Renkovci 57, 9224 Turnišče, Slovenija
Ne glede na to, ali ste kmetovalec ali izvajalec del, pri Case IH se zavedajo, da je vaše delo za vas zelo pomembno in da ste pozorni na to, kako vas dojema okolica. Zato so traktorje Maxxum zasnovali kot najelegantnejše traktorje srednjega razreda, kar smo jih kdaj koli izdelali, brez da bi pri tem ogrozili enostavnost uporabe ali vzdrževanja. Ponosni boste, da ste lastnik tega traktorja in da delate z njim.
Case IH je zasnoval tri serije modelov Maxxum, in sicer: osnovna serija MAXXUM, MAXXUM MULTICONTROLLER in MAXXUM CVX. Pri vsaki seriji pa lahko izbirate med petimi modeli različnih moči motorja: 115 / 125 / 135 / 145 / 150.

 

 

Že standardni modeli Maxxum ponujajo obsežno opremo s tehnologijo, ki popolnoma ustreza zahtevam sodobnih kmetijskih obratov. To so traktorji, ki so jih oblikovali ljudje, ki odlično razumejo traktorje in kmetovanje. Ne glede na to, ali potrebujete traktor s standardnimi specifikacijami ali z najnovejšo tehnološko opremo, obstaja Maxxum, ki ustreza vam in je enostaven za uporabo.
 
 
TIHO IN UDOBNO DELOVNOO OKOLJE
Pri modelih Maxxum so se pri Case IH še posebej osredotočili na operativne funkcije, ki vozniku kar najbolj poenostavijo upravljanje traktorja. Od nadgrajenega sistema vzmetenja sprednje osi do izboljšane ponudbe sedežev in odlične zvočne izolacije, so traktorji Maxxum zasnovani tako, da zagotavljajo popolno udobje vozniku, uro za uro, dan za dnem, ne glede na naloge ali teren dela.
V tem razredu traktorjev imajo Case IH Maxxum najbolj prostorno kabino, ki ima že serijsko vgrajeno strešno okno, LED delovne luči, odličen zračni sedež, udoben sopotnikov sedež, radio z zvočniki, teleskopska ogledala ter logično in pregledno razporejene komandne ročice.
 

 

ZANESLJIVA TEHNOLOGIJA ZA ENOSTAVNO UPORABO
Komandni sistem predaja vso moč traktorja v vaše roke. Celotno delovanje traktorja lahko nadzirate s pomočjo precizno izdelane tehnologije in preglednih zaslonov.
Obvladajte zmogljivost svojega traktorja serije Maxxum Multicontroller ali Maxxum CVX s preizkušenim in ergonomsko oblikovanim multifunkcijskim naslonom za roke Multicontroller TM, z natančnimi instrumenti in jasnimi zasloni, ki vam zagotovijo, da moč traktorja izkoristite optimalno in produktivno.
Ti dve seriji traktorjev sta opremljeni z zaslonom na dotik AFS Pro 700 in so na voljo z AFS AccuGuideReady funkcijo. To pomeni, da lahko vaš traktor dobite z vnaprej nameščenim popolnoma integriranim sistem vodenja GPS/GLONASS, ki omogoča samodejno vodenje z 2,5cm natančnostjo.
 

 

POPOLNA OSVETLITEV
Dolgi delovni dnevi od zgodnjega jutra do pozne noči so sestavni del kmetovanja. Zato je Case IH najnovejšo generacijo traktorjev Maxxum opremil s še močnejšim sistemom osvetlitve. Popoln 360-stopinjski paket razsvetljave je vključen v novo oblikovane stilske in delovne luči na sprednji strani strehe kabine. Ne samo, da vidite, kaj je neposredno pred vami ali kaj se dogaja za strojem, imate tudi popoln pogled na vse do zunanjih robov naprav.
 

 

NAPREDNA TEHNOLOGIJA MOTORJEV
Za traktorje Maxxum nobena naloga ni prezahtevna, saj vsakega poganja eden najsodobnejših, najvarčnejših in najmočnejših motorjev v tej kategoriji. Motorji prinašajo 10 % večjo moč s pomočjo Power boost sistema pri samo 1.900 obratih/min pri izredno nizki porabi goriva. Traktorji se ponašajo s 4 in 6 (modeli 150 s 175 KM) valjnimi turbo motorji z intercoolerjem in tehnologijo skupnega voda goriva Common Rail, kar pripomore k večji učinkovitosti, moči in zanesljivosti. Motorji dosegajo maksimalni navor pri zelo nizkih obratih motorja (1500 obr/min), prav tako so vsi motorji opremljeni z SCR tehnologijo za zmanjševanje emisij.
 

 

DVIG MOČI, KO JE POTREBUJETE VEČ
Elektronski sistem doda traktorju do 30 KM več takrat, ko za delo z njim potrebujete največ moči. Konstantni nivo moči v območju 600 obratov/min pomeni, da traktor lahko dela pri manjših obratih motorja, z manjšim hrupom in manjšo porabo goriva. Da se poraba goriva še bolj zmanjša, ko traktor miruje se obrati motorja avtomatsko zmanjšajo za 200 obratov/min.
 

 

RAZLIČNI MENJALNIKI ZA RAZLIČNE POTREBE
Od menjalnika z reduktorjem, četrtinkami, osminkami, s hidravličnim inverterjem pa do CVX brezstopenjskega menjalnika, ki omogoča predvsem gladko speljevanje od 0 do 50km/h, izberete menjalnik, ki najbolj ustreza vašim potrebam.
Osnovni modeli traktorjev Maxxum so opremljeni z menjalnim s 16 prestavami naprej in 16 nazaj, s hitrostjo 40 km/h in štiri stopnjami Powershift, ki jih lahko prestavite brez sklopke. Možnost lezenja podvoji število prestav na 32 naprej in 32 nazaj.
 

 

Traktorji serije Maxxum Multicontroller imajo nov ActiveDrive 8 osemstopenjski menjalnik Powershift s tremi skupinami, ki zagotavlja 24 hitrosti naprej in 24 nazaj. Menjalnik vključuje številne funkcije, namenjene učinkovitejši uporabi traktorja in večji sproščenosti voznika.
Skupina ena doseže do 10,7 km/h in je zasnovaa za težja vlečna dela. Druga skupina pokriva glavno delovno območje traktorjev Maxxum s hitrostjo 4,3–18,1 km/h. V to območje spada skoraj 90% vseh poljskih, travniških in nakladalnih del, na katerih lahko traktor deluje pod polno obremenitvijo, ne da bi s tem motil vlečno moč. Tretja skupina je namenjena vožnji po cesti in s funkcijo preskakovanja prestav omogoča hitro prestavljanje navzgor, dokler ni dosežena največja hitrost.
Opcijsko lahko dobite menjalnik ActiveDrive 8, s 32 prestavami naprej in 32 nazaj ali pa s 17+16 prestavami s hitrostjo 40 ECO km/h ali s hitrostjo 50 km/h.
 

 

Tako kot večji traktorji Case IH so tudi traktorji Maxxum CVX na voljo z brezstopenjskim menjalnikom CVX Drive, ki omogoča nemoteno pospeševanje z mesta do 50 km/h, kar je mogoče doseči pri varčnih 1.700 vrtljajih na minuto. Menjalniki CVX Drive uporabljajo sistem dvojne sklopke DKT za optimalen prenos moči. Toda tehnologija CVX Drive ne ponuja le učinkovitost ampak tudi nezapleteno delovanje. Traktorji Maxxum CVX so tako neverjetno enostavni za uporabo, da so primerni za vsakega operaterja.
Vsi modeli traktorjev s CVX menjalnikom imajo vgrajen sistem APM (Automatic Productivity Management), ki avtomatsko zmanjša obrate motorja, takoj ko maksimalna moč motorja ni več potrebna. CVX menjalniki omogočajo tudi funkcijo Active Stop, ki drži traktor pri miru, tudi v klancu, brez uporabe zavor. 
 

 

POPOLNA ZDRUŽLJIVOST S PRIKLJUČKI
Osnovni modeli Maxxum so opremljeni z do 4 mehanskimi zadnjimi hidravličnimi ventili. Črpalka s fiksnim pomikom zagotavlja do 86 l/min pretoka olja, opcijsko se lahko odločite tudi za visoko zmogljivo, kompenzacijsko pretočno batno črpalko s spremenljivim pretokom do 121 l/min.
Traktorji serije Maxxum Multicontroller in Maxxum CVX ponujajo do štiri zadnje in tri sredinsko vgrajene elektronske hidravlične ventile. Barvno kodiranje olajša upravljanje ventila na daljavo, prav tako postavitev prednjih in zadnjih krmilnih enot. Lahko so opremljeni z batno črpalko z visoko zmogljivostjo in kompenzacijo pretoka tlaka, s konstantnim ali spremenljivim pretokom. Dovaja lahko do 150 l/min olja pri polni moči, ali do 100 l/min do katerega koli dodatno priključenega priključka. 
 

 

Z nosilnostjo do 7.115 kg (na traktorjih s hidravlično črpalko 86 l/min) oz. do 7.864 kg, na traktorjih z močnejšo črpalko, se traktorji Maxxum več kot odlično odrežejo pri delu z vsakim priključkom. Elektronski nadzor vleke je serijsko vgrajen pri vseh Maxxumih, s popolnim elektronskim zaznavanjem ugreza in Hitch Ride Control.
 

 

UPORABNE REŠITVE ZA LAŽJE DELO
Vsi modeli Maxxum so standardno opremljeni s 540/540E/1000 obrati/min na kardanu zadaj, lahko pa jih dobite tudi s kombinacijo 540E/1000/1000E obrati/min, kar vam zagotavlja popolno prilagajanje.
 

 

UČINKOVITO DELO S PREDNJIM NAKLADALCEM
Traktorji Case IH Maxxum so na voljo s tovarniško vgrajeno namestitvijo za čelni nakladalnik in so zasnovani za štiri različne modele čelnih nakladalnikov Case IH - LRZ 100, LRZ 120, LRZ 130 in LRZ 150. Svoj Maxxum s čelnim nakladalnikom lahko poljubno opremite glede na vaše želje in delo, katerega želite opravljati, saj lahko izbirate med številnimi zajemalkami in priključki za nakladalce.
Opcijsko je na voljo vgradnja originalnega prednjega kardanskega priključka, s hitrostjo 1000 obratov na minuto, ki jo doseže pri 1.900 obrati/min motorja. Dvižna kapaciteta sprednja hidravlike je 2.800 kg (s hidravlično črpalko pretoka 86 l/min) oz. 3.100 kg z močnejšimi črpalkami. Na voljo je tudi upravljanje sprednje hidravlike za istočasno delo s prednjim in zadnjim kardanskim priključkom.
 

 

MANJ PONAVLJANJA ZA VEČJO PRODUKTIVNOST
Modeli Maxxum Multicontroller in Maxxum CVX imajo vgrajen Headland Management Control II, ki je zasnovan za pomoč vozniku pri zavijanju na ovinkih oz. obračanju. Vsak korak lahko programirate po času ali po prevoženi razdalji. Z ISOBUS III lahko naprava upravlja traktor in samodejno prilagaja hitrost vožnje, položaj vleke in hitrost kardanske gredi ter upravljanje oddaljenih ventilov, odvisno od priključkov. Zdaj so z novo tehnologijo AFS AccuTurn združeni postopki upravljanja ovinka in krmiljenja, kar avtomatizira celotno delovanje traktorja.
 

 

IZBOLJŠANO DELO
Vsi traktorji serije Maxxum Multicontroller in Maxxum CVX so opremljeni s funkcijami, ki zagotavljajo vrhunsko okretnost in vidljivost. Na primer, novo prilagodljivo krmiljenje olajša upravljanje in vodljivost. Krmilno razmerje lahko izberete prek zaslona na dotik AFS Pro 700 bodisi z uporabo pred nastavljenih možnosti bodisi s prilagojenimi nastavitvami. Na voljo je tudi nova krmilna palica nakladalca (Joystick) z gumbi za upravljanje menjalnika in funkcijo aktivne sklopke, ki omogoča zaustavitev, premikanje in spreminjanje hitrosti brez uporabe sklopke. Prestavna ročica Powershuttle pa zagotavlja, da se pri spreminjanju smeri na pobočju ne izgubi pogonska moč.

 

 

MOŽNOST VZMETENE PREDNJE PREME
Vzmetenje prednje preme omogoča opazno bolj udobno vožnjo, doseganje hitrosti 50 km/h, poveča vlečno silo in pripomore k bolj preudarni porabi goriva.
 

 

IZJEMNO ZAVIRANJE
Traktorji Maxxum so dobavljivi z močnimi zavorami z diski v oljni kopeli, ki praktično ne potrebujejo vzdrževanja. Naročiti je možno tudi hidravlične ali zračne zavore za prikolico.
 

 

PREPRIČLJIVA OKRETNOST
Zahvaljujoč kompaktnim dimenzijam, imajo vsi traktorji Case IH Maxxum ekstremno majhen obračalni krog, le 4,6m. gibljivi blatniki pa dodajo še 30% večji kot obračanja koles, za res izjemno okretnost traktorja.
Ob naročilu traktorja lahko izbirate med različnimi dimenzijami, modeli in proizvajalci pnevmatik ter izberete tiste, s katerimi boste kar najlažje opravili svoje delo na kmetiji.

 

Imate vprašanje ali ne najdete željene informacije? Kontaktirajte nas!