Renkovci 57, 9224 Turnišče, Slovenija
STRANSKE DISKASTE KOSILNICE SILVERCUT odlikuje odlično prilagajane terenu ter enakomerna razporeditev mase po celotni delovni širini kosilnega grebena zahvaljujoč kombinaciji sredinskega vpetja in hidro-pnevmatskega sistema razbremenjevanja.
 

 

LASNOSTI KOSILNIC:
- Osrednja nosilna konstrukcija zagotavlja veliko togost in optimalen prenos moči, zato boste lahko v vsakem trenutku maksimalno izkoristili njene prednosti. Med vožnjo s to kosilnico boste imeli odličen pregled in popoln nadzor nad košnjo. SILVERCUT DISC S vam s svojo zasnovo omogoča učinkovito košnjo, ki jo boste zaključili v krajšem času.
-  Med košnjo je ključnega pomena, da vas sveže pokošena trava ne ovira pri nadaljnjem delu. Zato smo zasnovali kosilni greben s posebno oblikovanimi diski, ki zagotavlja hiter in učinkovit pretok krme tudi pri košnji v nagibu.
- V SIP-u so leta 2007 razvili novo generacijo kosilnega grebena v katerega so vključili DDSS sistem varovanja diskov. Od takrat niso prejeli niti enega garancijskega zahtevka v povezavi z grebenom. 4 medeninasti čepi omogočijo nemoteno nadaljevanje košnje ob preobremenitvi diska. Strig medeninastih čepov absorbira silo, zato ostane kosilni greben nedotaknjen.
- Primerno možnost vrtenja diskov izbiramo, glede na potrebe nadaljnje obdelave krme.
- Transportni položaj kosilnega grebena je 120 stopinj za traktorjem. V enakem položaju je možno tudi shranjevanje na površini 3,2 m² (opcija).
- Stabilizacija kosilnega grebena s pomočjo hidravlike omogoča zaporedno dvigovanje kosilnega grebena. Najprej se dvigne notranji del grebena, za tem pa zunanji.
- Pri naletu na oviro se varovalo hipoma odpre. Zaradi posebne lege tečaja se greben prosto umakne nazaj in sočasno navzgor. Greben se po naletu na oviro samodejno vrne v delovni položaj.
- Prstni gnetilnik (FC) s plastičnimi prsti odpre steblo trave in s tem pospeši odvajanje vlage. Med procesom gnetenja gnetilnik travo privzdigne in za kosilnico formira zračen zgrabek. Z uporabo gnetilnika dosegamo boljšo kvaliteto krme, skrajšamo čas sušenja, zmanjšujemo tveganje zaradi slabega vremena in privarčujemo do 10% energije potrebne za pripravo in spravilo krme.
- Enakomerno gnetenje deteljne krme ter odličen pretok materiala je zagotovljen z dvojnim pogonom gumi gnetilnika (RC). Vulkanizirana guma v obliki dvojne vijačnice enakomerno stiska stebla in hkrati preprečuje poškodbe listov ter tako ohranja hranilno vrednost  krme.
 

 

SILVERCUT STRANSKE KOSILNICE BREZ GNETILNIKA
SILVERCUT DISC S - stranske diskaste kosilnice s sredinskim vpetjem in hidropnevmatskim sistemom razbremenjevanja kosilnega grebena omogočajo enakomerno in hitro košnjo na velikih površinah.
 

 

 

SILVERCUT STRANSKE KOSILNICE S PRSTNIM GNETILNIKOM
SILVERCUT DISC S FPC/FSC - Prstni gnetilnik s plastičnimi (FPC) ali kovinskimi (FSC) prsti poškoduje povrhnjico listov in stebel ter zlomi stebla in tako omogoči hitrejšo izgubo vlage. Med procesom gnetenja gnetilnik travo privzdigne in za kosilnico formira zračen zgrabek.
 

 

 

SILVERCUT STRANSKE KOSILNICE Z VALJASTIM GNETILNIKOM
SILVERCUT DISC S RRC - Valjasti gumijasti gnetilnik (RRC) stisne stebla in jih odpre po dolžini ter tako omogoči hitro izgubo vlage. Uporaba valjastega gumijastega gnetilnika je priporočljiva za gnetenje lucerne in detelj, ker ne poškoduje nežnih lističev.

 

 

 

Imate vprašanje ali ne najdete željene informacije? Kontaktirajte nas!