Renkovci 57, 9224 Turnišče, Slovenija
ČELNE DISKASTE KOSILNICE SILVERCUT s sredinskim vpetjem se odlično prilagajajo terenu ter omogočajo enakomerno in hitro košnjo na vseh površinah. Priklop S-FLOW je na voljo za izboljšano sledenje terenu. Z gnetilniki pa skrajšamo čas sušenja, ohranimo hranilno vrednost krme in prihranimo na porabi energije.
 

 

LASNOSTI KOSILNIC:
- Priklop S-FLOW je zasnovan na inovativnem vpetju kosilnega grebena. Odzivnost sistema izboljša sledenje grebena podlagi in v kombinaciji s hidro-pnevmatskim vzmetenjem zagotavlja enakomeren pritisk na podlago in čist odkos.
- Čelno vpetje vozniku zagotavlja izjemno vidljivost ter popoln nadzor nad vožnjo in košnjo. Kosilnica se odlično odziva in je  primerna tudi za natančno košnjo blizu robov, ograj ali drugih ovir. Vzmetni blažilniki poskrbijo, da kosilni greben sledi obliki terena ter zagotavlja enakomeren in čist rez.
- Dovršena kinematika zagotavlja odlično prilagajanje terenu kar pripomore k manjši porabi moči in zmanjšani kontaminaciji krme. Fleksibilni priklop S-flow odlikuje bočno prilagajanje v območju +/- 28°.
- Stalno prilagajanje terenu zagotavlja enakomeren odkos in čistočo krme. Rezultat je enakomerno pokošena nepoškodovana trava. Maksimalen kot prilagajanja terenu je +/- 9°.
- Robusten priklop s sistemom hidropnevmatskega ali mehanskega vzmetenja omogoča odlično odzivnost na razgibanem terenu.
- Med košnjo je ključnega pomena, da vas sveže pokošena trava ne ovira pri nadaljnjem delu. Zato smo zasnovali kosilni greben s posebno oblikovanimi diski, ki zagotavlja hiter in učinkovit pretok krme tudi pri košnji v nagibu.
- V SIP-u smo leta 2007 razvili novo generacijo kosilnega grebena v katerega smo vključili DDSS sistem varovanja diskov. Od takrat nismo prejeli niti enega garancijskega zahtevka v povezavi s kosilnim grebenom. 4 medeninasti čepi omogočijo nemoteno nadaljevanje košnje ob preobremenitvi diska. Strig medeninastih čepov absorbira silo, zato ostane kosilni greben nedotaknjen.
- Prstni gnetilnik (FC) s plastičnimi prsti odpre steblo trave in s tem pospeši odvajanje vlage. Med procesom gnetenja gnetilnik travo privzdigne in za kosilnico formira zračen zgrabek. Z uporabo gnetilnika dosegamo boljšo kvaliteto silaže, skrajšamo čas sušenja, zmanjšujemo tveganje zaradi slabega vremena in privarčujemo do 10% energije potrebne za pripravo in spravilo krme.
- Gumijasti gnetilnik (RC) se uporablja za spravilo lucerne (alfalfa) ali detelje, ki so zaradi nežnih listov bolj občutljive.  Gumijasti gnetilnik, ki je valjčne oblike, steblo zgolj stisne in ga ne poškoduje, nežni lističi pa ostanejo na biljkah. Gnetilnik omogoča preciznejše gnetenje in prepreči izgube listov ter tako ohranja hranilno vrednost krme. S sistemom nastavitve intenzivnosti gnetenja uravnavamo pritisk valjev glede na maso, ki jo kosimo.
- Enakomerno gnetenje deteljne krme ter odličen pretok materiala je zagotovljen z dvojnim pogonom gumi gnetilnika (RC). Vulkanizirana guma v obliki dvojne vijačnice enakomerno stiska stebla in hkrati preprečuje poškodbe listov ter tako ohranja visoko kvaliteto krme. Kombinacija pogona in dvojne vijačnice  zagotavlja konstantni pretok v vseh pogojih dela.
 

 

 

SILVERCUT ČELNE KOSILNICE BREZ GNETILNIKA
SILVERCUT DISC F - čelne diskaste kosilnice s sredinskim vpetjem se enkratno prilagajajo terenu ter omogočajo enakomerno in hitro košnjo na velikih površinah. S-FLOW priklop je na voljo za izboljšano sledenje terenu.
 

 

 

 

SILVERCUT ČELNE KOSILNICE Z VALJASTIM GNETILNIKOM
SILVERCUT DISC F RRC - Valjasti gumijasti gnetilnik (RRC) stisne stebla in jih odpre po dolžini ter tako omogoči hitro izgubo vlage. Uporaba valjastega gumijastega gnetilnika je priporočljiva za gnetenje lucerne in detelj, ker ne poškoduje nežnih lističev.
 
 

 

 

 

SILVERCUT ČELNE KOSILNICE S PRSTNIM GNETILNIKOM
SILVERCUT DISC F FPC/FSC - Prstni gnetilnik s plastičnimi (FPC) ali kovinskimi (FSC) prsti poškoduje povrhnjico listov in stebel ter zlomi stebla in tako omogoči hitrejšo izgubo vlage. Med gnetenjem travo privzdigne in za kosilnico oblikuje zračen zgrabek.

 

 

 

 

Imate vprašanje ali ne najdete željene informacije? Kontaktirajte nas!