Renkovci 57, 9224 Turnišče, Slovenija
Nekatere stvari v tolikšni meri olajšajo delo, da se sprašujete, kako ste v preteklosti lahko bili brez njih. Novi CASE IH LUXXUM je eden izmed njih. Z večjo okretnostjo, višjo stopnjo udobja in boljšo vidljivostjo od katerega koli drugega tovrstnega traktorja, ki so ga kdaj koli izdelali, je še en dokaz zaveze podjetja Case IH, da razbremeni voznika in hkrati poveča storilnost tako traktorja kot voznika. Izbirate lahko med tremi modeli različnih moči: LUXXUM 100 / 110 / 120.

 

 

TEŽKO DELO ŠE NIKOLI NI BILO TAKO LAHKO
Oglejte si Luxxum in takoj boste videli, da je to traktor, narejen za tiste, ki zahtevajo več. Gre za modele srednjega razreda, za tiste, ki morda ne potrebujejo najvišjih konjskih moči, vendar v vseh drugih pogledih zahtevajo najboljše možne specifikacije.
Drobni detajli in specifične rešitve, ki jih le redko najdemo na traktorjih podobnega ranga, naredijo Case IH Luxxum tako posebnega. Traktor je močan, okreten, prilagodljiv, kompakten in obenem dovolj nizek, da lahko še tako težko delo z njim opravite z lahkoto.
 

 

PROSTORNA, TIHA IN UDOBNA KABINA
Ko pogledamo v kabino traktorja Luxxum, v njej najdemo vse funkcije, ki bi jih pričakovali le v veliko večjem traktorju.
Kabina traktorja Case IH Luxxum je izjemno udobna, prostorna, pregledna in tiha, tako da uporabniku vedno nudi najvišjo stopnjo udobja. Serijsko vgrajeno strešno okno omogoča zelo dobro vidljivost, ki je še posebej pomembna pri upravljanju nakladalca. Prvovrsten voznikov zračni sedež, udoben sovoznikov sedež, vzmetenje kabine in možnost vzmetne prednje preme na traktorju pa poskrbijo, da se peljete v traktorju kar se da mirno, udobno in stabilno. Upravljalne ročice/gumbi v kabini so razporejene logično, vse je na pravem in lahko dosegljivem mestu. Prvič pa so v traktorje Case IH tega razreda vgradili tudi novi multifunkcijski naslon za roke Multicontroller, preko katerega upravljate celotno delovanje traktorja, ki je lahko in enostavno.

 

 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZMOGLJIVI MOTOR
Traktorji Luxxum imajo 4-valjne Turbo motorje nove generacije z Intercoolerjem, ki nudijo maksimalno moč ter manjšo porabo goriva. Kljub temu imajo motorji visok navor, kar pripomore k večji sposobnosti in boljši odzivnosti traktorja.
Novi motorji imajo optimalno razmerje med močjo in obrati, maksimalno moč pa dosegajo že pri nizkih obratih motorja, kar omogoča manjšo porabo goriva, manjše vibracije traktorja in posledično bolj tiho delovanje traktorja. Shranite lahko tudi 2 različna spomina obratov motorja za delo, tam kjer potrebujete konstantne obrate na kardanski gredi.
 

 

PRVORAZREDNO UDOBJE – NOVO VZMETENJE PREDNJE PREME
Traktor Case IH Luxxum na novo kot opcijsko opremo nudi poleg vzmetene kabine tudi vzmeteno prednjo premo. Ne glede na to, ali vaše delo obsega veliko vožnje po cesti, težko delo na poljih ali lažje delo na dvorišču, se traktor Luxxum prilagodi vašim potrebam.
Z 80 mm hoda, je vzmetenje prednje preme enako kot pri večjem modelu traktorjev Case IH Maxxum, ter zagotavlja mirno vožnjo in ima avtomatsko samodejno regulacijo. Prav tako omogoča tudi možnost dviga ali spusta prednjega dela traktorja, kjer se odraža v boljši oprijemljivosti traktorja na terenu, obenem pa zagotavlja večjo stabilnost in udobje pri cestni vožnji.
Modeli traktorjev Luxxum imajo ojačano prednjo premo, tako da celotna teža traktorja znaša 8000 kg, kar še poveča zmožnost traktorja za uporabo težkih priključkov.

 

DELO V SINERGIJI
Čeprav Luxxumi niso veliki traktorji, še vedno ponujajo tehnologijo, ki jo lahko najdemo pri večjih traktorjih. Vse traktorje Luxxum lahko naročite s tovarniško vgrajenim paketom, ki vključuje monitor, montažno konzolo in ISO 11783 priključek, ki omogoča, da delajo ne le s sistemom GPS, ampak je možno delovanje kateregakoli priključka združljivega z ISOBUS.

 

 

VEDNO PRAVA HITROST ZA VSAKO DELO
Traktorji Luxxum so standardno opremljeni z menjalnikom nove generacije, ki ima 32 prestav naprej in 32 nazaj, s 4 skupinami prestav in 4 vmesnimi prestavami. Vse prestave izbirate avtomatsko, brez uporabe sklopke, s pomočjo nove krmilne ročice Multicontroller, ki jo navadno srečamo le pri dosti večjih modelih traktorjev. Avtomatično prestavljanje brez uporabe sklopke je optimizirano in poteka gladko, ter je prilagojeno glede na delo, ki ga opravljate. Najbolj gladek Powershuttle na trgu, za spreminjanje smeri naprej in nazaj, pa zaokrožuje paket najbolj enostavnega prestavljanja, ki si ga lahko želite.
Končno hitrost 40km/h s traktorjem Luxxum dosežete pri zmanjšanih, 1,730 obratih/min, pri čimer ima traktor znatno manjšo porabo goriva.
 

 

MOČ, KJER JO POTREBUJETE
Traktorji Case IH Luxxum so bili izdelani za to, da boste z njimi lahko opravljali tudi težka dela – narejeni so za dvigovanje težkih bremen ter poganjanje težkih priključkov, ki jih marsikateri konkurenčni traktor ne zmore.
Pretok standardne črpalke je izredno velik, 80 l/min, če pa želite še močnejšo črpalko, je opcijsko na izbiro tudi črpalka s pretokom 100 l/min s CCLS sistemom in izravnavanjem pritiska in pretoka, ter do s 4 zadnjimi hidravličnimi ventili. Z izredno močno zadnjo hidravliko, boste lahko delali s široko paleto tudi težjih priključkov, saj znaša dvig zadnje hidravlike z dodatnimi dvižnimi cilindri zavidljivih 5.560 kg.
 

 

LUXXUM, NAREJEN ZA OPRAVLJANJE TEŽKIH DEL
Luxxum se ponaša tudi s 4 hitrostmi kardanske gredi: 540, 540E, 1000 in 1000E obrati/min. Z “E” ekonomičnimi hitrostmi lahko znatno prihranite pri porabi goriva, saj dosežete potrebno hitrost kardana pri nižjih obratih motorja.
Funkciji mehkega zagona kardana in Auto PTO (kardan se pri dvigu zadnje hidravlike avtomatsko izključi, pri spustu pa vključi) pa poskrbita, da delo s traktorjem poteka varno in udobno.
 

 

LUXXUM + PREDNJI NAKLADALEC = POPOLNA KOMBINACIJA
Naloge čelnega nakladalca od traktorja zahtevajo veliko moč, robustnost, okretnost in hidravlične zmogljivosti. Te lastnosti so sestavni elementi zasnove Luxxuma - lastnosti, kot so nove močnejše sprednje osi in hidravlični črpalki s pretokom 80 ali 100 litrov na min, pomenijo, da so ti traktorji izdelani za velike obremenitve. S popolnoma usklajenim naborom nakladalcev Case IH LRZ lahko dvignete do 2.540 kg na višino do 3,86 m, odvisno od modela. Vrhunsko udobje pri upravljanju nudi elektrohidravlični Joystick s funkcijo odklopa (declutch), ki je integrirana v naslon za roke Multicontroller. Navzgor ukrivljeno vetrobransko steklo, strešno okno in gladka modulacija prevoza dopolnjujejo paket.
 

 

RAZBREMENITVENA PROTINALETNA FUNKCIJA
Funkcija Active-Clutch izboljšuje in povečuje vaše udobje in varnost. Ta funkcija izboljša enostavnost ustavljanja in varnost na križišču cest ali pri popolnem ustavljanju s pritrjenimi težkimi priklopniki. Pri vožnji navzdol funkcija Active-Clutch omogoča zadrževanje menjalnika med prestavljanjem in s tem bolj varno vožnjo, saj teža prikolice ne pritiska na traktor.
 

 

KOMPAKTEN IN VSESTRANSKI TRAKTOR
Prednost traktorja Case IH Luxxum je majhen obračalni krog, ki znaša le 4,3m, zaradi česa je traktor kljub svoji veliki moči in robustnosti zelo okreten.
Robustno izdelane osi 4 kolesnega pogona, z možnostjo vzmetene prednje preme, z 80 mm hodom, pa zagotavljajo trden oprijem tudi v težjih pogojih dela.

 

 

 

Imate vprašanje ali ne najdete željene informacije? Kontaktirajte nas!