Renkovci 57, 9224 Turnišče, Slovenija
STRANSKE KOSILNICE DISC S ALP zagotavljajo enakomerno in kakovostno košnjo tudi na izrazito strmih terenih. Lahka, a robustna konstrukcija, s profesionalnim kosilnim grebenom zagotavlja izvrstno prilagajanje terenu. Glavne prednosti teh odličnih in zanesljivih kosilnice so enostavno upravljanje in transport ter lahko vzdrževanje. Kosilnice s stranskim vpetjem so primerne za delo s traktorji manjših in srednjih moči.
 

 

LASNOSTI KOSILNIC:
- Zahvaljujoč širokemu območju stranskega prilagajanja lahko enostavno obdelate zahtevnejše brežine in robove. Stransko vpetje kosilnega grebena omogoča odlično prilagajanje terenu v območju 70°. Gibanje kosilnega grebena je med delom navzdol omejeno na -40°, navzgor pa do +30°.
- Dvojno mehansko vzmetenje kosilnega grebena (DSS – Dual Spring System) omogoča enostavno nastavitev razbremenjevanja in zagotavlja enakomerno razporeditev mase po celotni širini kosilnega grebena. Hkrati sistem skrbi za sekvenčno dvigovanje ter spuščanje kosilnega grebena – najprej prevzdigne notranji del kosilnega grebena in zatem še zunanjega. Tako so preprečene poškodbe na kosilnici in na travni ruši.
- Robusten tritočkovni priklop za majhne in srednje velike traktorje. Sistem dvojnega priklapljana omogoča odmik kosilnega grebena tudi pri traktorjih z montiranimi dvojnimi kolesi za košnjo na strmini.
- Sistem CSS zagotavlja varovanje kosilnice proti naletu na večje ovire. Ob sili se vzmet na varovalnem sistemu sprosti, kosilni greben pa se umakne oviri.
- Jermenski pogon z avtomatskim napenjanjem jermenov zagotavlja dve funkciji – miren tek in dodatno varovanje kosilnega grebena ob preobremenitvi.
- Vedno poravnan priklop kosilnice vam bo omogočil hitro in enostavno priklapljanje na traktor. Pri odklopu iz traktorja poskrbite, da aktivirate blokado za zaklep priklopa. Blokada preprečuje poves priklopa zaradi tlaka, ki ostane v cilindru.
- Transportni položaj kosilnega grebena je 120° za traktorjem. V enakem položaju možno tudi shranjevanje kosilnice na stojalu (opcija).
- Široko odpiranje pokrova kosilnega grebena omogoča enostavno vzdrževanje ter čiščenje stroja.
- Med košnjo je ključnega pomena, da vas sveže pokošena trava ne ovira med košnjo. Zato smo zasnovali okvir kosilnega grebena, z gonilom postavljenim za prvi disk,  ki zagotavlja hiter in učinkovit pretok krme tudi pri košnji v nagibu.
- Smer vrtenja diskov v sredino zagotavlja odličen pretok krme ter ožji zgrabek za kosilnico. Smer vrtenja in posebno oblikovani diski so idealna rešitev za košnjo v nagibu in navzdol. Odličen pretok krme je tako zagotovljen tudi pri košnji do 3 km/h.
- V SIP-u so leta 2007 razvili novo generacijo kosilnega grebena v katerega so vključili DDSS sistem varovanja diskov. Od takrat niso prejeli niti enega garancijskega zahtevka v povezavi z grebenom. 3 medeninasti čepi omogočijo nemoteno nadaljevanje košnje ob preobremenitvi diska. Strig medeninastih čepov absorbira silo, zato ostane kosilni greben nedotaknjen.
- Zamenjava ali obračanje nožev je zamudno delo. Sistem QCS za hitro menjavo nožev zagotavlja enostavno vzdrževanje. S specialnim SIP ključem, v obliki črke L, sprostimo vzmeti in le v nekaj sekundah obrnemo ali zamenjamo obrabljen nož. Vse izvedbe kosilnic so serijsko opremljene s sistemom hitre menjave nožev.
- Za povečanje udobja med košnjo robov ter okrog dreves ali stebrov, je kot opcija na voljo set hidravličnega cilindra za dvig stranske zaščite.
- Skrb za varnost v cestnem prometu je ključnega pomena, zato kot so na modelih stranskih kosilnic na voljo svetlobna telesa, ki povečajo vašo vidljivost na cesti.

 

 

 

 

 

Imate vprašanje ali ne najdete željene informacije? Kontaktirajte nas!