Renkovci 57, 9224 Turnišče, Slovenija
SADJARSKI IN VINOGRADNIŠKI TRAKTORJI
Ne glede na to, ali ste sadjar ali vinogradnik ali potrebujete ozek in kompaktni traktor za druga opravila, bodo ozke dimenzije, tesen krog obračanja in odlično usklajena tehnologija novega QUANTUM-a vaša najboljša izbira. Izbirate lahko med štirimi serijami traktorjev Case IH Quantum: V / N / F / CL. Vsaka serija pa ima na izbiro štiri modele z različnimi močni motorja: 80 / 90 / 100 / 110.
Že na prvi poglede je jasno, da traktor Quantum spada v družino CASE IH. Gladke linije in elegantne podrobnosti naredijo traktor vpadljiv, obenem pa ima videz praktičen namen - fine linije zagotavljajo, da občutljiva drevesa in vinska trta ostanejo nepoškodovane, ko se traktor pelje med njimi. Traktorje Quantum pa oblikujejo tudi kvalitetna izdelava, varčni motorji in enostavno opravljanje.
Z novimi modeli CL se seriji QUANTUM pridružujejo tudi traktorji za večnamensko uporabo, ki se jih lahko uporablja tudi za splošna dela na kmetiji in na strmejših področjih. Ti traktorji združujejo vse, kar pričakujete od specialnega traktorja.
 

 
SPECIALNI TRAKTORJI ZA ZAHTEVNE NALOGE
Traktorji serije Quantum s svojimi novimi funkcijami, ki vključujejo večjo hidravlično zmogljivost, enostavnejšo povezavo z sredinsko nameščenim hidravličnim ventilom ter integrirano sprednjo hidravliko in kardansko gredjo, združujejo najboljše iz obeh svetov. Po eni strani imajo tipične zmogljivosti specialnega traktorja, po drugi strani pa imajo oblikovne značilnosti in zanesljivost, ki krasi vse stroje CASE IH.
 

 

MOČ, ZANESLJIVOST, PRODUKTIVNOST
Traktorji Case IH Quantum imajo vgrajene FPT motorje, ki poskrbijo, da je njihovo delovanje brezhibno in učinkovito, s polno močjo pri nizkih vrtljajih motorja, kar zagotavlja nizko porabo goriva in odlično udobje upravljalca. Na voljo ima tudi dovolj moči za dodajanje vseh vrst priključkov. Prav tako so traktorji Case IH Quantum enostavni za servisiranje – preverjanje nivoja olja in dostopnost do filtrrov sta zelo enostavna.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

DELO V POPOLNEM UDOBJU
Poleg kompaktnih dimenzij, so bili inženirji pri oblikovanju traktorjev Quantum še posebej pozorni na oblikovanje voznikovega prostora, s poudarkom na udobju. Vsi modeli Quantum so opremljeni z novo kabino, narejeno tako, da se boste veselili dela s traktorjem. Kabina je sicer videti majhna na zunaj, vendar presenetljivo prostorna v notranjosti. Pedala je enostavno premikati, ročice in ostali upravljalni gumbi pa so narejeni ergonomsko in so lepo razporejeni, tako da so vedno pri roki in zagotavljajo visoko raven udobja pri upravljanju.
Enostavno dostopnost v kabino omogočajo široke stopnice, novi nastavljivi volan pa poskrbi za udoben delovni položaj. Zahvaljujoč novi najsodobnejši filtraciji, ostane zrak svež in čist ves čas delovanja traktorja.
Traktorji Case IH Quantum so zasnovani z osrednjim poudarkom na udobju voznika. Izdelani so tako, da lahko vsakršno delo opravijo hitro in varno. 
 

 

SVEŽ ZRAK V KABINI
Novi traktorji Quantum so na voljo s preklopnim sistemov za filtriranje zraka, ki ga je mogoče enostavno spreminjati glede na vrsto dela. Privzeta nastavitev je standardna filtracija 2. stopnje za odstranjevanje prahu iz zraka, ki prihaja od zunaj. S preprostim stikalom pa lahko npr. med škropljenjem to spremenite na IV. stopnjo filtracije, da preprečite vnos nezdravih kemikalij v kabino. Sistem je enostaven, s preglednim zaslonom, ki se nahaja na zgornjem delu kabine.
 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

MOČAN IN VARČEN MOTOR
V središču vsakega traktorja Case IH Quantum je 4-valjni FPT motor, ki je oblikovan tako, da se ujema z zahtevnimi nalogami traktorja. Motorji proizvajajo polno moč pri nizkih vrtljajih motorja (1.800-1.900 vrt/min) za zmanjšano porabo goriva, za večjo vlečno moč, zlasti na strmih področjih, pa doseže maksimalno vrtilni moment že pri 1.500 vrt/min.
Zaradi recirkulacije izpušnih plinov (CEGR) in katalizatorja filtra delcev (DOC) traktor ne potrebuje posebnega dodatka za dizeljske motorje (AdBlue).
Nova funkcija za konstantno število vrtljajev motorja - tempomat, omogoča nastavitev in shranjevanje dveh hitrosti obratov motorja. Uporabnik sistem krmili s stikaloma z dvema nastavljenima hitrostima.
 

 

MENJALNIK ZA NAJZAHTEVNEJŠA DELA
Case IH Quantum traktorji so opremljeni z menjalnikom Synchro Shuttle, ki zagotavlja štiri hitrosti znotraj vsakega od štirih območij. Opcijsko lahko izberete tudi menjalnik s prestavami 28+16, ter spreminjanje hitrosti brez uporabe sklopke z funkcijo Poweshuttle. Možnost Power Clutch omogoča prestavljanje brez pritiska na sklopko, samo s pritiskom na gumb, kot tudi izbiro smeri brez uporabe sklopke. Za različna opravila: vleka prikolice, škropljenje ali obrezovanje dreves vam menjalniški prenos omogoča, da najdete pravo kombinacijo vrtljajev motorja in hitrost traktorja ter tako najbolje in hitreje opravite vaše delo.
 

 

POLNA MOČ HIDRAVLIKE – BREZ KOMPROMISOV
Medtem ko standardna hidravlična črpalka zagotavlja 64 litrov/min pretoka olja, imajo sedaj lahko najnovejši Quantum model opcijsko večjo hidravlično kapaciteto zahvaljujoč novi možnosti črpalke, ki omogoča pretok do 80 litrov/min. Hidravlična črpalka omogoča vgradnjo do 6 hidravličnih ventilov zadaj in 4 sredinsko nameščenih. Maksimalna dvižna zmogljivost zadnje hidravlike je 2.600 kg.
Traktor Case IH Quantum je z močno hidravliko in črpalko sposoben opraviti tudi najzahtevnejše naloge, ki ga čakajo v vašem sadovnjaku, vinogradu ali kmetiji.
 

 

IZJEMNA UČINKOVITOST
Standardna oprema kardanske gredi s 540/540 E/min omogoča prilagoditev zmogljivosti različnim delovnim nalogam, kot sta košnja ali škropljenje. Za zahtevnejše naloge pa je na voljo kardanski priključek s 540/540E/1000 vrt/min,  ki je primeren tudi za najzahtevnejša opravila. Na voljo je tudi sprednja povezava z vgrajenim sprednjim kardanskim priključkom, na primer za istočasno delo s sprednjimi in zadnjimi kosilnicami.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Imate vprašanje ali ne najdete željene informacije? Kontaktirajte nas!