Renkovci 57, 9224 Turnišče, Slovenija
Če iščete kompakten in vsestranski traktor, vendar ste mnenja, da manjši traktorji nimajo funkcij, ki jih premorejo težji in stabilnejši traktorji, potem si podrobneje poglejte serijo traktorjev CASE IH FARMALL C.
Če potrebujete vsestranski traktor, ki je majhen, vendar se po vseh značilnostih lahko primerja z večjimi traktorji, boste v traktorju Case IH Farmall C našli kar ste iskali. Izbirate lahko med sedmimi modeli različnih moči: 55 / 65 / 75 / 90 / 100 / 110 / 120 C.
Prvi model traktorja Farmall so v podjetju Case IH predstavili že leta 1923 – že takrat je bil zasnovan kot kompakten traktor, primeren za vsako kmetijo in za vsa dela na kmetiji. Kljub dolgi tradiciji, prednosti modelov traktorjev Farmall še vedno temeljijo na nizkih stroških vzdrževanja in enostavni, vsestranski uporabi. Traktor Farmall C je idealno opremljen za uporabo v kmetijstvu, komunali ali industriji, zaradi nizkega težišča pa se odlično izkaže tudi pri delu na hribovitem terenu in v gozdu.
 

 

TEHNOLOŠKO DOVRŠEN IN ZANESLJIV
Kompaktna oblika skriva močan motor in menjalnik, ki naredita veliko več, kot je videti na prvi pogled.
Na voljo je širok nabor menjalnikov, od preprostega mehaničnega modela pa do dvostopenjskega Powershift menjalnika, sami pa izberete tistega, ki najbolj ustreza vašim potrebam in željam. Visoka zmogljivost v kombinaciji z nizkim težiščem združuje najboljše značilnosti kompaktnih traktorjev z naprednimi tehnološkimi rešitvami, ki odlikujejo večje traktorje. Z izboljšanimi funkcijami, kot so opcijski naslon za roke Multicontroller, večjo nosilnostjo do 4.400 kg, tristopenjsko kardansko gredjo in priključkom za čelni nakladalnik, je traktor Farmall C zdaj bolj vsestranski kot kdaj koli prej. Z bogato serijsko opremo in širokim naborom dodatne opreme pa se lahko traktor popolnoma prilagodi vašim potrebam in željam.
  
PROSTORNA IN UDOBNA NOTRANJOST
Široko odpiranje steklenih vrat ter visoka odprtina (praktično do vrha kabine) omogočajo enostaven, lahek in hiter vstop v kabino z obeh smeri. Ergonomsko oblikovana kabina z ravnim dnom in strešnim oknom je pregledna in prostorna, kar vam omogoča, da lahko imate traktor ves čas pod nadzorom, s čimer bo vaše delo opravljeno hitreje, natančneje in bolj kvalitetno. Pri delu s prednjim nakladalcem pa se odlično izkaže serijsko vgrajeno strešno okno z možnostjo odpiranja, ki omogoča izvrstno vidljivost. Popolnoma nastavljive delovne luči, integrirane v streho vam razsvetlijo delovni prostor, kar vam omogoča, da neovirano nadaljujete z delom tudi takrat, ko se zmrači.
Zračni voznikov sedež in udoben sovoznikov sedež, nastavljiv volan, odlična zvočna izolacija, izboljšan sistem ventilacije in klima (opcijsko), ustvarijo idealne pogoje za udobno delo. Komandne ročice v kabini so smiselno razporejene in lahko dosegljive, tako, da so v vsakem trenutku na dosegu roke. Vse funkcije lahko izvajate zelo intuitivno, tudi, če traktor vozite le občasno.

 

 
 
 
 
 
 
 

 
MOČAN, ODZIVEN, VENDAR VARČEN MOTOR
Z novo serijo 4-valjnih Turbo motorjev s skupnim vodom goriva Common Rail lahko dosežete maksimalno moč motorja že samo pri 1.800 oz. 1900 obrati na minuto, kar omogoča veliko manjšo porabo goriva tudi pri težjih opravilih, hkrati pa zmanjša hrup in tresljaje. Motor ima še eno veliko prednost, maksimalen navor doseže že pri 1.500 obratih na minuto, s čimer še zmanjšate porabo goriva in povečate učinkovitost dela.
Vsi modeli traktorjev izpolnjujejo zahteve glede emisij po stopnji IIIB in zahvaljujoč najnovejši tehnologiji motorjev ponujajo hitro pospeševanje, visok navor in stalno neprekinjeno moč.
Funkcija za konstantno število vrtljajev motorja - tempomat, omogoča nastavitev in shranjevanje dveh hitrosti obratov motorja. Uporabnik sistem krmili s stikaloma z dvema nastavljenima hitrostima.
 

 

MENJALNIK, KI USTREZA VAŠIM POTREBAM
Glede na vaše potrebe, lahko izbirate med osnovnim Synchro Shuttle mehanskim menjalnikom, z 12 prestavami naprej in 12 nazaj, ki je na voljo tudi s Powershuttle funkcijo ali menjalnikom z 20+20 prestavami, ki je prav tako na voljo z mehanskim ali Powershuttle inventorjem. Štirje močnejši modeli so na voljo z dvostopenjskim Powershift menjalnikom z 24+24 prestavami, obenem omogoča prestavljanje dveh prestav pod obremenitvijo v kombinaciji s sklopko (Powerclutch) na prestavni ročici in Powershuttle funkcijo spreminjanja smeri vožnje. Za najbolj zahtevne je na voljo dvostopenjski menjalnik 40+40 prestavami z Powerclutch sklopko in Powershuttle funkcijo.
Vsi traktorji Farmall C imajo v osnovi, ne glede na menjalnik, cestno hitrost 40 km/h, prav tako pa imajo vsi menjalniki tudi reduktor.
 
 
ZAMESLJIVA IN MOČNA HIDRAVLIKA
Modeli traktorjev Farmall 55 C, 65 C in 75 C so opremljeni z mehanskim krmilnim sistemom in imajo najvišjo dvižno kapaciteto 2.500 kg. Modeli Farmall 85 C, 95 C, 105 C in 115 C traktorjev pa so lahko opremljeni z mehanskim ali elektronskim krmiljenjem, oboji z možnostjo sprednje hidravlike. Ti modeli imajo najvišjo dvižno kapaciteto 3.700 kg, če pa jih opremimo z dodatnim hidravličnim valjem, pa dosežejo dvižno kapaciteto do 4.400 kg.
 
 
Močna hidravlična črpalka z ločenim krmiljenjem omogoča do tri dvosmerne hidravlične ventile na zadnji strani in dva vmesna hidravlična ventila (nameščena v sredini), š čimer bo traktor popolnoma zadovoljil potrebe tudi najzahtevnejših hidravličnih porabnikov. V primeru uporabe prednjega nakladalca lahko dodatno dobite tudi Joystick upravljajno ročico, za upravljanje hidravličnih ventilov. Vsi modeli traktorjev serije Farmall C so lahko po naročilu opremljeni tudi z robustno in zložljivo originalno prednjo hidravliko s kardanom.
 
 
MAKSIMALNA MOČ, MINIMALNA PORABA GORIVA
Za serijo Farmall C je na voljo pet različnih hitrosti kardanske gredi: 540, 540/540E, 540/1.000, 540E/1.000 in 540/540E/1.000. Štirje močnejši modeli imajo elektrohidravlični vklop kardanske gredi, medtem ko imajo ostali modeli mehanski sistem vklopa. Obrati kardana v standardni opremi so 540/540E/1000.
Z različnimi možnostmi vrtljajev kardanske gredi vključno s funkcijo sinhronizacije z menjalnikom so traktorji serije Farmall C izvrstno pripravljeni za kakršnokoli delo.
 

 

IDEALEN ZA DELO S PREDNJIM NAKLADALCEM
Traktorji Farmall C so na voljo s tovarniško predhodno opremo za čelne nakladalnike in ponujajo vse, kar je potrebno za učinkovito delo čelnega nakladalnika. Uporablja se lahko kateri koli nakladalnik, vendar za optimalno produktivnost priporočamo čelni nakladalnik iz serije Case IH LRZ, ki je posebej zasnovan za traktor.
 

 

KOMPAKTEN IN OKRETEN TRAKTOR
Traktorji Farmall C navdušujejo s svojo okretnostjo in kompaktnimi dimenzijami, zaradi česar so zelo lahko vodljivi, dostop do poti, parcel in v garaže pa je enostaven in hiter. Zaradi vsestranske učinkovitosti je traktor idealen za uporabo na manjših in srednje velikih kmetijah, zaradi nizkega težišča pa se še posebej dobro izkaže pri delu na hribovitem terenu in pri delu v gozdu.
 

 

IZBOR PNEVMATIK GLEDE NA PODROČJE UPORABE
Na traktorje Farmall C se poleg številnih kmetijskih profilov lahko namestijo tudi pnevmatike s prilagojenim profilom za zelenice na golf igriščih in raznih športnih površinah ter pnevmatike za uporabo v industriji in komunali. Izbira pnevmatik, pogon in zavore na vsa štiri kolesa ter 100% blokada diferenciala spredaj in zadaj mu na tleh dajejo maksimalno produktivnost.
 

 

 

Imate vprašanje ali ne najdete željene informacije? Kontaktirajte nas!