Renkovci 57, 9224 Turnišče, Slovenija
V kmetijstvu vsak dan prinaša nove priložnosti in izzive. Kmetujte tako kot vi želite, pojdite po svoji poti in z uspehom dokažite, da imate pravo vizijo. Pri oblikovanju nove serije traktorjev Magnum AFS Connect je bil prioritetni dejavnik največja možna svoboda izbire strank podjetja Case IH. Na voljo so modeli z menjalnikom CVX Drive ali PowerDrive v različici na kolesih ali Rowtrac različici.
Traktorji CASE IH MAGNUM so prava izbira za velike kmetije in izvajalce, ki od svoje tehnologije zahtevajo največ. Novi Magnum hitro in učinkovito opravi vsako nalogo in zagotavlja izredno produktivnost iz dneva v dan. Noben dan za volanom se vam ne bo zdel predolg z luksuzno udobno kabino Magnum, ergonomsko razporejenimi in intuitivnimi upravljalniki, tihim okoljem voznika in gladko vožnjo.
 

 

Case IH je zasnoval tri serije modelov Magnum, in sicer: osnovna serija MAGNUM, MAGNUM CVX in MAGNUM ROWTRAC. Pri seriji MAGNUM lahko izbirate med tremi modeli z različnimi močmi motorja: MAGNUM 310 / 340 / 400. Tudi pri seriji MAGNUM CVX lahko izbirate med tremi modeli z različnimi močmi motorja: MAGNUM CVX 310 / 340 / 380. Pri seriji MAGNUM ROWTRAC pa lahko izbirate med dvema modeloma različnih moči motorja: MAGNUM ROWTRAC 380 in 400.
 

 

DELOVNO OKOLJE, KI IZSTOPA
Na osnovi clean-sheet pristopa je bila kabina Magnum AFS Connect popolnoma preoblikovana tako, da ustreza vsem zahtevam kupcev. Zasnova je temeljila na modelu sodobne avtomobilske notranjosti.
 

 

VRHUNSKO UDOBJE
Zahvaljujoč tihi kabini, samodejni klimatski kontroli, luksuznemu voznikovemu sedežu in odličnemu nadzoru priključkov, ne boste izčrpani niti po dolgih delovnih dneh. Z novimi dvodelnimi širokokotnimi ogledali lahko med transportnimi deli opazujete svoje prikolice. S skupno površino stekel 6,3 m 2 kabina ponuja popoln pogled na vse strani vključno z neoviranim pogledom na vlečno kljuko. Sprednji nagnjeni pokrov motorja omogoča jasen pogled na prednje delovno območje – možnost pet-delnega sistema vzmetenja (kabina, sedež, sprednja os, blaženje tresljajev na sprednji in zadnji povezavi) pa zagotavlja izjemno gladko in prijetno vožnjo.
 
 
Izpopolnjen naslon za roke Multicontroller ima osem krmilnih gumbov, multifunkcijsko ročico s štirimi programiranimi gumbi za pomožne krmilne enote in ISOBUS "hitri gumb" za hiter dostop do nastavitvenih funkcij ter ergonomsko dovršeno vrtljivo kolo koderja.
Ekskluzivno osvetljeno, barvno kodirane in prosto dosegljive ročice krmilne enote omogočajo preprosto in intuitivno upravljanje. Različne velikosti tipk imajo prijetno mehak občutek in jih je mogoče ločiti tako, da se jih preprosto dotaknete. Preklapljanje med funkcijami pa je še lažje z novim nadzornim središčem Magnum AFS Connect.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nov slog in visokokakovostni materiali kabini dajo razkošen pridih. V njej ima voznik številne police in predale za shranjevanje, več držal za skodelice ter številne polnilne in podatkovne povezave. Ogrevan in zračen usnjen sedež, ki je na voljo kot dodatna oprema, v poletnih mesecih zagotavlja prijetno hladne temperature, vas greje na mrazu ali pa vam z ogrevanjem sprošča utrujene mišice. Sedež lahko zavrtite za 40 °, kar omogoča lažji nadzor nad zadnjimi priključki. Volan, nastavljiv po višini in nagibu, ter popolnoma zastekljena vrata (brez centralne opore) še dodatno izboljšajo vidljivost, optimiziran sistem ogrevanja in klimatizacije pa zagotavlja optimalno klimatsko udobje skozi vse leto.

 

 
 

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POPOLNA OSVETLITEV
Kadar okoliščine zahtevajo, da delate v temi, vidnost ne bo težava - tudi za zunanje točke vašega največjega priključka. Magnumove LED in HID luči omogočajo enostaven izhod iz traktorja in spremembo namestitve, dolivanje goriva ali izvedbo kateregakoli opravila, ne glede na uro.

 

 

 

POVEZLJIVOST IN PODPORA
Nov portal AFS Connect ™ omogoča oddaljen dostop do vašega traktorja. Omogoča natančno upravljanje strojev, voznega parka in podatkov iz namiznega računalnika ali tabličnega računalnika - na katerem koli mestu. Po prijavi v AFS Connect si lahko: ogledujete trenutne dejavnosti na terenu, informacije o voznem parku, agronomske ter druge podatke, delite izbrane agronomske podatke s partnerji po vaši izbiri, preverite ali se vaši podatki varno prenašajo na in iz oblaka.
Zahvaljujoč razširjeni povezljivosti je mogoče povečati čas delovanja traktorjev na terenu s pomočjo dodatnih podpornih funkcij, ki so sedaj na voljo pri traktorjih Magnum. Oddaljeni dostop do monitorja omogoča upravitelju kmetije ali prodajalcu, da natančno vidi, kaj voznik vidi na zaslonu AFS Pro 1200 v kabini, orodje za oddaljeno servisiranje pa prodajalcu/serviserju omogoča, da na daljavo ugotovi potrebe po servisu in vzdrževanju ter kateri rezervni deli so potrebni.
 

 

Programska oprema FOTA omogoča brezžično posodobljenje operacijske programske opreme.
 

 

NOVE SISTEMSKE KOMPONENTE
Trije novi sistemski sestavni deli vam omogočajo, da funkcije natančnega kmetovanja in traktorske sisteme konfigurirate glede na vaše želje in potrebe.
Case IH-ov najnovejši AFS Pro 1200 LCD zaslon na dotik je zasnovan za intuitivno upravljanje in je brez bleščanja, za enostavno branje tudi v najsvetlejših dneh. Funkcija oddaljenega dostopa omogoča neposredno povezavo med voznikom in upraviteljem kmetije ali serviserjem, tehnologija Bluetooth ® pa povezovanje zaslona in njegovo upravljanje z mobilnim telefonom.
 

 

 

Nov operacijski sistem AFS Vision Pro je enostaven za uporabo. Proizvajalci lahko z ustrezno tehnologijo konfigurirajo traktor in ga prilagodijo željam porabnika. 
Sprejemnik AFS Vector Pro optimizira možnosti navigacije - od osnovne (WAAS in AFS 1) do srednje (AFS 2) in do visoke stopnje natančnosti (RTK in AFS RTK +).
 
VODILNA MOČ IN ZMOGLJIVOST
8,7-litrski 6 valjni turbo motor z Intercoolerjem in tehnologijo skupnega voda goriva Common Rail vas bo navduši s prvovrstnimi zmogljivostmi in učinkovito izpušno tehnologijo. Kaj to pomeni za vas? Optimalno zmogljivost in učinkovitost porabe goriva v najtežjih pogojih delovanja. Motorji so opravili milijone ur na kmetijah po vsem svetu, kar pomeni, da so preizkušeni in dokazano učinkoviti v vseh pogojih delovanja s katerimi se soočate. V motorju se nahaja tudi patentiran sistem HI-eSCR2. Inteligenten sistem deluje brez krožnega sistema zunanjega hlajenja izpušnih plinov in je popolnoma brez vzdrževanja.
 

 

VEČJA MOČ ZA NAJTEŽJA DELA
S Power boost sistemom motorji prinašajo 14% povečanje moči in zagotavljajo največjo moč, ki jo potrebujete za najtežja opravila, takrat ko jo potrebujete. S povečanjem moči motorja za do 35 dodatnih konjskih moči vam omogoča odlično zmogljivost in produktivnost tudi pri najtežjih opravilih.
 

 

MOČ, KI VAS POSTAVI V POPOLNI NADZOR
Zmogljiva linija traktorjev Magnum je zasnovana tako, da vam olajša delo in poveča produktivnost ter omogoča sledenje zahtevam v kmetijstvu. Z dvema vodilnima menjalnikoma v industriji, med katerima lahko izbirate, ste lahko prepričani, da imate najučinkovitejšo moč za svoje delovanje.
Preverjeni 18, 19 in 21-stopenjski menjalnik PowerDrive Full Powershift zagotavlja izjemno gladko prestavljanje in prenos moči za polje ali cesto, kar omogoča največjo storilnost. Zasnovani so za največje obremenitve, kar pomeni da zagotovijo največjo zanesljivost in vzdržljivost - tudi pri težkih vlečnih opravilih.
Sistem samodejnega upravljanje produktivnosti APM omogoča največjo učinkovitost porabe goriva z usklajevanjem števila vrtljajev motorja in prestavo menjalnika. Nastavite hitrost, vrtljaje na minuto in frekvenco prestavljanja, ostalo pa opravi vaš menjalnik. Tako vam pospeši preklopne procese in pomaga zmanjšati obratovalne stroške.
Vodilni menjalniki v industriji CVX Drive zagotavljajo, da se pogonska moč motorja brez prekinitev spusti na tla. S svojimi tremi voznimi področji deluje še posebej učinkovito in zagotavlja potrebno moč za najtežja dela. Funkcija Active Stop vam omogoča mirovanje in lažje speljevanje in zaustavitev na naklonih, brez uporabe sklopke ali zavore. Menjalnik omogoča preprosto pospeševanje od nič do 40 ali 50 km/h in samodejno izbere najboljše območje prenosa za želeno hitrost ali obremenite, brez uporabe sklopke ali prestavljanja.
 

 

MOČNA, VSESTRANSKA HIDRAVLIKA
Modeli traktorjev Magnum so standardno opremljeni z hidravlično črpalko s spremenljivim pretokom in kompenzacijo tlaka, ki zagotavlja pretok 166 l/m, opcijsko pa sta na voljo tudi močnejši hidravlični črpalki s pretokom 221 ali 282 l/m, za uporabo večjih priključkov, ki zahtevajo zelo velik pretok olja. Traktorji imajo lahko do 6 elektronskih hidravličnih ventilov, maksimalna nosilnost zadnjega hidravličnega dvigala pa je 10.929 ali 11.700 kg, odvisno od modela.
 

 

Vsi modeli traktorjev Magnum so standardno opremljeni s hitrostjo  zadnje kardanske gredi 1000 obratov na minuto, dobavljivi so tudi v kombinaciji 540E/1000 obratov na minuto.
 

 

Opcijsko je na voljo vgradnja popolnoma integrirane prednje hidravlike in originalnega prednjega kardanskega priključka, s hitrostjo 1000 obratov na minuto. Maksimalna dvižna kapaciteta prednje hidravlike je 4.070 kg.
 

 

VISOKO UDOBJE VOŽNJE
Stalni stik vseh pnevmatik s tlemi je bistvenega pomena za visoko stabilnost vožnje in pogonsko moč. Možnost vzmetenja sprednje osi zagotavlja, da so pnevmatike vedno pravokotne na podlago. To zagotavlja optimalno vozno stabilnost, vlečno moč in vodljivost traktorja na neravnem terenu ter večje udobje vožnje pri večjih hitrostih. Namen zasnove Case IH traktorjev je zagotoviti visoko raven udobja v kabini in zmanjšati število gibljivih delov. Slednje tudi pomaga zmanjšati obratovalne stroške.
 

 

ROBUSTNE ZADNJE OSI
Dimenzije zadnjih osi so prilagojene pogonski moči traktorjev, da se zagotovi nemoten in učinkovit prenos moči. Modela Magnum 380 in 400 imata premer zadnje osi 127 mm, ki v najtežjih terenskih pogojih prenese največje obremenitve, kar zagotavlja trajnost in dolgo življenjsko dobo, ki jo pričakujete od traktorjev Magnum.
 

 

POPOLNOMA INTEGRIRANE GOSENICE
Magnum AFS Connect Rowtrac s svojimi zadnjimi gosenicami, ki so v celoti integrirane v zasnovo traktorja, postavlja nove standarde v traktorski industriji. Zadnja os niha in se vrti, da se ohrani ravna kontaktna površina, ki zagotavlja stalen prenos moči na tla. Ta zasnova zagotavlja oprijem, na katerega ne vpliva obremenitev kljuke ali vlečnega droga, ter izboljšano vožnjo po neravnih terenih.
 

 

Vsi traktorji Magnum Rowtrac so opremljeni z gosenicami, ki omogočajo največjo hitrost do 40 km/h s katerokoli izbrano širino gosenic. Med obračanjem deluje kot običajni traktor, vendar drsi po tleh kot Quadtrac. Magnum Rowtrac je mogoče prilagoditi skoraj vsakemu razmiku med vrstami, kar zmanjša zbijanje tal in minimizira možnost poškodbe pridelkov.
 

 

NAPREDNI SISTEMI KMETOVANJA
Spremljanje in nadzor pomembnih funkcij traktorja je popolnoma enostavno preko zaslona na dotik AFS Pro 1200. Na enem monitorju lahko na enkrat zaženete kar šest zaslonov.
 

 

Tovarniško vgrajen in uporabniku enostaven za uporabo AFS AccuGuide odpravlja potrebo po krmiljenju na terenu. Enostavno vzdržujete popolnoma ravne in ponovljive vrste, zmanjšajte preskakovanje in prekrivanja hkrati pa zmanjšate porabo goriva.

Funkcija AccuTurn Pro omogoča prostoročno obračanje ob koncu vrste, s čimer povečate učinkovitost in produktivnost. Sistem nadzoruje tudi vzorce tirov in zmanjšuje zbijanje zaradi prekrivanja prehodov - prednosti, ki prinašajo večje donose.
 

 

Upravljajte podatke o traktorju kjer koli s pomočjo aplikacije AFS Connect. Na tej platformi so v realnem času prikazana opozorilna sporočila in natančno poročila o kmetovanju in stroju. Aplikacija vam pomaga optimizirati uporabo opreme, povečati splošno učinkovitost in sprejeti premišljene odločitve.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Imate vprašanje ali ne najdete željene informacije? Kontaktirajte nas!