Renkovci 57, 9224 Turnišče, Slovenija
Družina nošenih traktorskih pršilnikov AGP 100-200 je namenjena za zaščito sadovnjakov in vinogradov pred boleznimi in škodljivci. Stroj s svojo konstrukcijo omogoča optimalno porabo energije in škropiv, ki jih enakomerno nanesemo na rastline, ki jih želimo zaščititi. Z ustrezno postavitvijo posameznih sklopov so pršilniki lahko opremljeni za manj zahtevne kupce, kakor tudi za najzahtevnejše uporabnike.
•  Rezervoarji 100, 200 l
 
 
OGRODJE IN REZERVOARJI
OGRODJE
Robustno ogrodje iz kvalitetnega jekla zagotavlja dolgo življensko dobo škropilnice.
Oblika konstrukcije zagotavlja kratko težiščno razdaljo od traktorja do škropilnice, dobro
mešanje škropiva, izpraznitev rezervoarja in lahko čiščenje. Površina ogrodja je zaščitena s sodobnim sistemom prašnega lakiranja.
 
REZERVOAR
Izvedenke: AGP 100 in AGP 200.
Rezervoar je izdelan z zaobljenimi robovi in gladkimi notranjimi stenami, kar omogoča enostavno čiščenje.
Rezervoar je izdelan iz kemično-odpornega polietilena. Na vrhu  rezervoarja se nahaja pokrov s cedilom, ki olajša polnjenje. Vgravirana  litražna skala omogoča lažje vizualno odčitavanje količine kemičnega  sredstva.
 
ČRPALKA IN MEŠANJE
ČRPALKA
Srednjetlačna batnomembranska črpalka Agromehanika BM 65/30 P je primerna za prečrpavanje škropiv in tekočih gnojil in se uporablja za škropljenje in mešanje škropiva v rezervoarju.
Izdelana je iz tovarniško preverjenih materialov. Dodatno jamstvo za kakovost predstavlja 3-letna garancija.
- Srednjetlačne 2-batne membranske črpalke
- Membrane iz kakovostne NBR gume.
- Ohišje iz eloksiranega aluminija, odporno na kemična sredstva.
 
MEŠALNA ŠOBA
Omogoča mešanje škropiva in preprečuje nastanek kemičnih usedlin na dnu rezervoarja. Pršilniki so opremljeni z dvema mešalnima šobama.
Deluje s pomočjo razvodnega ventila na črpalki. Nameščena je  v spodnjem delu rezervoarja. Napajanje mešalne šobe poteka direktno preko črpalke.
 
PUHALO
VENTILATOR Z NASTAVLJIVIMI LOPATICAMI
Za pravilen nanos škropiva na rastlinske dele morata biti zračna hitrost in zmogljivost ventilatorja prilagojeni velikosti nasada in vegetacijski dobi. Prevelika zračna hitrost povzroča izgubo škropiva zaradi prevelikega odnašanja kapljic. Premajhna hitrost ventilatorja pa lahko povzroči nezadostno zaščito nasadov.
Vsi pršilniki Agromehanika so opremljeni z nastavljivimi ventilatorji, kjer je mogoče nastaviti hitrost in količino zraka.
 

 

OKROGLO PUHALO
Naloga puhala je proizvajanje kakovostne mase zraka, ki transportira kapljice škropiva do lista. Od kakovosti zračnega toka je odvisna kakovost škropljenja. Vse različice puhal so iz kovinskega ohišja in dvojno prašno lakirane.
 

 

PUHALO Z USMERNIKOMA 130 IN 170 CM
Prednost puhal z usmernikom zraka je v enakomernejši porazdelitvi zraka na levo in desno stran škropljenja ter po celotni višini nasada.
Škropljenje z usmerniki poveča kakovost škropljenja in zmanjša hektarsko porabo škropiva.
Vsi usmerniki so dvojno prašno lakirani.
 

 

DVOJNI MEMBRANSKI NOSILCI ŠOB
Standardno so pršilniki opremljeni z dvojnimi membranskimi nosilci šob in z različnimi keramičnimi vložki priznanega proizvajalca Lechler. Protikapni ventil onemogoča iztekanje tekočine.
Dvojni membranski nosilci omogočajo hitro izbiro šob pri škropljenju različnih nasadov.
Ob zasuku za 90 stopinj je mogoče posamezno šobo odpreti ali zapreti. 
 

 

KONTROLNE ENOTE
MEHANSKI REGULATOR PR1/3
Namenjen je precizni regulaciji delovnega tlaka od 0 - 25 bar. Osnovna izvedba se sestoji iz centralno-regulacijskega ventila in razvodnih ventilov, model za daljinsko upravljanje pa ima v sestavu še podaljšek za napajanje krogličnega razvodnega ventila.
 
ROČNI REGULATOR TLAKA M170
Upravljanje z visokotlačnim regulatorjem tlaka M170 je ročno. Njegova prednost je v tem, da ga je mogoče uporabiti za daljinsko ročno regulacijo delovnih parametrov stroja iz traktorske kabine.
Uporaben je za delovne tlake do 50 bar in za črpalke z največjo pretočno kapaciteto 150 l/min.
V sestavu nima vgrajenega filtra, zato ima stroj, opremljen z njim, po navadi čistilni filter vgrajen na tlačni strani, med regulatorjem in škropilnimi loki (vsak odvod posebej).
 
TROPOTNI VENTIL - EJEKTOR
Tropotni ventil ima tri glavne funkcije:
- izpust vode iz glavnega rezervoarja,
- črpanje vode iz jezer ali drugih vodotokov (s pomočjo sesalne košare),
- normalno delovanje (škropljenje).
Tropotni ventil je nameščen na spodnji strani rezervoarja. Vsebuje filtrirni vložek in priključek za črpanje, na katerega se lahko priključi sesalna košara.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Imate vprašanje ali ne najdete željene informacije? Kontaktirajte nas!