Renkovci 57, 9224 Turnišče, Slovenija
Univerzalna odmična hidravlična rotacijska kosilnica je odličen dodatni priključek, ki nam omogoča košnjo oziroma drobljenje trave okrog drevesnih debel ali trt ali stebrov.
Univerzalno kosilnico odlikuje njena izvirna oblika: zaščitna pločevina s primerno oblikovano odprtino za izmet zadaj ter podporno kolo, ki omogoča kopiranje terena.
Bočno pomikanje univerzalne odmične hidravlične rotacijske kosilnice - obkroževanje debel ali trt - sproži tipalo preko hidravlike.
 
Z uporabo mulčarja in odmične hidravlične rotacijske kosilnice se izognemo dvojnemu delu in uporabi herbicidov, kar pomeni prihranek časa, denarja, hkrati pa poskrbimo za ekološko sprejemljivejše vzdrževanje zelenih površin v vinogradu ali sadovnjaku.

Izbirate lahko med tremi modeli bočnih hidravlično rotacijskih kosilnic:
- Model BDR vsebuje kosilnico s celotnim hidravličnim pogonskim sistemom in deluje neodvisno od hidravljike traktorja (primerno za uporabo na mulčerjih ELITE L, ELITE in ELITE OPEN).
- Model BD in BDL za pogon uporablja hidravlični sistem traktorja. Model BD, in BDL lahko namestimo na več nošenih traktorskih priključkov (mulčer, freza…). Priklopi se na en par hidravličnih priključkov. Na voljo so adapterji za priklop BD na INO mulčerje modelov ELITE L, ELITE, ELITE OPEN in DOMINATOR.

 

Traktor mora za pogon BD ali BDL zagotoviti: pretok olja 28-35 l/min (na črpalki za zunanje uporabnike), tlak 160-200 bar, hladilnik olja in hidravlični priključek z brez-tlačnim povratnim vodom.
- Kot verzija rotacijske kosilnice je v ponudbi regulacija z naprednim elektro krmiljenjem "Gentle Cut" (za natančno košnjo ob tankih in mladih steblih), z možnostjo nastavitve višine tipala.

 

Inovativno elektro krmiljenje Gentle Cut za hitro, natančno, in nežno mulčenje okoli rastlin, priporočljivo v mladih sadovnjakih, nasadih z jagodičevjem (borovnice) in vsepovsod, kjer je manjša razdalja med rastlinami.
Prednosti Gentle Cut-a:
- nežno obkroževanje rastlin
- enakomerno delovanje bočnega diska BD
- enostaven za uporabo
- dodatne nastavitve glede na občutljivost rastlin
- hitrejša odzivnost ustreznega gibanja
- dodatne operacije na daljinskem upravljalniku
 

 

Standardna oprema
- kolo za kopiranje terena
- nastavitev podpornega kolesa po višini
- vrvica za ročno aktiviranje zamika*
- transportna blokada
- izmet zadaj
 
Dodatna oprema
- Inovativno elektro upravljanje Gentle Cut s pritiskom na tipko v kabini traktorja za izjemno gladko in precizno delovanje
- Hladilnik olja / izmenjevalec toplote olja
- Hidr. agregat HA30
- Hidr. agregat HA30 TWIN s hladilnikom (za disk na leve i desni strani)
- *Dodatni nosilec za montažo na mulčer ELITE OPEN
- *Dodatni nosilec za montažo na mulčer DOMINATOR
- Odbijač za zaščito ščita jermenov
- Opcija z dvema diskoma (pogoji: pretok olja 28-35 l/min, tlak 160-200 bar, hladilnik olja in hidravlični priključek z brez-tlačnim povratnim vodom)
- Drsnik izpod rezilnih nožev
- Verzija z naprednim elektro krmiljenjem "Gentle Cut" (za natančno košnjo ob tankih in mladih steblih)

 

 

 

 

 

Imate vprašanje ali ne najdete željene informacije? Kontaktirajte nas!