklop za uporabo na gorskih traktorjih, kar omogoča odličen odkos tudi na izjemno nagnjenem terenu.
 

 
LASNOSTI KOSILNIC:
- Stalno prilagajanje terenu zagotavlja enakomeren odkos. Rezultat je enakomerno pokošena in čista trava ter nepoškodovana travna ruša. Maksimalen kot prilagajanja terenu je +/- 10 ˚.
- Hidravlični sistem zamika (opcija) omogoča varno in udobno košnjo na strmini. Hidravlični cilinder zamakne kosilnico za 200 mm v levo ali v desno ter tako prepreči traktorju vožnjo po spolzki, sveže pokošeni travi.
- Enostavno dostopen priklop omogoča hitro priklapljanje kosilnice na različne tipe gorskih traktorjev. Varovalka proti naletu, ki je vgrajena na priklop, podaljša reakcijski čas ob naletu na oviro in tako zmanjša možnost poškodb na kosilnici.
- Široko odpiranje pokrova kosilnega grebena omogoča enostavno vzdrževanje in čiščenje kosilnice.
- Za varen zagon v strmini je pogon kosilnice speljan na desno stran, kar prepreči sunek ob zagonskem momentu. Visoko postavljen pogon kosilnice zagotavlja dobro pretočnost krme med delom in zmanjša obremenitve pogonske gredi med delom na razgibanih terenih.
- Vpetje kosilnega grebena na okvir stroja je ločeno od pogona kosilnice. Z dvema robustnima vpetiščema na zunanjih straneh kosilnega grebena je zagotovljena dolga življenjska doba pogona. Kosilni greben je postavljen za nosilnim okvirjem, kar kljub potiskanju naprej ustvari efekta vlečenja kosilnice. ta inovativna kinematika pripomore k zmanjšanju obremenitev stroja med delom.
- Smer vrtenja diskov v sredino zagotavlja ožjo red in predstavlja optimalno rešitev za košnjo v nagibu in na izjemno strmih terenih. Med košnjo visoke trave je ključnega pomena dobra pretočnost. Zato smo zasnovali kosilni greben s posebno oblikovanimi diski, ki zagotavljajo učinkovit pretok krme tudi pri počasni košnji po strmini navzdol.
- Zamenjava ali obračanje nožev je zamudno delo. Naš sistem QCS za hitro menjavo nožev zagotavlja enostavno in hitro menjavo nožev tudi na terenu. S specialnim SIP ključem, v obliki črke L, sprostimo vzmeti in le v nekaj sekundah obrnemo ali zamenjamo obrabljen nož. Vse izvedbe kosilnic so serijsko opremljene s sistemom hitre menjave nožev.
- V SIP-u so leta 2007 razvili novo generacijo kosilnega grebena v katerega so vključili DDSS sistem varovanja diskov. Od takrat nismo prejeli niti enega garancijskega zahtevka v povezavi z grebenom. 3 medeninasti čepi omogočijo nemoteno nadaljevanje košnje ob preobremenitvi diska. Strig medeninastih čepov absorbira silo, zato ostane kosilni greben nedotaknjen.
- Za povečanje udobja med transportom po ozkih cestah, je kot opcija na voljo set hidravličnega dviga stranskih zaščit. Po končanem delu stranske zaščite s hidravliko enostavno zložite kar iz traktorja in tako brezskrbno vozite po ožjih cestah.
- Skrb za varnost v cesnem prometu je ključnega pomena, zato so na modelih čelnih gorskih kosilnic na voljo svetlobna telesa, ki povečajo vidljivost na cesti tako med vožnjo spredaj – s klasičnim traktorjem, kot med vožnjo zadaj –  z reverzibilnim traktorjem.

 

 

 

 

 

Imate vprašanje ali ne najdete željene informacije? Kontaktirajte nas!