Renkovci 57, 9224 Turnišče, Slovenija
Podjetje Bogballe je eden vodilnih svetovnih proizvajalcev trosilnikov mineralnih gnojil. 365 dni na leto so osredotočeni na razvoj in proizvodnjo tehnologije za natančno distribucijo mineralnih gnojil. Optimalna funkcionalnost in uporabniku prijazna zasnova temeljita na dolgoletnih praktičnih izkušnjah v sodelovanju s kmetovalci po vsem svetu. Imajo visokotehnološke proizvodne zmogljivosti v kombinaciji s preverjenimi zmogljivostmi za razvoj in testiranje v polnem obsegu v njihovi testni dvorani.
Podjetje Bogballe je strokovnjak na področju tehnologije trošenja in natančnosti distribucije. 100% osredotočenost na funkcionalnosti, natančnosti in oblikovanju podjetju omogoča, da razvijajo najboljše trosilnike gnojil na svetu. Podjetje že več let sodeluje na mednarodnih testnih dogodkih, kjer so se vedno odlično odrezali. Rezultati testov dokazujejo, da zagotavljajo največjo natančnost pri njihovi ključni pristojnosti/dejavnosti – distribuciji mineralnih gnojil.
 

 

LINIJA TROSILNIKOV L-LINE

Trosilniki mineralnih gnojil L-LINE so pripravljeni na kakovostno opravljanje nalog. Široka paleta sodobnih, inovativnih funkcij vam omogoča, da se spopadate z nalogami današnjega časa in v prihodnosti. Zasnova trosilnika in vsestranskost nadzora količine raztrosa naredi stroj več kot le trosilnik gnojil – in z impresivno tehniko širjenja imate v rokah najmočnejšega aduta. Naložba v trosilnik L-linije zagotavlja zanesljivost pri delu na polju in vam zagotovi skrbno ravnanje z gnojilom in to z največjo natančnostjo – točno tako, kot si želite.
 

 

 

 

KONTROLNI MODULI
•  Calibrator ZURF
•  Calibrator ICON
•  Calibrator TOTZ
•  ISOBUS Controller
 
Sistem za nadzor trošenja:
•  NAVI Com module
•  Hidravlični daljinski nadzor trošenja ob meji
•  Standardni nadzor odseka + VRA
•  Zunanje GPS Ready D
 
Sistem za nadzor količine izmeta:
•  Sistem za tehtanje
•  Ročni preizkus kalibracije / Ročno umerjanje
•  Samodejna kalibracija / Samodejno doziranje
•  Inteligentno upravljanje
•  Upravljanje razmerja hitrosti
 
Oprema in dodatki:
- Aplikacija NAVI za upravljanje trošenja prek GPS signala na tabličnem računalniku z Androidom (potreben Calibrator ZURF)
- Hidravlični daljinski nadzor trošenja ob meji
- NAVI Ant GPS antena za aplikacijo Navi
- Električno daljinsko upravljanje trošenja meja za Calibrator ZURF/ICON
- Zložljiva lestev
- Zložljiv pokrov  
- Zadnje luči
- Hidravlični motor
- Parkirna kolesa
- Zelo široka varovala za modelu L20 in L20W
- Odsevne plošče
- Posebno mešalo za travno seme
- Nabor za testiranje gnojil
- Poviški za nadgradnjo  L15
- Redukcijski izhod za L15
- Priprava za pozno gnojenje za L20 IN L20W
- Naprava za razprševanje, dvovrstna
 

 

 

 

LINIJA TROSILNIKOV M-LINE

M-line serija trosilnikov je z dodatnimi izboljšavami zdaj bolj dinamičen kot kadar koli prej. Široka paleta sodobnih, inovativnih funkcij vam omogoča, da se spopadate z nalogami današnjega časa in tudi v prihodnosti. Zasnova trosilnika in vsestranskost nadzora količine raztrosa naredi stroj več kot le trosilnik gnojil – in z impresivno tehniko širjenja imate v rokah najmočnejšega aduta. Naložba v trosilnik M-linije zagotavlja zanesljivost pri delu na polju in zagotavlja skrbno ravnanje z gnojilom in z največjo natančnostjo – točno tako, kot si želite.
 

 

KONTROLNI MODULI
•  Calibrator ICON
•  Calibrator TOTZ
•  ISOBUS Controller

 

Sistem za nadzor trošenja:
•  Standardni nadzor odseka + VRA
•  Nadzor odseka Dual Dynamic +VRA
•  Zunanje GPS Ready D
 
Sistem za nadzor količine izmeta:
•  Sistem za tehtanje
•  Ročni preizkus kalibracije / Ročno umerjanje
•  Samodejna kalibracija / Samodejno doziranje
•  Inteligentno upravljanje
•  Upravljanje razmerja hitrosti
 
Oprema in dodatki:
- Aplikacija NAVI za upravljanje trošenja prek GPS signala na tabličnem računalniku z Androidom (potreben Calibrator ZURF)
- Hidravlični daljinski nadzor trošenja ob meji
- NAVI Ant GPS antena za aplikacijo Navi
- Električno daljinsko upravljanje trošenja meja za Calibrator ZURF/ICON
- Zložljiva lestev
- Lestev – stransko nameščena
- Zložljiv pokrov (lijaka)
- Sita, nameščena na vrhu
- Zadnje luči
- Hidravlični motor
- Parkirna kolesa
- Zelo široka varovala
- Odsevne plošče
- Posebno mešalo za travno seme
- Nabor za testiranje gnojil
- Adapter kat. 4N
- Nosilec za tablični računalnik RAM
- Pilotni protiventil

 

 

 

 

 

ODSEVNE TABLE
Fluorescenčna površina reflektorja je zelo učinkovita in tudi pri dnevni svetlobi zagotavlja boljšo vidljivost kot običajne odsevne plošče. Reflektor BOGBALLE ustreza standardu DIN 67520 (na voljo je kot dodatna oprema).
 
GLOW LED – POSEBEJ RAZVIL BOGBALLE
100-odstotno zaščiten pred vodo in prahom. 55 posameznih diod LED enote zagotavlja izjemno dobro vidljivost v vseh pogojih.
Najvišja vidljivost 
Vodoodporne luči IP 69 ne potrebujejo vzdrževanja in zagotavljajo varno prometno signalizacijo z zadnjimi in sprednjimi lučmi.
Več kot le navaden reflektor
Velike odsevne table DIN 67520 učinkovito osvetljujejo trosilnik - tudi pri polni dnevni svetlobi.
 

 

OZNAČEVALNA LUČ
Naprej usmerjena označevalna luč označuje širino trosilnika za nasproti vozeča vozila (dodatna oprema).

 

 

VARNOST – TAKO MED DELOM NA KMETIJSKIH POVRŠINAH KOT NA CESTI
Varnost je pomembna tako med delom na kmetijskih površinah kot v prometu na cestah. Dodatne varnostne rešitve so bile podrobno preučene z vidika zasnove in funkcionalnosti.
 
VARNOSTNA ZAŠČITA
Celotna paleta trosilnikov izpolnjuje varnostne predpise EN 14017 za zaščito pred vrtljivimi deli.
Trosilniki M-line in model trosilnikov L20(W)  so opremljeni z varnostnimi varovali iz nerjavečega jekla za zaščito pred vrtečimi se deli.
 
DEFLEKTORJI ZA ČIŠČENJE
Edinstvene čistilne odprtine, ki usmerjajo vodo visokotlačnega čistilnika v območja, do katerih običajno ni lahko priti (celotna linija trosilnikov M-line in trosilniki L20 / L20W).
 
LAHEK DOSTOP ZA ČIŠČENJE
Zaščitna varovala na tečajih se lahko odpirajo vstran za neoviran dostop pri čiščenju posipnega materiala (celotna linija trosilnikov M-line in trosilniki L20 / L20W).
 
ENOSTAVNO ČIŠČENJE IN VZDRŽEVANJE
Premišljeno do zadnje podrobnosti
Pri oblikovanju okvirja/šasije trosilnika so bili pozorni na praktično delo s trosilnikom – s poudarkom na čiščenju, servisiranju in vzdrževanju. Rezultat oblikovanja zagotavlja, da je vsako operacijo mogoče izvesti hitro in enostavno.
Hitro in temeljito čiščenje
Blatnike, ki ščitijo trosilnik pred kamenjem in blatom, ki jih odmetavajo zadnja kolesa traktorja, se lahko zlahka odrine navzven.
Za vrtljivimi odsevnimi ploščami so deflektorji, ki olajšajo čiščenje. Poleg tega vrsta odprtin za izpiranje v okvirju trosilnika omogoča čiščenje pokritih oz. skritih površin (trosilniki M-line).
Neoviran dostop
Trosilniki linije M-line in modela L20/L20W so opremljeni z zložljivimi zaščitnimi palicami in varovali na tečajih, ki omogočajo neposreden dostop do trosilnika.
 
UNIVERZALNO ORODJE – VEDNO V BLIŽINI
Trosilniku je priloženo univerzalno orodje iz nerjavečega jekla. To orodje se uporablja za pritrditev razpršilnih lopatic, odpiranje sit in nastavitev izpusta. Vse nastavitve na trosilniku, kjer je potrebno orodje, je mogoče izvesti s tem univerzalnim orodjem.
 
ODPIRANJE SIT
Pri čiščenju trosilnika se zaklep sita odpre z univerzalnim orodjem.
 
UNIVERZALNO PODVOZJE
Če imate manjši traktor za uporabo večjih trosilnikov, imajo v Bogballe, z njihovim programom podvozij, popolno rešitev za vas. Nastavljiva širina koloteka/tira omogoča prilagajanje večini traktorskih tirnic in širini vrstnega posevka. Trosilnik pa se lahko seveda še vedno uporablja kot stroj s 3-točkovnim vpetjem, npr. za pozno/dodatno dognojevanje.
 

 

 

BXL 1300
Dvigalo za velike vreče Big bag BXL 1300 je nameščen na tritočkovni nosilec trosilnika, ki omogoča samostojno nakladanje in trošenje enemu uporabniku. Postavite vrečo na polje in zmogljivost se poveča za 3-5ha/uro. S teleskopsko in hidravlično podaljševalno roko lahko vreče dvignete neposredno s tal ali s prikolice. Največja nosilnost je 1300 kg. Glavni dvižni valj/cilinder je opremljen z varnostnim ventilom, ki zagotavlja varnost med delom.
 
Njihova podvozja se lahko uporabljajo skupaj z vsemi trosilniki - razen z modelom M60W.

 

 

SISTEMI ZA NADZOR KOLIČINE IZMETA
Trije hitri načini za enostavno in učinkovito prilagoditev
→Tehnologija tehtanja
Če izberete trosilnik s tehniko tehtanja, je nastavitev trosilnika popolnoma samodejna. Pretok gnojila natančno izmeri sistem za tehtanje, izhodna odprtina pa se prilagodi glede na zahtevan pretok gnojila in hitrost vožnje.
 
→Od hitrosti neodvisen nadzor količine izmeta
Če izberete razpršilnik z nadzorom količine, ki je neodvisen od hitrosti vožnje, preprosto vnesite faktor pretoka, ki je opredeljen v preglednicah razprševanja. Stopnjo pretoka lahko preverite tudi z indikatorjem S določenega gnojila.
 
→Daljinsko ali ročno upravljanje
Če izberete trosilnik s hidravličnim ali ročno upravljanjem, uporabite nastavitve iz preglednic s količinami izmeta ali indikatorjem S, da določite pravilne nastavitve odmerjanja za posamezna gnojila.
 
NATANČNA KOLIČINA IN UČINKOVIT NADZOR
M-line serija so trosilniki z veliko zmogljivostjo, opremljeni z vrtljivim izpustnim diskom za natančno nastavitev količine od 0 do 650 Kg/min.
Serija L-line ima zmogljivost od 0-370 kg/min. Izbrati je mogoče med štirimi različnimi položaji za največjo natančnost pri zelo visokih in zelo majhnih količinah.
Ta možnost poveča prilagodljivost trosilnikov, saj omogoča še natančnejše trosenje gnojil, semen in peletov za polže v vseh količinah.
Ko je popolnoma odprt, ima trosilnik M-line izjemno zmogljivost do 650 kg/min. To ustreza uporabi 600 kg/ha na razdalji 36 m pri hitrosti vožnje 18 km/h!
Integracija štirih položajev izpustnih diskov in elektronskih krmilnikov omogoča enostavno in logično upravljanje.
 

 

SISTEMI TROŠENJA
→SREDINSKO TROŠENJE – OPTIMALNO ZA NORMALNO TROŠENJE
Sistem sredinskega trošenja z diski, ki se vrtijo drug proti drugemu, je priznan kot zelo natančen sistem z minimalnimi nastavitvami. V praksi to pomeni največjo možno gotovost za doseganje enakomerne porazdelitve.
Ker se diska prekrivata za 180°, desne in leve strani razsmernika ni treba posebej prilagajati, da se doseže pravilno prekrivanje. Oba diska posamično pokrivata celotno območje, zato ne potrebujete dodatnih nastavitev.

 

→TROŠENJE OB MEJI
Sistem trošenja ob mejah/ozarah temelji na sistemu trošenja izven središča. Smer vrtenja diskov za razprševanje/trosilnih diskov je različna in ustvarja dva različna vzorca razprševanja. Eden vzorec je usmerjen proti ozari in strmo pada na mejo, drugi pa trosi po celotni delovni širini na območje polja.  
Zadnji del trosilnih lopatic se uporablja za trošenje na ozarah/robovih in je zasnovan tako, da na desni strani trosilnika ustvarja polovico širine trošenja.
Z naprej usmerjenim vzorcem trošenja proti robu polja je zagotovljeno, da je celotna površina pravilno pognojena, tudi vogali in robi. Količino trosilnega materiala lahko poljubno prilagajate s spreminjanjem števila vrtljajev pogonskega mehanizma/kardanske gredi, da zagotovite individualnim zahtevam.
 
→TROŠENJE OD MEJE
Dodatno je na voljo tudi sistem trošenja od meje, z možnostjo trošenja gnojila samo z enim diskom – raztros od meje na polje. Rezultat tega sistema je strmo padajoč vzorec razporeditve na meji od 100 % do 0% v razdalji 1,5 metra.
 

 

INTEGRIRANO ZNANJE IZ TOVARNE
Tehnika razprševanja/trošenja Bogballe je zasnovana s poudarkom na čim manjši potrebi po nastavitvah in prilagoditvah. Njihovo znanje in izkušnje so sestavni del trosilnika, zato upravljalcu ne prepuščajo zapletenih nastavitev.
Dozirna odprtina (za izpust) je zasnovana tako, da se točka dovajanja samodejno in neodvisno od količinskega razprševanja korigira tako, da je pri vseh količinah gnojila dosežena enakomerna porazdelitev gnojila brez ročnega prilagajanja.
Tudi med uporabo s spremenljivo hitrostjo ali pri aktiviranju sistema Dynamic Differential (dinamičnega diferencialnega trošenja), ali pri spreminjanju količine glede na pogoje/razmere pridelka ali preprosto spreminjanju hitrosti vožnje - izstopni sistem se samodejno prilagodi, da ohrani natančno in enakomerno trošenje.
Stalni pretok
Mešala zagotavljajo stalen pretok in nežno ravnanje z gnojilom. Edinstvena zasnova zagotavlja stalen pretok brez odstopanj in zamašitev. Ekscentrična mešala brez neposrednega pogona samodejno prilagodijo hitrost vrtenja stanju ali vrsti gnojila. Hitrost med 10 vrtljaji pri trošenju lahkih gnojil z visokim pretokom in do 60 vrtljajev na minuto pri trošenju grobih gnojil. Stožec nad mešalnikom ščiti mešalnik pred preobremenitvijo in zagotavlja konstanten pretok ne glede na polnost rezervoarja.
Minimalna razdalja padca
Majhna razdalja od izhodov do trosilne plošče zagotavlja, da nagnjena ali ravna tla ne vplivajo na vzorec trošenja. Prilagoditve ali popravki niso potrebni.
Obračanje
Poleg 100% prekrivanja in enostavne nastavitve, ima sistem centralnega trošenja še eno ključno prednost. Sistem razporedi gnojilo od bližine trosilnika do celotnega območja razmetavanja.  Obračanja na ozarah se zato lahko zaključi na kolovozu/rtni vozni poti na rtu in ne v posevku med rtom in mejo. Na ta način se izognete udarnim jamam na nasipu, ki zmanjšujejo donos.
 
TEHNIKA TROŠENJA
Obsežna uporaba nerjavečega jekla preprečuje korozijo in ščiti lakirane površine pred poškodbami, ki jih povzročajo gnojila.
Edinstven dostop do nastavitev
Trosilniki serije M-line in L20/L20W so opremljeni z dvema vodiloma za preverjanje kota traktorja in trosilnika. Trosilnik L15, ki je vedno nameščen v vodoravnem položaju, je opremljen z eno vodoranico, nameščeno na zgornjem nosilcu povezave.
Zgornji člen/Zgornja povezava je opremljena s tovarniško nastavljeno vodoravno niveleto/vodoravnico, ki je vzporedna s trosilnimi ploščami. To je priložnost za dvojno preverjanje, ali je nastavljiva vodoravnica pravilno kalibrirana.
 
Trosilniki serije M-line pri tehniki trošenja uporabljajo turbinski učinek, ki ga povzroča vrtenje trosilnih diskov in lopatic. Skozi reže v šobah trosilnih diskov in lopatic (zaščitne odprtine) je voden zračni tok, ki ustvarja nadzorovan podtlak, ki gnojilo enakomerno razprši po trosilnem disku in tako optimizira rezultat trošenja.
 
POGONSKI SISTEM
Hidravlični ali mehanski pogon
Izbirate lahko med dvema različnima pogonskima sistemoma za trosilnik. Trosilnik je serijsko opremljen s kardansko gredjo s sklopko za prosti tek.
Po želji je na voljo tudi hidravlični sistem pogona trosilnika, s katerim zmanjšate porabo goriva in stroške.Hidravlični sistem je zanesljiva in učinkovita rešitev, ki deluje pri nižjih vrtljajih traktorskega motorja.
 
SKRBNA POVRŠINSKA OBDELAVA
Trosilniki Bogballe so pobarvani s tehniko prašnega barvanja, ki je zelo odporna na obrabo in udarce ter ima odlično protikorozijsko zaščito.
 
VEČ KOT 50 LET STROKOVNEGA ZNANJA
Bogballe skrbi za natančnost in že leta 1964 so zgradili svojo prvo testno dvorano. Danes imajo na voljo zelo izpopolnjene testne prostore, ki obsegajo 1600 m2. So edini svetovni proizvajalec trosilnikov gnojil, ki opravlja tako 2D kot 3D teste trošenja.
V testnih objektih BOGBALLE je bilo opravljenih več kot 45.000 preskusov v polnem obsegu. Vse njihove izkušnje in znanje so na voljo na spletnem mestu bogballe.com ali v njihovi aplikaciji.
 
KONTROLNE ENOTE
→ CALIBRATOR
Učinkovito in natančno nadzoruje delo na terenu. V kombinaciji s tehnologijo tehtanja kot sistemom za nadzor količine izmeta se trosilnik spremeni v 100% samodejno krmiljen trosilnik. Natančnost in količina raztrosa sta ravno pravšnja – ne glede na spremembe hitrosti in razmer na polju. Zaradi logične in intuitivne strukture menija je upravljanje zelo enostavno. Pred začetkom dela na polju lahko načrtovane terenske podatke prenesete s ključka USB, po končanem delu pa podatke o opravljenem trošenju prenesete nazaj na računalnik in jih dokumentirate.
CALIBRATOR TOTZ, ki ponuja 100-odstotno razmerje hitrosti in visoko prilagodljivost za povezavo z GPS. Serijsko nameščena na modelih M35W, M45W, M60W in L20W ter izpolnjuje vse zahteve za upravljanje, spremljanje in beleženje trošenja.

 

 

CALIBRATOR ZURF je serijsko nameščen na L20W plus s tehniko tehtanja, lahko pa se uporablja tudi na drugih programih raztresalnikov L-line.

 

 

CALIBRATION ICON je primeren za trosilnike brez tehnologije tehtanja. Uporabniški vmesnik temelji na intuitivnih simbolih funkcij (ikonah) in nadzoruje vse pomembne funkcije za doseganje profesionalnih rezultatov. Če ga s kablom priključite na osebni računalnik, lahko podatke o trošenju prenesete z krmilnika CALIBRATOR ICON v osebni računalnik.

 

 

→ISOBUS
Vsi trosilniki s tehnologijo tehtanja nadzora izmeta so lahko opremljeni s krmilnikom ISOBUS Controller. Ta rešitev ponuja možnost upravljanja trosilnika prek terminala ISOBUS na traktorju. Krmilnik ISOBUS je skladen s standardom ISO 11783 in nadzoruje vse funkcije trosilnikov modelov W.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POVEZLJIVOST
GPS
Morda že imate GPS na vaši kmetiji?
V podjetju Bogballe nenehno preizkušajo vse možnosti za priključitev različnih zunanjih serijskih sistemov GPS na krmilnika CALIBRATOR TOTZ/ZURF in CALIBRATOR ICON. Zato je možna uporaba sistema, ki že obstaja na vaši kmetiji.
CALIBRATOR TOTZ/ZURF je mogoče preko serijskega vmesnika povezati s številnimi standardnimi sistemi GPS in tako pridobiti samodejno upravljanje nabrežij (odsekov). Med drugim je združljiv s sistemi AgLeder, Trimble, TeeJet in TopCon.
 
VGRAJEN NADZOR NABREŽIJ (OZAR) IN ODSEKOV
Aplikacija NAVI App je odlična in prilagodljiva aplikacija za upravljanje nabrežij/rtov, ki jih nadzoruje GPS. Aplikacija deluje na standardnem tabličnem računalniku z operacijskim sistemom Android kot plug and play tehnika. Potrebno strojno opremo sestavljata GPS antena in brezžični komunikacijski modul NAVI Com, ki je povezan z krmilnikom CALIBRATOR TOTZ/ZURF.
Uporaba zemljevidov prek GPS-a
Aplikacija NAVI vključuje možnost uporabe variabilnega odmerka, pri čemer se glede na položaj na polju uporabljajo različne količine gnojila. Zemljevidi variabilnega odmerka lahko temeljijo na zemljevidih pridelkov, podatkih senzorjev z brezpilotnih letal, satelitskih fotografijah ali vzorcih tal.
Zemljevid aplikacije temelji na splošno priznanem in sprejetem formatu datoteke SHAPE, saj večina programske opreme za obdelavo datotek lahko obdeluje tovrstne datoteke.
Ena od številnih prednosti uporabe aplikacijskih zemljevidov v sodobnem kmetijstvu je možnost prerazporeditve mineralnih gnojil za doseganje najboljšega možnega pridelka s povečanjem ali zmanjšanjem količine glede na potencial tal in pridelka. To zagotavlja bolj homogeno rast in bolj enakomeren pridelek za obiranje.
Z aplikacijo NAVI App je mogoče neposredno komunicirati tudi s senzorjem pridelka, ki preko zelene barve meri potrebe rastlin po hranilih. S to metodo je mogoče v realnem času predvideti dejansko potrebo po dušiku in hkrati samodejno prilagoditi trosilnik za uporabo optimalne količine gnojila.
Celotna dokumentacija
Po razširitvi polja tablica pošlje e-poštno sporočilo, ki vsebuje poročilo o delu kot dokument z opredelitvijo imena polja, količine, delovne širine itd.
Prilagodljiva rešitev
Sistem NAVI App lahko deluje na vseh znamkah ali modelih traktorjev, kar zagotavlja popolno vsestransko uporabnost.
Idealno za obstoječe traktorske proge – brez dodatnih sledi kolesa v posevkih na rtu.
Obračajte se na ozarah
Poleg 100-odstotnega prekrivanja in preproste nastavitve ima sistem sredinskega trošenja še eno pomembno prednost. Sistem razporedi gnojilo od neposredne bližine trosilnika do celotnega vzorca trošenja. Na ozari se je tako mogoče obrniti, dodaten pas skozi stoječe posevke pa ni potreben.
TempoTracker
Programska oprema BOGBALLE TempoTracker je sestavni del sistema za nadzor sekcij. TempoTracker samodejno nadzoruje optimalne položaje odpiranja in zapiranja na rtih.
 

 

NADZOR ODSEKA
Prednosti sistema Section Control na trosilniku gnojil so številne. Predvsem zagotavlja večjo natančnost, saj preprečuje trošenje površin, ki jih je trosilnik že posipal.
Za nadzor odsekov do delovne širine 24 metrov se priporoča standardna rešitev za nadzor odsekov s preprosto priključitvijo sistema GPS, ki uravnava trošenje na robovih.
Meritve v testnih objektih Bogballe in praktični preskusi potrjujejo, da simetrični vzorec gnojenja v kombinaciji z velikimi območji prekrivanja na čelih in robovih omogoča odlično porazdelitev gnojila.
Sistem sredinskega trošenja s štirikratnim prekrivanjem pokriva površino do 1000 kvadratnih metrov. To zagotavlja porazdelitev gnojila vzporedno s trosilnikom in v polkrogu 180º za trosilnikom. Veliko prekrivanje s samodejnim prilagajanjem odmerka na robovih preprečuje možnost prevelikega odmerjanja.
 
NADZOR SEKCIJ DYNAMIC
Dual Dynamic
Funkcija Dual Dynamic združuje asimetrični vzorec širjenja "Section Control Dynamic", ki se uporablja na robovih ozar, z "Dynamic Differential Control", ki lahko porazdeli spremenljivo količino/diferencialni nanos na levo ali desno stran.
Dinamični nadzor sekcij
Dinamično nadzor sekcij prilagodi in nadzoruje vzorec trošenja glede na obliko in obris polja. Število odsekov je načeloma neomejeno; zaradi lažje predstavitve so razdeljeni na glavne odseke in pododseke. Prilagoditev je dinamična, "odseki" se postopoma odpirajo in zapirajo.
Sistem samodejno odpira in zapira dozirne lopute na območjih, kjer je bilo gnojilo že raztreseno, na primer na robovih.
Asimetrični vzorec širjenja
Drsniki SC Dynamic ustvarijo asimetrični vzorec razporeditve s premikanjem vzorca in hkrati zmanjšajo količino na kotnem ali robnem območju.
Postopen prehod zagotavlja optimalno in enakomerno prekrivanje površin ter zmanjšuje tveganje prevelikega ali premajhnega nanosa.
 
UPORABA SPREMENLJIVEGA ODMERKA
BOGBALLE je bil leta 1991 prvi proizvajalec trosilnikov, ki je ponujal uporabo spremenljivega odmerka na podlagi GPS oddajnika. Danes ponujajo dinamični diferencialni nadzor pri katerem je mogoče prilagoditi količino nanosa in obliko vzorca razpršitve.
Drsniki trosilnika nadzorujejo in spreminjajo nanašanje gnojila po celotni delovni širini. Načrtovani nanos v skladu z zemljevidom nanosa se nato izvaja v prekrivajočih se prehodih.
Programski sistemi pogosto vidijo področje kot majhna posamezna in ostro ločena področja. V resnici pa je prehod med območji tekoč. Dinamični diferencialni nadzor nenehno prilagaja količino in raztros glede na dejanske razmere na terenu.
Aplikacija NAVI izračuna količino gnojila po celotni delovni širini in samodejno popravi porazdelitev za trosilnikom. To zagotavlja optimalen nanos - tudi na prekrivajočih se območjih.
Kontrolni enoti CALIBRATOR in ISOBUS omogočata različnim krmilnim napravam na osnovi GPS  diferencialno gnojenje s spremenljivim odmerkom gnojila.

 

Imate vprašanje ali ne najdete željene informacije? Kontaktirajte nas!