Renkovci 57, 9224 Turnišče, Slovenija
CASE IH OPTUM so zmogljivi, kompaktni in izjemno vodljivi traktorji z odličnim razmerjem med močjo in težo. Z osupljivim novim dizajnom in z moderno integrirano osvetlitvijo, bo ta traktor opravil katero koli nalogo z maksimalno zmogljivostjo, učinkovitostjo in zanesljivostjo. Izbirate lahko med tremi modeli: Case IH OPTUM 250 CVX ASF Connect, 270 CVX ASF Connect in 300 CVX ASF Connect.

 

Traktorji Case IH Optum so vedno bil prva izbira za prave profesionalce: s svojimi zmogljivimi, a hkrati učinkovitimi motorji do 313 KM, brezstopenjskim menjalnikom CVXDrive in kompaktno strukturo je Optum postavil nove standarde za visokozmogljive traktorje. Z aplikacijo ASF Connect je bil narejen še pomemben korak naprej v digitalnem natančnem kmetovanju.

 

 

 

IZJEMNA PRODUKTIVNOST
Optum AFS Connect ima popolnoma novo kabino in inovativne programske rešitve. Lastniki kmetij in upravljalci lahko v realnem času prenašajo informacije med traktorjem in pametnim telefonom, tablico ali računalnikom – vse popolnoma brezžično prek mobilnega omrežja. Sistem AFS Connect Telematics vam omogoča sprejemanje pravih odločitev, ki jih podpirajo vsi razpoložljivi podatki – od pravem času, od kjerkoli in iz katere koli naprave. Povečajte učinkovitost svojega delovanja, med tem ko ste še na terenu.
 

 

PAKETI OPREME
Vaš traktor, vaša izbira stopnje udobja. Izbirate lahko med paketi opreme Selection, Advanced in Professional, ter prilagodite svoj Optum ASF Connect svojim potrebam.
 
Advanced – napredne funkcije za vsakodnevno delovanje
- Brezstopenjski menjalnik CVX Drive (možnost 40 km/h ECO ali 50 km/h ECO)
- Elektrohidravlični daljinski upravljalniki in zmogljiva hidravlična črpalka (165 l/min ali opcijsko 220l /min)
- 4-stopanjska kardanska gred (540/540E/1000/1000E)
- Elektronska parkirna zavora (del serijske opreme)
- Klimatska naprava, sovoznikov sedež in vzmetenje kabine
- Opcijsko možnost vzmetenja prednje preme
- AFS Pro 1200 zaslon na dotik
- Opcijsko lahko izberete tudi Napredno upravljanje obrežij HMC II (Headland Management Control), samodejno vodenje AccuGuide in AFS Connect telematics
- ISUBUS II ali ISUBUS III (opcijsko)
 

 

Professional – izkoristite polni potencial traktorja
- Brezstopenjski menjalnik CVX Drive (40 km/h ECO ali 50 km/h ECO)
- Elektrohidravlični daljinski upravljalniki in zmogljiva hidravlična črpalka (165 l/min ali opcijsko 220l /min)
- 4-stopanjska kardanska gred (540/540E/1000/1000E)
- Elektronska parkirna zavora (del serijske opreme)
- Klimatska naprava, sovoznikov sedež in vzmetenje kabine
- Opcijsko možnost vzmetenja prednje preme
- AFS Pro 1200 zaslon na dotik
- Visoko funkcionalni Joystick
- Opcijsko lahko izberete tudi Napredno upravljanje obrežij HMC II (Headland Management Control), samodejno vodenje AccuGuide in AFS Connect telematics
- Power Beyond
- ISUBUS II ali ISUBUS III (opcijsko)
 

 

NAREJENI ZA UČINKOVITOST
Novi 6-valjni motorji z 273, 288 in 313 KM (maksimalna moč ECE R120, pri 1800 obratih/min) zagotavljajo robustno moč in vzdržljivost traktorja tudi pri najtežjih opravilih. Novi sistem za optimiziranje porabe goriva in izpustov pa poskrbi, da ostaja traktor kljub svoji moči, uporabniku in okolju prijazen zaradi manjše porabe goriva in manjših izpustov izpušnih plinov.
 

 

BREZSTOPENJSKI MENJALNIK CVX
Brezstopenjski menjalnik CVX s tehnologijo dvojnih sklopk DKT predstavlja enostavno najboljši način za delo, saj omogoča speljevanje od mirovanja do maksimalne hitrosti brez prekinitve. CVX sistem z vgrajenim super reduktorjem doseže hitrost 50 km/h, pri samo 1.600 obratih, hkrati pa omogoča tudi ECO vožnjo – doseganje cestne hitrosti pri zmanjšanih obratih motorja. Sistem Active Hold Control pa poskrbi za to, da lahko ustavite in speljete s traktorjem tudi v klancu, brez uporabe sklopke ali zavor.
Sistem Kick-Down pa poskrbi za še bolj enostavno vožnjo po cesti, saj pri 95% pritisnjenosti stopalke za plin menjalnik avtomatsko zmanjša prestavno razmerje in traktor dobi maksimalen pospešek.

 


IZREDNA ZMOGLJIVOST
Serija Case IH Optum CVX kupcem ponuja močan in zmogljiv traktor, z dovolj lastne teže, ki omogoča uporabo vseh vrst priključkov, tudi težjih.
Traktorji so lahko opremljeni z do 5 elektronskimi zadnjimi hidravlični ventili ter z do 3 sredinsko nameščenimi hidravličnimi ventili. Črpalka s spremenljivim pretokom in kompenzacijo tlaka in pretoka ima maksimalen pretok 165 l/min, za uporabo večjih priključkov, ki zahtevajo zelo velik pretok olja, pa je opcijsko na voljo tudi močnejša črpalka s pretokom 223 l/min. Zadnja hidravlika se ponaša z izredno veliko zmogljivostjo dviga, njena maksimalna dvižna kapaciteta je namreč kar 11.058 kg.
 

 

NAREJEN ZA OPRAVLJANJE TEŽKIH DEL
Zadnja pogonska kardanska gred ima serijsko 4 stopnje obratov: 540, 540E, 1.000 in 1.000E. Ko vključite PTO, se vključi sistem Soft Start, ki omogoča počasen zagon kardana in s tem preprečite morebitne poškodbe na priključkih zaradi prehitrega zagona kardana.
 

 

ZMOGLJIVA PREDNJA HIDRAVLIKA
Opcijsko je na voljo vgradnja popolnoma integrirane prednje hidravlike in originalnega prednjega kardanskega priključka, s hitrostima 1000 in 1000E obratov na minuto. Maksimalna dvižna kapaciteta sprednje hidravlike je 5.821 kg.
 

 

OPTIMALNA AVTOMATIZACIJA
Modeli Optum CVX imajo Headland Management Control II, ki je zasnovan za pomoč vozniku pri zavijanju na ovinku. Vsak korak lahko programirate bodisi po času ali prevoženi razdalji. Poleg tega je mogoče nastaviti nekatere sprožilce za različne druge avtomatizirane funkcije, na primer znižanje števila vrtljajev motorja po dvigu priključkov. Med vožnjo lahko snemate zaporedje ovinkov ali jih programirate na zaslonu kadar mirujete. Ponovno izvajanje zaporedja ovinkov pa je mogoče samodejno ali ročno zagnati.
Z sistemom ISOBUS III je mogoče upravljati traktor. Traktor bo samodejno prilagodil hitrost vožnje naprej, krmiljenje (opcija), položaj vleke in hitrost kardanske gredi ter upravljanje oddaljenih ventilov, odvisno od priključka.
Zdaj so z novo tehnologijo AFS AccuTurn Pro združeni postopki upravljanja ovinka in krmiljenja, ki avtomatizirajo celotno obratovanje, izračunajo optimalno pot obračanja in hitrosti ter nadzirajo priključke, za še večjo učinkovitost in udobje.
 

 

NAPREDNO ZAVIRANJE ZA VEČJO VARNOST
Novi Case IH Advanced Trailer Brake System (napredni sistem zaviranja) predstavlja pomemben napredek na področju varnosti traktorja in ga je zdaj mogoče izbrati kot dodatno opremo pri modelih Optum CVX. Novi sistem svoje moči ne kaže le pri vožnji po mokrih, zasneženih ali poledenelih cestah, temveč ponuja tudi pomembne prednosti na terenu, na primer na pobočjih, pri zavijanju ali upočasnjevanju. To še posebej velja, če težko opremo, kot so velike prikolice, balirke, cisterne za gnojevko ali poljske škropilnice, uporabljamo na mokrih tleh ali na travnikih.
Pri pogosti uporabi traktorja s težkimi priključki na cestah, je opcijsko na voljo sistem zaviranja ABS, ki zagotavlja boljše in predvsem takojšnje zaviranje, tudi če imate zadaj priključene težje priključke.
 

 

ODLIČNA OKRETNOST
Izjemna lastnost, ki odlikuje traktor Case IH Optum CVX je tudi njegova velika okretnost. Sistem Auto-Steer-By-Brake s pomočjo ABS sistema omogoča manjši rajdni krog, ki znaša le 7,7m. Robustno izdelane osi 4 kolesnega pogona in možnost vzmetene prednje preme zagotavljajo trden oprijem tudi v težjih pogojih dela.
Izbirate lahko tudi med različnimi dimenzijami pnevmatik, glede na vaše potrebe, tlak v pnevmatikah pa imate vedno pod nadzorom v kabini na multifunkcijskem ˝Touch screen˝ zaslonu.
Notranje nadgradnje traktorja so med drugim omogočile daljši interval servisa motornega olja, ki je zdaj potreben vse na 750 delovnih ur in daljši interval menjave olja v menjalniku na 1.500 delovnih ur.

 

 

 

 

Imate vprašanje ali ne najdete željene informacije? Kontaktirajte nas!